Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (283)

plakát

Ain't Them Bodies Saints (2013) 

Že hlavní protagonisté podali excelentní výkon a Lowery je novej Malick? Give me a break. Obecné nadšení z Rooney Mary upřímně nesdílím (možná kdyby si zase oholila obočí a vyčesala číro...) a Affleck hraje furt jeden a ten samej film. A tenhle je navíc dost hroznej. A není pomalej. Jenom blbej. Ale byly by z něj hezký polaroidy na nějakej hipsterskej tmblr.

plakát

Algoritmus lásky (2014) 

Kvazivědecké pindání. Zpočátku vtipné, protože navážet se do ajťáků (a jejich představ o ženách) je lehké, pak se to bohužel zvrtne a je z toho prdlání, za který by se nestyděli oni v Ona Dnes.

plakát

Americký sniper (2014) 

Typické eastwoodovské háelpéčko. Neměla bych mu to za zlé, ani ten příšernej závěrečnej patos. Bylo zvláštní vidět toho blba z Hangover v roli kontroverzního válečného hrdiny. "Kontroverzního" ovšem jen neamerickou perspektivou, a myslím, že je to hrozně špatně.

plakát

Argo (2012) 

"Cena Akademie? Ta nic neznamená. Tu dávají ze sympatií." Aby ne.

plakát

Arthur (2011) 

Mám slabost pro většinu scén / situací / klišé / vtipů, které Arthur vykrádá, a Helen Mirren a Luis Guzmán jsou legrační.

plakát

Astma (2014) 

Kdyby si byl býval přečetl Příručku pro debutanty.

plakát

Atlas mraků (2012) 

...a těch peněz, co ušetřili za casting! (Ano, shrábli v maskérně.)

plakát

Avengers (2012) 

Musím uznat, že v původním znění (= bez řeckého dabingu) to má něco do sebe. Starkovo "Jury's out." na Amerikovo "Are you nuts?" mi vydrželo doteď.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Vzhledem k důležitosti snímku v kontextu dějin kinematografie si tentokrát neodpustím detailní kritickou analýzu, zcela zproštěnou tradičního, jízlivého metahumoru. Tak určitě nemám ráda Avengers, xmani pro snoby. Všichni mi byli vždycky strašně nesympatický nebo co. Ale kapitán Americano se rehabilitoval svým spinoffem Winter Soldier, a musím se přiznat, že mi teď vlastně přijde docela sexy. Víc sexy než ve filmu Snowpiecer (kde měl vousy!!), a skoro tak sexy jako Thor, kterému zobu z ruky i přes dvě sotva průměrné sólovky. Možná se kvůli tomu podívám i na Hackera, ale jenom jestli tam bude mít taky tak hlubokej hlas a aspoň nějaký svaly. Všichni ostatní, včetně juniora, jsou dál extrémně nesympatický; Bettany nicméně slušná akvizice. Tolik k obsazení. Scénárista se musel zapotit jako Stark u biomechaniky, ale zapotil se dobře, kupodivu jsem se parádně bavila, a bůh ví, že se zas tak často u Marvelů nebavim. Hlášky byly trochu tupé, leč nebudu lhát, chechtala jsem se u každé, sebetupější. "It's terribly well balanced." Takže u mě dobrý. Pro Česko-slovenskou filmovou databázi Jana Grygarová, CineStar, Praha.