Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (99)

plakát

Moje noc s Maud (1969) 

Tak co, jsou filmy důležitější než život? Tenhle film je život.

plakát

Kouř (1990) 

Přicházel mi na mysl Dotek zla - expresionismem - a Hal Hartley - jemnou absurditou, ale toto je mnohem vážnější a syrovější.

plakát

Jan Palach (2018) 

... tak začala normalizace, která trvá dodnes. O nějaké nové nahlížení osobnosti Palacha tam nejde. SPOILER: Na konci hoří. KONEC SPOILERU. Skvělí herci. Výtečně natočeno. Vzpomínám si, jak se u Sedláčka řešilo, za co dostal státní vyznamenání (asi za film o Zemanovi) a jak si ho převzal (v mikině). Tou dobou se ale zcela přešlo to, že je to výborný filmař.

plakát

Nic jako dřív (2017) 

Opravdu nemá cenu rozlišovat mezi dokumentem a hraným filmem. Toto vypadá jak hraný film se vším všudy, ale inscenované to nebylo. Vždyť je to úplně jedno. Ale cinefilství autorů kouká z každého záběru. Cítím jejich radost vyprávět, stříhat. Co mě uhodilo do očí z hlediska obsahu, je tendence ženských postav stavět svůj postup životem na vyzývavosti. Trefně to vyjádřil ten DJ od Renči. Ve své bublině to neregistruju. Česká společnost má v tomto ještě pěkný kus před sebou.

plakát

Noc v Tokoriki (2016) 

Balkánské taneční něco mezi Petrem Markem a Halem Hartleym.

plakát

Hmyz (2018) 

Jacques Rivette by zaplesal. Tak plesám za něj.

plakát

Křižáček (2017) 

"Jsem malý, mé srdce je čisté a nic jiného než Pánbůh v něm nemá místo." Nejvíc mi kvůli komponovanosti tanula na mysli Antonioniho tetralogie citů, syžetem se dokonce výrazně podobá Dobrodružství. Jen je to samozřejmě ještě klidnější a méně akční. Tímto filmem jsem to měl tendenci i trochu číst: postupné rozmlžování objektu hledání; ale zde to tak ve skutečnosti nebylo. Film je to zábavný, zvláště dynamika větví stromů a zpěvu ptáků a proces přeměny prostředí od stinného lesa po poušť. Spolu s Westernem můj nejsilnější zážitek LFŠ 2017. Stejně jako Rok Ďábla je to dobrý film.

plakát

Prach (2015) 

Samozrejme to neni dokonaly film. Je do budoucna co zlepsovat - snad bude prilezitost. Presto si zaslouzi vysoke hodnoceni. Bylo by dobre predem upozornit, ze nejde o drama, ale o film - malbu. Pozdeji jeste napisu. Zadam si dalsi projekci.

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Aneb zrození maloměstského mafiána. Už několik dní se tenhle film čas od času objeví v nějaké úrovni mé hlavy. Asi hlavně díky Matěji Hádkovi a poslední scéně. Ta končí v ten nejlepší moment. Nepamatuji, že by v tomto ohledu Kobrám a užovkám nějaký český film konkuroval.

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Jeden z nejoriginálnějších českých filmů, co jsem viděl. Žánrové akční scény soubojů televizí s ovladačem ozbrojeným Oldou jsou hodně vtipné.