Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Poslední recenze (11)

plakát

Žena za pultem (1977) (seriál) 

Souhlasím, je to agitační seriál. Narážky, na zlé kapitalisty, kteří jsou evidentně ještě stále mezi námi a pění chvály na socializmus, zaznívají z každého dílu. Ale zkusme odhlédnout od tohoto dobového trendu, bez kterého by se seriály v té době možná ani netočily, protože by je nikdo nechtěl vysílat. Podle mého názoru má seriál mnohem větší hloubku, než dost těch dnešních českých i zahraničních. Hlavní dějovou linií je jeden rok života prodavačky Anny Holubové. Postava prochází v průběhu zajímavě vykresleným psychologickým vývojem. A nejen ona. Na mezilidské vztahy v seriálu je podle mého názoru Dietl teda machr. Spoiler: Anna: Začíná v nové práci po odchodu od svého nevěrného muže. Musela v sobě najít spoustu síly a důvěry sama v sebe, aby opustila tuto domnělou jistotu v jejich manželství a vešla do života, kde se bude muset starat nejen sama o sebe ale i o jejich dvě děti. Svou sílu, rozhodnost a sebedůvěru projevuje i na pracovišti. Ve chvíli, kdy ztrácí půdu pod nohama v osobním životě – přestává bojovat za svůj nový vztah a podléhá intrikám bývalého manžela a strachu ze ztráty dětí – už svůj život netvoří, síla se z ní vytrácí a jen rezignovaně přijímá, co jí osud přináší. A jak to tak bývá, ani si toho sama není vědoma, dokud ji život (Dietl) trochu „nakopne“ incidentem s panem Vilímkem a Jiřinkou, která ji zklamaně upozorní, že dříve by Anna, jak ji všichni poznali, za své přesvědčení bojovala… Oskar: Na začátku je to nevyspělý až pubertální mladíček, který se otočí za každou sukní a rád sbírá klepy. Když v dalším díle bojuje o svou lásku, je vidět, že už nejde jen o hrátky. Myslí na manželství, na rodinu a uvědomuje si, že to není jen tak, a že je to třeba i o nějakém materiálním zázemí apod. V posledním díle vystupuje jako muž, který cítí zodpovědnost hlavně sám za sebe svou rodinu a už nemá čas na sbírání drbů z okolí. Dietl jeho vyspělost krásně vykreslil kontrastem, kdy Oskara konfrontuje s mladičkým studentem na praxi, v podání Otakara Brouska ml. Konec spoileru. Vedle Švorcové vyniká i skvělý herecký výkon Vladimíra Menšíka, Dany Medřické, ve své krátkosti i Jiřího Hrzána a pak mě v celém seriálu nejsympatičtější Hany Maciuchová – doporučuji 8. díl kde se skvěle blejskla :)

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Šla jsem s celou svou rodinou na komedii „pro celou rodinu“. Z kina jsme ale odcházeli po shlédnutí spíše humorně odlehčeného příběhu plného reality. Reality, se kterou si někdy ani dospělí neví rady. A jak se k ní pak mají postavit děti? Možná tak, jak je nám to podáno v tomto filmu. Před hledáčkem kamery se prostě nic neutají. Moc se mi líbí, s jakou lehkostí Jirka Mádl otevřel tolik Pandořiných skříněk naší společnosti. (Pro Budějčáky srdcovka).

plakát

Svět podle Prota (2001) 

Vím, že film má vysoké hodnocení, ale mně prostě žádnou velkou myšlenku nepřinesl. Tedy žádnou novou, originální, kterou by (domnělý) mimozemšťan, který zná a viděl mnohem víc modelů života, než je ten náš, mohl přispět. Dialogy mezi pacientem a jeho psychiatrem jsou podle mě trochu prázdné, i když se snaží tvářit závažně. Příběh bude možná o to zajímavější, když budete chtít věřit, že Prot je psychicky nemocný člověk. Právě v této nejednoznačnosti filmu je jeho kouzlo - ale pro mě i slabina.

Poslední hodnocení (585)

Pozdravy z pobřeží (2007)

27.05.2015

The F Word (2013)

23.05.2015

Druhá šance na lásku (2013) (TV film)

20.04.2015

3 Idiots (2009)

06.04.2015

Jako hvězdy na Zemi (2007)

06.04.2015

Zimní příběh (2014)

odpad! 09.03.2015

Kobry a užovky (2015)

26.02.2015

Láska rohatá (2009) (TV film)

02.01.2015

Láska na vlásku (2014)

odpad! 02.01.2015

Reklama

Poslední deníček (1)

Milý Deníčku,

už v dětství jsem si tě odmítla psát. Jsi jen ztráta času. Raději si jdu pustit nějaký pěkný film...