Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Rodinný

Biografie (4)

Hugh O'Conor (herec / režisér / scenárista)

24.06.2012

Irský rodák z města Dublin se narodil v roce 1975, kde také vystudoval univerzitu Trinity Collage. Na začátku jeho kariéry si jej často pletli s americkým hercem stejného jména Hugem O´Connorem. Jeho otec byl pianista a matka terapeutka.Do povědomí se dostal už ve svých jedenácti letech ve filmu LAMB, kde hrál chlapce trpícího… (více)

Stephen Daldry (režisér / herec)

02.03.2009

Celým jménem Stephen David Daldry se narodil v anglickém hrabství Dorsetu. Mezi fanoušky filmu se zapsal hned svým prvním celovečerním filmem BILLY ELLIOT. Má vystudovanou Sheffieldskou univerzitu se zaměřením na anglickou literaturu. Kolem roku 1990 se přesunul do Londýna, kde začíná s divadlem. Působil napřed v London´s Gate… (více)

Václav Kopta (herec / skladatel)

10.11.2006

Narodil se v Praze, ve které žije dodnes. Jeho otcem je uznávaný textař Pavel Kopta a ženou herečka divadla Pod Palmovkou Simona Vrbická, se kterou vychovává dvě dcery. Seznámili se na Pražské statní konzervatoři, kde oba studovali.V té době také přišla největší filmová nabídka, kterou student druhého ročníku nemohl nepřijmout… (více)

Kamil Halbich (herec)

10.11.2006

Kamil Halbich se narodil v Liberci, kde také vystudoval gymnázium a poprvé se objevil na jevišti Divadla F. X. Šaldy, a to ve hře Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho (1984). Po maturitě zamířil do Prahy na studium DAMU, kde ho vyučovala herectví Daniela Kolářová. Už při studiích začal hrát v Divadle Na zábradlí a v Národním… (více)

Reklama