Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 043)

plakát

Vlastizrada (2022) (seriál) 

(Netflix) Pětidílná série o staré, dobré politické špionáži a korupci s Ruskem na straně jedné a Británií/USA na druhé (třetí), jako za časů železné opony. Bohužel, celý scénář je tak zoufalý, že ani snaha Chaplin a Kurylenko nezmění nic na jeho až tragikomické nesmyslnosti. Snaží se být našlapaným thrillerem a - pozor - tempo má a pozornost udrží, dost slušně. Musíte ovšem absolutně vypnout mozek a nepřemýšlet nad absurditami, které především Charlie Cox v roli čerstvého šéfa MI6 provádí, navíc co funguje v DareDevilovi, vůbec typově nefunguje zde (Cox hraje úplně totéž) a nevyvolává ani sympatie, ani uznání. Jako seriálová, napínavá jednohubka na svátky ano, hlavně poslední dva díly mají velký švih, ale úroveň scénáře jak z éry Van Dammových béček, céček. Škoda. Bavila mě Kurylenko i když její projev je podivně prkenný, ale sympatickým způsobem, a děsně mě štval Cox. Někde napůl byla Chaplin.

plakát

Vlastizrada - Epizoda 4 (2022) (epizoda) 

Když už není Coxův Adam v úřadě, působí ty dějové absurdity méně křiklavě a dá se přimhouřit malinko víc oči. A napětí nechybí

plakát

Vlastizrada - Epizoda 3 (2022) (epizoda) 

Čiré, fantasmagorické zoufalství. Bohužel. Tváří se thrillerově a táhne na Coxe, ale je to jak béčková slátanina na hlavu. Jedině snad, že by se ukázal ještě nějaký zatrsakr zvrat, kterak je Cox Mirek Dušín, co zachraňuje Británii.

plakát

Vlastizrada - Epizoda 2 (2022) (epizoda) 

Koukat se na to dá celkem dobře, napětí by bylo, bohužel naivita a neuvěřitelnost toho, co se děje, je masivní. Šéf MI6 běhá po Londýně bez ochranky kdykoliv se mu zachce tak, že odejde zadním vchodem a k tomu si vesele permanentně z druhého telefonu vyřizuje hafo kompromitujících telefonátů s ruskou špiónkou a bývalou milenkou a vlastní žena ho při tom natáčí a odposlouchává, protože ji to dětinsky naivně naočkovala kamarádka ze CIA, která po Coxovi jde? No, panbů s námi. To je tak blbý, že jsem až zapomněl vnímat, že Cox vypadá jak slepý Daredevil i když hraje vidoucího šéfa MI6.

plakát

Zelená hranice (2019) (seriál) 

(Netflix) Dle mého výborné, hluboké, intenzivní, mystické podobenství konfliktu (Matky) džungle s hamižnou civilizací v osmidílném kolumbijské sérii. Velmi hypnotické a omamné prostředí Amazonie, domorodých kmenů a jejich symbiózy s moudrostí přírody versus moderní člověk lačnící po tajemství věčnosti. Každý díl musíte nechat v naprostém odevzdání působit a nechat se pohltit famózní kamerou a zvukem a autentičností místních lidí. Nejde v podstatě vůbec o vyšetřování vražd ani krimi, nýbrž o návrat ke kořenům hlavní hrdinky, coby brány a klíče a pokud budete chápat všechen děj jako podobenství a jste přírodně, duchovně založeni, budete nadšeni. I nacistický prvek, který mi přišel zkraje velice nemístný až hloupý, je nutno vnímat jako metaforu zla.

plakát

Na seznamu smrti (2022) (seriál) 

Ale tak jo, ve finále je tahle pohádka hodně chytlavá a tématickpu ohmatanost vyvažuje bezskurpulentní důsledností, s jakou hlava nehlava kosí James Reece jména ze svého seznamu a na soucit si rozhodně nehraje. I tak rozhodně nejde o nic nadprůměrného či dokonce pamětihodného, ale co naplat, když se na ty klišé tak dobře kouká. Tedy, až na tu typicky americky patosovou tečku na závěr, která při nejlepší vůli nejde přehlédnout.

plakát

Na seznamu smrti - Rozvrat (2022) (epizoda) 

Po rozpačitém začátku se z Terminal Listu stala dost nekompromisní křižácká výprava á la Punisher a ačkoliv jde o ohraný motiv dlouhoprstých farmaceutických lobby, jdoucích za miliardami přes hromady mrtvol, má to grády a chytne za límec, takže jo 👍

plakát

Na seznamu smrti - Upevnění (2022) (epizoda) 

Teď už to nabralo velmi solidní grády. Sice stará obehraná písnička - korupce a spiknutí, kterým nesmí stát nic v cestě, ale proč ne, když to funguje.