Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Muž na Měsíci

Muž na Měsíci (1999)

Výborné drama s komediálními prvky o jednom z nejkontroverznějších a nejoriginálnějších komiků, který díky svému alter egu přežil svoji smrt. Skvělý Jim Carrey v netradičně vážné roli. Rozhodně doporučuji.

Zmizení

Zmizení (2013)

Mrazivé psychologické drama. Kam až jsme schopni zajít, když jsme naprosto zoufalí? Jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděla, rozhodně doporučuju.

Slídil

Slídil (2014)

Velmi aktuální, pravdivé a uvěřitelné drama o jednom psychopatovi. Jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděla.

Diktátor

Diktátor (2012)

Jedna z nejlepších komedií vůbec. Uvidíte, co jste ještě neviděli a uvidíte, co jste ještě neslyšeli. Některé scény si živě pamatuji doteď. A hlavně, film to není vůbec blbý, je v něm spousta politiky, řešení práva, etiky a morálky (třeba současné Ameriky) a hlavně narážek. Brilantní Sacha Baron Cohen s přízvukem, gesty a mimikou blízkovýchodňára :-)

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

V téhle tarantinovce nestříká tolik krve jako v předchozích filmech a vůbec to není na škodu. Hned první scéna se skvělým záporákem Christophem Walzem (který umí čtyři světové jazyky a ve filmu nám to hezky předvede), vás zařeže do židle. Skvělá muzika, kamera, kostýmy... A hlavně ta slizká němčina v brilantních dialozích.

Karamazovi

Karamazovi (2008)

"Jakmile se opravdu odřekneš Boha, všechno bude jiné, stejně k tomu jednou dojdeš. Padne morálka jako zanikají geologická období a lidé budou hledat radost tady na světě. Člověk zvítězí svou vůlí a rozumem nad přírodou, pochopí, že je smrtelný, že nemá naději na vzkříšení a přijme smrt a přijme ji rád. Bude jako Bůh a všechno mu bude dovoleno! A jakmile bude člověk Bohem, přestane platit jakýkoli zákon. VŠECHNO bude dovoleno!" Jednoduše skvělé. Výborný nápad umístit představení do továrny a prolínat rozhovory herců s rozhovory jejich postav. Občas tedy pořádně nevíte, jestli mluví herec anebo jeho postava. Překvapivě působivé je také využívání ocelárenských předmětů jako karamazovských rekvizit. Hlavní pětice v čele s Trojanem hraje prostě brilantně. (Viděla jsem i naživo, nicméně filmové prostředí a plátno udělá své, a to, že se herci můžou pohybovat po mnohem větším prostoru, dělá film lepším, než je divadelní představení.) Jeden z nejlepších českých filmů, už jen samotné odcházení herců ze scény je hrozně působivé. S Oscarem ověnčeným Birdmanem (který má řekněme velmi podobný námět), se to nedá srovnat, naši Karamazovi jsou řádově lepší. "Nemůžu pochopit, proč je svět takový, jaký je. Vím jenom, že utrpení existuje, ale viníci nejsou, protože všem bude odpuštěno. Ale proč mají trpět děti? Chápu, jak to otřese celým vesmírem, až se v soudný den na zemi i na nebi všechno spojí a zvolá "spravedlivý si bože". A holčička si umyje svou špinavou tvář a odpustí svým rodičům, kteří ji utýrali k smrti. Ale to já právě nechci. Nesmí jim odpustit. Proto se království nebeského zříkám. Ne, že bych neuznával boha, Aljošo. Jenom mu co nejuctivěji vracím vstupenku." "Je síla, která všechno překoná. Síla karamazovské nízkosti." "To, že je všechno dovoleno?" "Je a bude, toho se nikdy nezřeknu. A právě proto se ty zřekneš mě." Všichni jsme Karamazovi.

Jednotka příliš rychlého nasazení

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007)

Skvělá parodie na všechny akční filmy s policajtama. V hlavní roli úžasně vtipný Simon Pegg, labuť a skotský přízvuk jednoho vesničana. Nečekaně dobrý příběh a rozuzlení. A kdo pozná oskarovou herečku, získá zlatého bludišťáka :-)