Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (715)

plakát

Doktor Strange (2016) 

Marvel jede... člověk nepolíbený jejich komixovou základnou (jako jsem třeba já) už si může hlavu ukroutit, kde se stále berou zástupy vcelku originálních hrdinů, a jak šikovně je spojuje do jednotného filmového světa. Stephen Strange pak jde v klidu zařadit do Avengers party a nudného Ant-mana nechává hravě za sebou. Rozhodně povedená ulička v rostoucím městě Marvel.

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

Jacksonův Kong byl téměř dokonalý díky své hravosti a nadšení, tato verze je sice lépe natočena, ale postrádá srdce. Určitě mnohem lepší než poslední Godzilla a v díky shlédnutí v kině jsem se ani na minutu nenudil, ovšem ten chlad a nedostatek osobitosti je na filmu hodně znát.

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Zeštíhlená o přebytečná kila, ale bohužel i o velkou porci inteligentního humoru. Z druhého dílu si nepamatuji téměř nic, ovšem v jedničce se hlavní hrdinka chovala vcelku sympaticky ztřeštěně, zatímco zde se z ní stala tuctová blbka, která si za naprostou většinu svých problémů může jen sama svým iracionálním chováním. Stále je to však nadprůměrná komedie, což svědčí o bídné situaci v oblasti těchto snímků.

plakát

Medvěd (1988) 

Co by ne, medvědy mám rád a tihle dva navíc byli výborní herci (lepší než to lidské křoví, které tam zaclánělo). Sice to není nic, co bych musel vidět dvakrát, ale sobotní odpoledne u toho v pohodě strávíte, aniž byste si rvali vlasy, že zabíjíte drahocenný volný čas.

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

Clint Eastwood prostě umí (zřejmě to opakuji při každém shlédnutí jakéhokoliv jeho filmu, ale je to prostě tak). I z nepříliš zajímavého námětu jako je přistání letadla na vodě dovede uplést bič, který by mu většina kolegů mohla závidět. Tom Hanks to tu utáhne i svým chřadnoucím charismatem celkem hravě, protože kdyby jeho postavu hrál kdokoliv jiný, kvalita filmu by byla prakticky stejná. Na umělé vytváření hrdinů tady sere pes, Clint zvládne vytvořit legendu i ze sebevětší banality.

plakát

Všemocný (2011) 

Žádné hluboké veledílo nebo přelom ve světové kinematografii se tu neodehrává, jako zábavná jednohubka (s myšlenkou jako bonus!!) to ale zafunguje dobře a Bradley Cooper se v téhle roli skutečně našel. Rozumná délka a nepříliš komplikované pozadí celého děje Vás pak utvrdí v tom, že i film, o kterém dopředu vůbec nic nevíte, Vás může skvěle bavit.

plakát

Otčím (2009) 

Slibný námět pohřbený děravým scénářem a zcela neinovativním přístupem k žánru. Béčko, které prošumí a zůstane jen slabý zápach promarněné šance.

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

Asi komedie roku 2016. Neuvěřitelně sprostý animák na velmi neotřelé téma, který si užijete nejvíc, pokud nebudete moc přemýšlet. Bavil jsem se až nečekaně dobře, protože Seth Rogen opět potvrdil, že jeho smysl pro humor je o parník jinde než konkurence.

plakát

Tajný život mazlíčků (2016) 

Není to špatné, ale nemohl jsem se zbavit pocitu, že z toho šlo vykopat mnohem víc. Dějově je to sice slabé (jako většina dětských animáků), ale povedené fórky jsou fajn. Problém je právě v tom, že humoru tam není zdaleka tolik a že celé téma šlo vytěžit mnohem lépe.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Filmařsky i herecky dokonalé... pro diváky se sklony k depresím to asi není nejvhodnější, kdo však má tyto emoce pod kontrolou, užije si parádní herecký koncert. Skvěle vykreslená atmosféra českého zapadákova, která se nemusí bát ani srovnání s mnohonásobně dražší zahraniční konkurencí.