Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (6)

plakát

Podfu(c)k (2000) 

Včera jsem si doplnil rest a zkouknul tento film. A musím říct že si ho v dohledné době zopakuji. To není komedie, to je koncert : o ) Skvělé obsazení, parádní soundtrack, vymazlený scénář a scénky které mě donutili smát se nahlas. Brilantní práce Guye Ritchieho. Pro ty kterým přijde obsazení Brada Pitta jako "cikána" neadekvátní: Oni totiž nejsou "cikáni" ale "pikeys". Což jsou v podstatě kočovní Irové. V podstatě to samé ale v lokální britské verzi a casting v tomto případě opravdu mimo není ; o )

plakát

Kocour Fritz (1972) 

Takovej drsnější Forrest Gump se zvířátkáma : o )

plakát

Oz (1997) (seriál) 

Seriál který chytne a nepustí. A po každém díle se cítíte špinaví a ulepení. Žádná hollywoodská klišé, žádní kladní hrdinové, žádná naděje. Když už myslíte že je nějakej "s*áč" aspoň trochu sympatickej, buďte si jistí, že vyvede něco natolik povedeného, že Vám spadne čelist až k nohám. Kamera je syrová, neuhne před ničím. Soukromí neexistuje, intrikuje se o stopéro, tíživá atmosféra prostupuje vším. Sex, drogy, násilí. Welcome to OZ.

plakát

Hrdinové (2006) (seriál) 

V době kdy se objevila první série jsem měl chuť dát tak za 4/5* Postupně budované napětí, sympatické postavy a každý konec jednoho dílu vás přímo nutil pustit si hned další. Seriál spěje k finále, které nakonec tak nějak není... Inu, schovává si asi trumfy do druhé série. Ta je ale o dvě třídy slabší. Citelně. Ale člověk dál trpělivě čeká. Třeba je to jenom slabej rozjezd, vždyž jsou to přeci pořád ty samý Heroes. A tak nějak přečká bez valného nadšení sérii druhou. Přijde série třetí, a tam jsem si najednou asi v druhém díle uvědomil, že to na co koukám je vlastně slušná "srágora". Další už jsem neviděl, nadšení opadlo, zábava taktéž, natož pak nějaká motivace pro sledování. Jak byl skvělý začátek, tak byl bolestivý pád, z piedestalu rovnou na tlamu. 2* jen kvůli vydařené první sérii.

plakát

Drive Angry (2011) 

Nemůžu si pomoct. Je to taková "guilty pleasure". Samozřejmě, pan Klec je totálně prkenej, scénář slabej, záporák spíše k smíchu a je to notně přitažené za vlasy. Ale když necháte mozek v šatně, je to celkem odpočinková jízda. Milton za film postřílí asi stovku vidláků aby dospěl k nijak objevnému nebo zapamatovatelnému finále. Ale jako akční oddechovka. A jako bonus naprosto dokonalý William Fichtner. Dvě by byly málo, čtyři zase skutečně příliš. Trojka jako vyšitá.

plakát

Smrtonosná zbraň (1987) 

Rigs a Murtaugh. Co dodat? První díl trilogie (záměrně píšu trilogie a vynechávám 4. díl) je samozřejmě nejlepší. Legendární hlášky a absolutní vrchol žánru buddy movies. Navíc, z Mela Gibsona tu jde chvílemi občas i trochu strach. Je tu pořád spíše magor než vtipálek. Když připočtu i nostalgickou hodnotu filmu, nemůžu jinak než za 5*