Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (123)

plakát

Bojovný orel (1978) 

Tento film jsem viděl již poněkolikáté a pořád mě dokáže bavit. Příběh oplývá takovou tíživou a hutnou atmosférou s naprosto dokonalým hudebním doprovodem, který mu přidává na jakési tajemnosti a zároveň pocitu beznaděje, který zažívají hlavní protagonisté. V nepřeberném množství postav je potřeba se nejprve zorientovat, což je asi jediná věc, kterou bych vytknul. Nicméně zase každá postava je originální a má ve filmu své místo a nakonec všechny spojí osud a jediný cíl - zabít padoucha. Dále je film obvzláštněn morálně rozpolceným vrahem v podání Yun Linga, který dodal příběhu jakousi jiskru, a kterého jsem si díky tomuto počinu poprvé všimnul a začal sjíždět jeho filmografii. Kvalitními souboji se to tu hemží, stejně jako širokým výběrem zbraní a nápaditými protivníky, a proto se rozhodně nebudete nudit. Jelikož jsem film viděl několikrát a pořád mě baví a lecčím novým překvapí, rozhodl jsem se zvýšit hodnocení ze čtyř na pět hvězd, protože jinak by šlo z mé strany o rouhání.

plakát

Jie dao sha ren (1981) 

Naprosto úžasná záležitost. Film jsem dlouho odkládal a po dlouhé době jsem se k němu dopracoval - a nelituji. Už jenom vidět Hwanga v netypicky kladné poloze je raritní záležitost a nebudu přehánět, když řeknu, že i tato pozice mu výborně padla. Děj je doprovázen nespočtem oku lahodícími souboji, které neberou konce a já si je neuvěřitelně užíval. Napětí se dalo rájet a souboje se minutu od minuty zlepšovaly, vše podtrhnuto Hwangovým skvělým kopačským uměním. Troufnu si trvdit, že je to jedno z jeho nejlepších vystoupení, jaké jsem kdy viděl - vysoké a rychlé kopy a precizní práce nohou. Z dalších bijců se předvede Tino Wong Cheug se stylem hada a jeho mistr Eddy Ko, který byl Hwangovi silnou konkurencí. Filmu jsem neodolal a jediné možné hodnocení je 5*.

plakát

Long man sha shou tze yo ren (1990) 

Zapomenuté akční béčko hodně překvapilo. Skoro celý film se jenom střílí a pronásleduje a především intrikuje. V závěru vše vybouchlo a začala pořádná vyvražďovačka, jak se sluší a patří. Hodně násilí, krve a projektilů. Děj je víceméně nepředvídatelný a celou dobu jsem byl napnutý, co bude dál. Kromě toho, že se většinou střílí, je tu pár soubojů s katanama a jsou opravdu peckový. Konec byl velice emotivní a proto jsem se rozhodl udělit 5*, tohle byl slušný old-school nadstandard.

plakát

Luxus na talíři (2016) (pořad) 

"Prosím vás, můj pořad se nejmenuje Vaříme z hnoje, ale Luxus na talíři. Když něco stojí 5,50 domyslete si, co do toho asi dávaj. Já si myslím, že i ten hnůj je dražší". :-) Naprosto geniální projev a hlášky, které mě dokážou odrovnat.

plakát

Ip Man 3 (2015) 

Možná trochu nadhodnocuji toto dílo, ale nemohu si pomoct, tohle je prostě skvělý počin. Nádherná kamera, která umí bezvadně vtáhnout diváka do děje a navíc hezky ukazuje souboje, prostě z toho nejlepšího úhlu. Doceníte jak fajty 1 vs 1, ale i velikou bitku Yip Man vs (asi) 100 mužů. Navíc choreografue soubojů je opravdový masterpiece, který jde ruku v ruce s výbornými efekty a zpomalovačkama.... Musím ocenit i nádherně propracovaný a dojemný příběh (hlavně kvůli Yip Manově ženě). Líbí se mi především dvě rozpracované filmové linie, které se později velice ovlivňují a komplikují zdánlivě jednoduchý příběh. Nakonec musím vyzdvyhnout velmi pestré obsazení, Mika Tysona, nebo Leung Ka-Yana v menší roli kamáráda Yip Mana, či konkurenta Max Zhanga. Gratuluji Donnie Yene- nádhera.

plakát

Chu jia ren (1975) 

