Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (55)

plakát

Ex Machina (2014) 

Výborné (a to nepatřím mezi fanoušky sci-fi). Skvělá hudba, kamera, výběr herců a v neposlední řadě samozřejmě scénář. Atmosférické, spoustu scén bez zbytečného vysvětlování. Velmi dobré dialogy, kdy pořád přemýšlíte, kdo to na koho hraje a proč. Nádherně děsivé.

plakát

Spectre (2015) 

Velmi příjemné překvapení, zvlášť když jsem si přečetla nepříliš lichotivou recenzi (s malým spoilerem, který mě trochu mrzí). Spectre je mnohem komornější, pomalejší a atmosféričtější než jakýkoli předchozí díl a podle mého názoru to není ani akčňák, ani "bondovka". Mně tenhle způsob vyprávění ale vyhovuje. Nutno však říci, že příběh není tak "promyšlený" jako ve Skyfall (ne že by byla zápletka Skyfall nějak komplikovaná) a nedostavuje se pocit "wow, teď to do sebe všechno tak skvěle zapadá a dává smysl". Myslím, že zápletka Spectre byla spláclá celkem nedávno, kdyby to ke Spectre směřovalo od začátku (od prvního filmu s Craigem, tedy Casino Royale) a občas by se objevily jemné náznaky a nedořešené maličkosti (podobně jako v Sherlockovi od BBC), bylo by to podle mě mnohem lepší. Co musím vyzdvihnout, je úžasná hudba, opravdu skvěle film doplňuje a spoluvytváří. Craig se v Bondovi už také našel, Christoph Waltz je jeden z nejlépe zahraných záporáků (ne že bychom se toho o jeho postavě dozvěděli mnoho) a Léa Seydoux je celkem dobrá bondgirl, i když se o sebe neumí příliš postarat a i když v jednu chvíli Bonda odmítne a v následující ho svede. A ani se nedozvíme, jak dopadla ještě jedna žena z filmu, se kterou také něco měl. Také je trochu škoda, že Andrew Scott nedostal příliš prostoru, každopádně děsivý byl dost a byl rozhodně jiný než jeho Moriarty. Jen je mi líto té první slečny z úvodní scény, Bond ji nechá na suchu...

plakát

Wilsonov (2015) 

Jako, není to úplně špatné (podle traileru ale film vypadal každopádně líp). Pár lekaček, krásná Táňa Pauhoufová a roztomile roztržitý Vojtěch Dyk. Příběh už ale trochu pokulhává a vraha jsem začla podezřívat cca v polovině filmu (měla jsem teda tip na dva, nakonec to opravdu byl jeden z nich). Až budete třeba nemocní a budete chtít něco jednoduchého a vcelku oddechového, pusťte si to; do kina na to nechoďte.

plakát

Marťan (2015) 

Film hodně předčil veškerá moje očekávání. Drtinu většinu filmu jsem byla nervní, i když jsem věděla / tušila, jak to dopadne. Hezké detaily jako hubnutí hlavního protagonisty a jeho kazící se zuby. Hned první scéna se svorkami vás dostane; kam se hrabe Gravity. Velice kladně hodnotím i vcelku vysoký počet žen v NASA (včetně řídících pozic) a zcela chybějící romantickou, resp. vztahovou linku.

plakát

The Graham Norton Show (2007) (pořad) 

Jeden moderátor si naráz pozve tři a více hostů (herci, zpěvačky...) a všichni si mezi sebou povídají a reagují na sebe. Podle mě lepší model než jeden moderátor - jeden host. Hvězdičky mají skvělé historky a všichni dostávají záchvaty smíchu :-)

plakát

Kancelář Blaník (2014) (seriál) 

Tohle tady chybělo, asi nejlepší seriál s krátkými díly u nás. Blaník prostě ovládá celé Česko. Doporučuju hlavně díl Krteček a ku**a.

plakát

Jídlo, s.r.o. (2014) (pořad) 

Aneb jak se co dělá, aneb není to tak hrozné. Kromě toho Vaněk se nebojí zeptat na cokoli.

plakát

Vraždy na Shetlandech (2013) (seriál) 

Drsné severské prostředí s ještě drsnějšími obyvateli s někdy až vtipným přízvukem. Všichni se až děsivě znají a jsou spolu všemožně propojení, detektiv je taky jenom člověk se svými osobními a hlavně rodinnými problémy a pozadí vražd je velmi dobře propracované. Doporučuju, chytne vás to a nepustí.

plakát

Firefly (2002) (seriál) 

Co dostanete, když zkřížíte western a sci-fi? Skvělý seriál Firefly s neodolatelným kapitánem Nathanem Fillionem :-) Byla jsem k tomuto seriálu velmi skeptická, ale následně jsem byla velmi mile překvapená. Zkuste pár dílů a uvidíte, myslím, že si tam každý najde své a nikdo nebude zklamán.

plakát

John Oliver: Co týden dal a vzal (2014) (pořad) 

Velmi informačně přínosné a podrobné zpracování jednoho tématu týdně do patnácti minut, kdo vám to dá? John Oliver v překladu videačesky :-) Některá témata se týkají vyloženě Ameriky, ale tak aspoň vidíme, že blázinec není jen u nás. Oliver se svým týmem podává i vážná témata vtipně, a to je jediný způsob, jak k pořadu přitáhnout co nejvíce lidí. Škoda, že něco takového není u nás, potřebovali bychom to.