Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Drive

Drive (2011)

K tomuto filmu bych rád dodal, že jde o nejlepší a nejzáživnější akční snímek, který jsem za poslední dobu viděl. A to jsem člověk, který miluje akční filmy a již už jsem jich viděl nespočet. Do tohoto filmu jsem se naprosto zamiloval a ani nebeské sily nedokáži vyjádřit jak jsem rád, že si hlavní roli zahrál můj oblíbený Ryan Gosling. Nikdy bych netušil, že klukovi s pro děvčata tak rozkošnou tváří, bude akční film jako takový sedět přímo na míru. Kamera, akce, efekty, všechno je to prostě na jedničku.

Memento

Memento (2000)

Klasika, která nezklame. Trochu zamotaný děj, poprvé jsem se sem tam ztratil, ale tak od toho tyhle na psychiku hrající filmy holt jsou. Guy Pearce v hlavní roli byla nejlepší volba. A film jako celek je pro mě naprostá špička. Četl jsem i knížku, té se samozřejmě filmová verze vyrovnat tak nemůže vzhledem k tomu, že detaily jako v knížce ve filmu nikdy nedostaneme. Ale i tak tento film stačil na to, aby se umístil do mé topky.

Leon

Leon (1994)

Skvělá akční i citově vydírající oddychovka. Oddychovka ne proto, že by to bylo nudné, ale právě proto, že jsem se u toho vůbec nenudil a vtáhlo mě do děje. Navíc malá Natalie Portman byla opravdu úzasná. Prostě vynikající.

Skrytá identita

Skrytá identita (2006)

Děj a příbeh, který vás překvapí tím nejpřevrácenějším způsobem. Obsazení je sakra uplně k nezaplacení (DiCaprio, Damon, Nicholson, Wahlberg). Mě se zaryl do srdce.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Masterpiece. Když jsem ho dokoukal, byl jsem z toho chvíli mimo a pak, když jsem přišel k sobě, letěl jsem si tento film hodit do topky. Ten největší nářez násilí, akce, skvělých hereckých výkonů a megasticýho soundtracku.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

K tomuto filmu bych asi jen dodal to, že je to asi ten nejlepší důkaz toho, čeho všeho jsou lidé schopní a jak daleko jsou scopní zajít, aby dosáhli svého, aby mohli být o kousíček blíž svým snům.

Sociální síť

Sociální síť (2010)

David Fincher nikdy nezklame. Dokázal to znovu. Filmy o počítačových maniacích a hackerech mě nikdy moc nebraly, ale The Social Network je mou světlou výjimkou. Dobře promyšlený příběh, Jesse Eisenberg zase jak jinak - skvělý výkon. Řekl bych jeden z nejlepších filmů roku 2010.

Pan Nikdo

Pan Nikdo (2009)

K tomu bych asi dodal jen to, že ne každý jsme si rovni s ostatníma. Každý jsme jiný a výjimeční. A tento film taky.

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Klasika s Nortonem, kterému fandím už hrozně dlouho. Trochu až moc toho násilí tam (hlavně ta scéna ze začátku), ale tak o tom to má být. Nejsem moc dobrej v komentování, tak snad pomůže jen to, že to za to fakt stojí.

Za borovicovým hájem

Za borovicovým hájem (2012)

Pořádná akční detektivka se skvělým Ryanem Goslingem. Rád ho vidím hrát v akčních filmech. Tenhle film rozhodně není ten nejlepší film na světě, ale do mojí topky se prostě dostat musel.