Super film, který se jen tak nevidí, jsem unešen. Jedná se o režijní debut Deana Sheka, sic měl mít film původněna starost Lau Kar Wing, ale ten projekt předal Shekovi. I tak Lau Kar Wingova stopa nezmizela, jelikož se podílel na choreografii soubojů a musí se nechat- souboje byly luxusní. Zapomeňte na trapné lana a trampolíny, v tomto filmu se jedou nonstop oku lahodící tvrdé fighty- jsem nadmíru nadšen a spokojen. Asi nejvíc se mi líbilo choreo u souboje s tyčemi (skoro na konci) a fight s Fung Hak Onem ve vodě. Yen Shi-Kwan je opravdu výborný herec a ač natočil celkem málo filmů, kde se objevil, jako hlavní postava, tak vždy vymačkal ze sebe maximum. Nejen, že to je exceletní fajtič, ale i herec- dokáže zahrát téměř cokoliv, je jako chameleon a to se mi na něm strašně líbí, kromě toho je velice charismatický. V tomto snímku hraje velice laskavého mnicha, až tak laskavého a spravedlivého, až mě skoro dojal. Yene- good job. Vlastně posledních 20 minut bylo velice dramatických, slušně mě to rozsekalo, opravdu, a to nejsem bůhví nějaká citlivka. Tenhle koment píšu hned, jak jsem film dokoukal, takže mé pocity jsou ještě horké a komentář může působit trošku roztržitě, tak sorry :-). Ale tohle je prostě luxus fipm, který mi ještě dlouho zůstane v mysli. V komparzu, při bitce v kasínu si můžete povšimnout Lau Kar Leunga a záporáka si střihnul Fung Hak On s Eddym Ko.

plakát

Bruce Lee: In His Own Words (1998) 

Krásný, leč krátký dokument o legendě Bruci Lee. Dokument je tvořen ukázkami z jeho filmů, rozhovory a archvními záběry z jeho soukromí. Ale i těch 19 minut vám řekne víc, než hodinový dokument. Z jeho vystupování, filosofie a citátů soudím, že Bruce byl velmi inteligentní a moudrý muž, z něhož můžeme čerpat inspiraci, škoda že zemřel příliš mlád. Tuto legendu si velmi vážím, ať jako herce, tak i jako člověka s neuvěřitelným charismatem. Opravdu se na toto krátlé video koukněte.

plakát

Železná dlaň (1972) 

Hodnocení budu muset navýšit o jednu hvězdu a tenhle film přiřadit k něm nejlepším co SB společnost mohla nabídnout. Raný a velmi charismatický Lo Lieh předvádí svům bojivý um a sílu jako nikdy. Opravdu nářez s krutými technikami a umíráním. Ultimátní, nabušené souboje o které se postaral génius Lau Kar Wing byly prostě peckovní a tady se hodně vyřádil v létajících sekvencích, to vše pod rytmy libozvučné muziky. Režisérem toho masakru je celkem neznámý Korejec Jeng Cheong-Woh. Jsem velmi nadšen...

plakát

Ying zi shen bian (1971) 

Vzhledem k ději, obsahuje komentář spoiler (!) Tohle je taková Lo Weiova perlička v jeho režisérských počinech. Velice nádherný film odehrávající se v dalekých čínských horách, pokryté nádherným bílím sněhem, s párou u pusu a pod kopyty koní, kterými se to jenom hemží. Ale v pozadí těchto nádherných panoramat vyvrcholuje spor, jehož kořeny sahají až 15 let do minulosti. Děj s příjemnou, leč krátkou sedmdesáti osmi minutovou délkou, skýtal všechno co má v podobném filmu být- souboje, kterých tu je velmi požehnaně u kterých jsem se nemohl vynadívat. Drama a napětí, které nedovolí strhnout oči z obrazu, neboť vlastně do úplného konce si nemůžete být jisti, co vás čeká. Ku Feng je jako vždy šedovlasý, podvodník, lhář a intrikán a proti jeho maličkosti stojí půvobná Pei-Pei Cheng, mladý šermíř Wang Jianxin (Yuen Hu) a Ku Fengův vrstevník Fang Chengtian- Shadow whip (Tien Feng). Opravdu nevím, co bych dál napsal, prostě nářez, který mi bude v hlavě ležet ještě pěkně dlouho!

plakát

Guo chan Ling Ling Qi (1994) 

- ''Myslel jsem, že jste na mne za těch 10 zapomněli.'' -''I kousek toaletního papíru se jednou použije!'' Bláznivá komedie, napodobenina snad všeho, co kdy v Bondovi objevilo a skvělá parodie. I tak, tam je mnoho jiného a vlastního. Bavíte se od začátku do konce nad všemi tragikomickými situacemi. Stephen Chow dokázal diváka přikovat k filmu a nepustit. To, jak mě film vtáhnul do sebe je až neuvěřitelné. Vynikající dílo, které by nikomu nemělo ujít.