Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Western

Recenze (23)

plakát

Vinaři (2014) (seriál) odpad!

Tenhle seriál je takřka na žalobu. To si ti pražáci vážně myslí, že takhle to na Mikulovsku chodí nebo se záměrně snaží kulturu, mentalitu a tradice tohoto kraje zesměšnit a ztrapnit. Velice mě zklamal Postránecký, kterého jsem měl vždy rád. Teď už teda ne.

plakát

Neviditelní (2014) (seriál) odpad!

Tak todhle si Radek Bajgar mohl odpustit. Na seriál jsem se docela těšil. Je to dobrý nápad navázat na úspěšný film jak utopit doktora Mráčka a vytěžit téma vodníků na českých tocích, ale takhle proboha néé.

plakát

Ve stínu (2012) 

Jsem ohromen. Perfektní detektivka z období nejhoršího komunistického marazmu, který je ve filmu dobře znát. Trojan hraje jak z partesu a ostatní herci mu perfektně sekundují.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Nejvíc se mi líbila scéna, kdy Vetchý a Vondráček stojí u okna a dívají se na tu frontu lidí s kupónovejma knížkama a smějou se jim jak sou blbý, že jim ty prachy nosí sami. Jinak film je dobře zvládnutej. Vaculíkovi vousy měli zjevně značit drsnost a nekompromisnost hlavního klaďase. Tedy poldy, kterej je tak oddanjej svý práci, že ani nemá čas se oholit. Nicméně na Vaculíkovi působili spíš směšně. Nechápu ale proč v každým českým filmu musí teď hrát ta maďarka Vica Kerekes. Žádná extra krasavice to teda není a jako herečka stojí taky za velký kulový.

plakát

Lidice (2011) 

No nevim nevim. Čtyři hvězdičky jsem dal jen proto, že oceňuji každou snahu o zobrazení důležitých událostí našich dějin. Sám jsem se už několikrát setkal s tím, že pousta , i dospělých lidí, o Lidicích nic neví. Jen to, že byli vypálený, ale kým a proč a kdy už ne.Nicméně příběh Lidic by si zasloužil daleko důstojnější zpracování. Všechny hlavní postavy jsou totálně nesympatický a totálně toporný ve svých rolích. Taky nechápu, že ve všech českých filmech z dob druhý světový musí hrát Roden s těma svejma česílkovskejma vlasama. Ještě že tam nehrála aspoň ta Issová.

plakát

Atentát (1964) 

Nepřekonatelný film o jedné z nejdůležitějších událostech v novodobých dějinách našeho národa. A jeden z nejlepších válečných filmů vůbec. V mnoha místech to není úplně přesně podle skutečnosti, ale to jsou jen detaily. Ostatně Sequens netočil dokument ale film. Jak sám řekl, některý scény bylo třeba rozpohybovat (samotná scéna atentátu). Závěrečná scéna boje v kostele by se nám, tak jak se skutečně udála, nelíbila.

plakát

Divoká banda (1969) 

Vážení přátelé ano. I takhle vypadal divoký západ. Ale i ti největší bastardi měli tenkrát nějakej ten smysl pro čest a odpovědnost. Nenechaj svýho kamaráda v rejži i když to znamená sebevraždu. A když už sebevraždu tak ať jich vezmou co nejvíc sebou.

plakát

700 mil v sedle (1975) 

Netradiční ale skvělej western, který narozdíl od většiny kovbojek neoslavuje vztah kovboje a jeho proklatě zavěšeného koltu, ale rozebírá vztah člověka a člověka coby nejlepších kamarádů ale taky vztah člověka a koně coby nejkrásnější a nejušlechtilejší zvíře na zemi. Závěrečná scéna mi uplně vhrkla slzy do očí. Vždyť opravdové přátelství k člověku nebo ke koni je nad všechny prachy světa.

plakát

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007) 

Oproti jiným westernům o bratrech Jamesových a jejich bandě, je tento opravdu opravdu věrný skutečným událostem. Jesse James je pro mě výsledek hrůz občanské války. Tedy pološílený psychopatický frajírek, pro kterého je střelba neozbrojeným dozad zcela běžná. Ve skutečnosti nebyl hlavou zločinecké tlupy, před kterou si žádná banka v Missouri nebyla jistá. Tím byl jeho brat Frank. Jesse pouze vynikal svojí brutalitou a svými velkolepými plány o kterých ale uměl jenom mluvit. Snad ještě lepší než Brad je ve své roly Casey Affleck. Mladýho Boba Forda zahrál skvěle. A o hudbě, která perfektně přiléha jak době tak zelené Missouri, ani nemluvím.

plakát

Psanci (1980) 

Sice netradiční, ale o to zajímavější kovbojka založená na skutečném příběhu čímž je ještě zajímavější. Scéna přestřelky ve švéďáckým Northfieldu, kdy naši klaďáčtí darebáci dostanou vejprak od statečných občanů města je památná. Hezky je tady taky vyobrazena poválečná nesnášenlivost Jižanů ke všem Seveřanům. Z osobní zkušenosti vím, že tyto vztahy na některých místech USA přetrvávají dodnes.