Reklama

Reklama

Jesus Camp

(festivalový název)
  • USA Jesus Camp
Trailer

Obsahy(1)

V Americe existuje stále sílící evangelická komunita, jejímž hlavním cílem není ani tak přivést Boha na zem, ale spíše vrátit celou zemi Bohu. Věří, že je třeba, aby konzervativní křesťané převzali vládu a podřídili ji vlastním pravidlům. Kromě politického programu se tato organizace zaměřuje i na výchovu dětí a nových členů. Nejenže jsou vlastní potomci často vyučováni doma, ale navštěvují i skupiny a tábory, kde je jim vštěpován jediný správný názor na svět. Není možné zůstat chladným pozorovatelem této mozaiky neotřesitelných pravd, vyprázdněných hesel a emocionálně vypjatých projevů. Před divákem se rozvíjí pásmo zachycující víru a její projevy, které bývají tradičně spojovány s pozitivními hodnotami. Zde však přerůstají ve fanatismus. Film ukazuje, jak je dětem odebírána svoboda volby, jak jsou násilně izolovány uprostřed jednoznačných tvrzení, pravidel a názorů, o nichž se nediskutuje. Tvůrci se do tématu pustili s neobyčejnou statečností a pevně se začlenili do uzavřené komunity, aby naplno odhalili neznámou a temnou stranu náboženské organizace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

"Ježíši Kriste, modlíme se za našeho prezidenta Bushe ..." Nesnáším amerikanismus, fanatické křesťany a hlavně pitomce. Zde je všeho příliš. Být po mém tak většinu lidí objevujících se v tomto dokumentu zkopu do palice, aby se jim kurva rozsvítilo. Jsme v 21. století nebo ve středověku? Pro inspiraci něco podobného z českých luhů a hájů: http://www.youtube.com/watch?v=ABBtmEjXwmQ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $902,544Tržby Celosvetovo $1,013,596║ Nezáživný dokument o náboženských fanatikoch(ha la-la v Boratovi bolo omnoho silnejšie, než tento celý dokument), zlatý Michael Moore a jeho kontroverzné dokumenty, kde je čím upútať pozornosť a aj zamyslieť sa nad prezentovanými názormi. /15%/ ()

Reklama

Compote 

všechny recenze uživatele

Modlím se za všechny tyhle přístroje... Myslíme na všechny prezentace v PowerPointu.. Takový neškodný, roztomilý, letní tábor.. Náboženští fanatici si cvičí své "následovníky" ve víře, že se jejich počet neztenčí a stále tu bude někdo, ochotný obětovat Bohu cokoliv. Povídají pohádky a oblbují školáčky, protože naše drahá Becky F. moc dobře ví, jak sama řekla, že by ji nikdo jiný (starší) neposlouchal a nestydí se za to. Třešinkou jsou samozřejmě rozhovory se samotnými nadějemi našich fundamentalistů, aneb jak to vidí oni (->vidí to stejně jako Beckyna, co si hrdě mne ruce, jak je šikovná)..Je to odporný, ale že je to v USA, tak mě to ani moc nepřekvapuje. 70% ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

I zde se samozřejmě vetřely prvky, které tady nemají co dělat. Taky mi přišel vtipný ten komentátor z rádia :D Ale když přivřu oči nad některými věcmi, jako celek hodnotím - úžasná práce! Nechte děti a nebraňte jim přicházet ke mně - vždyť právě takovým patří nebeské království! (Matouš 19:14 Marek 10:14 Lukáš 18:16) Ze svého dětství můžu říct, že v tomto věku jsou děti opravdu na Boha citlivější, právě díky své nezkaženosti, rovnosti... A kdo říká, že je to násilné vnucování - věz, že jaxe dostane do puberty a začne mít "svůj rozum", samo se znovu rozhodne, jestli mu to něco dalo. Jestli to byla jen "hra na víru", zkončí jako ostatní mládež zřejmě někde v hospodě. Pokud s Bohem opravdu žilo, rozhodne se tak o svobodné vůli pokračovat... A i z neutrálního pohledu vidím výhodnější nechat vést děti k nějaké morálce, než je vychovávat Harry poterem a jinými médii, kde jak naschvál odkoukají obvykle spíš ty špatné vzory. A lidi se pak diví, že je svět jaký je... A nakonec - jako bláznovství to může vypadat třeba proto, že je tam spousta scén vytržených z konceptu... TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tento film dovede naštvat tak jako žádný jiný, naštvat na ten náboženský fanatismus a systematický brainwashing tisíců dětí. Nepřehlédnutelným (nejen pro svých asi 200 kg) středem filmu je Becky Fisherová, představitelka americké evangelické církve (či spíše sekty) a organizátorka dětských táborů, na kterých přeměňuje děti v zaslepené fanatiky. Tato neskutečná kreatura, kterou jsem měl při sledování filmu chuť zaškrtit, tvrdí, že trestem za hřích má být smrt, ale sama se dopouští minimálně obžerství a hněvu. Některé z jejich proslovů (bohužel míněných zcela vážně a upřímně): ______"...Není divu, že po tak intenzivní výchově a disciplíně jsou tito mladí lidé připraveni položit život ve jménu islámu. Já chci vidět mladé lidi, kteří budou oddáni Ježíši Kristu stejně jako jsou tamti mladí lidé oddáni islámu. Chci je vidět, jak položí své životy ve jménu evangelia, stejně jako tamti v Pákistánu a Palestině a podobných místech, protože...víte...na naší straně je pravda!"_____"Já můžu přijít na hřiště plné dětí, které neví nic o křesťanství, a jsem schopna je přivést k Bohu během okamžiku, a o chvíli později ty děti mohou spatřovat vize a slyšet hlas Boží, protože jsou tak otevřené. Tak jsou použitelné pro křesťanství."_____"Dovolte mi říci něco o Harrym Potterovi. Černokněžníci jsou nepřátelé Boha. A je mi jedno, jací jsou hrdinové. Podle Starého zákona by byl Harry Potter odsouzen k smrti... (děti tleskají)... Nedělejte z černokněžníků hrdiny!....Vy jste generace, která bude představovat čistotu, počestnost a svatost, a budete po zbytek života sloužit Bohu!"...a po každém z projevů téhle zrůdy děti hromadně, se vztyčenýma ruka, v úplném transu se slzami v očích odříkávají modlitby, případně žehnají papundeklové figuríně G.W. Bushe. Brrr. ()

Galerie (5)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama