Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (129)

plakát

Nejdelší den (1962) 

Teda lidi, vy si snad pícháte... Totálně nereálné pimprlové divadýlko, herci přehrávají o stošest, trousí "moudra" že by jeden blil. Tady že není tuna patosu jako v Ryanovi? o m g ... Vojáci se pohybují jak baleťáci, střílí zásadně od pasu a skutečný kvér zaručeně nedrželi v ruce... Jsou filmy které nestárnou. Tenhle mezi ně skutečně nepatří. Pokud chcete starší film o WW2, A bridge too far je asi stokrát lepší (i když na dnešní dobu už taky hodně překonaný). Jinak zůstaňte u Ryana a Band of Brothers.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Atmosférická pecka, u které jsem se ani na minutu nenudil ale stejně nevím jak ji popsat. Snad mě to časem napadne, až budu doporučovat ostatním...

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

CSI – shlédnuto třičtvrtě dílu a vyhodnoceno jako blbost .. Kriminálka Anděl – jeden díl a i to jen kvůli nepřiměřenému nátlaku drahé polovičky. A u téhle kriminálky se těším na další díl – čím to je? Zaprvé při dialozích nešustí papír. Kdy naposled jsem tohle o českém serálu mohl říct? Zadruhé žádné debilní beverly hills - ten s tou, ta s tím, “zvraty” které scénáristé stovky seriálů recyklují znova a znova – zde naprosto minimálně. Max tak pomluvy, problémy doma, obyčejné problémy které úplně stačí k tomu aby vysvětlily že je ten který detektiv nasraný na tamtoho. Nemusí mu hned spát se starou a s dcerou zároveň... Zatřetí skutečné případy i postavy. Díky tomu sice občas uhodnete vraha – ale proč ne? Vždyť v reále je většina vražd banální, problém je spíše vraha usvědčit než najít. Napětí se daří udržet i tak. Chování policie ne vždy skvělé – právě tím reálné. Jo, “policejní brutalita” – to že se chovají i k obětem kolikrát jak pitomci přece víme i z novin. Proč by měli být výjimkou v seriálu? V tom díle si tu necitlivost při výslechu taky sežral, nebylo to tak že by za to dostal metál. Hudba mi připomíná spíše Ripper Street než Sherlocka, hlavně znělka, nijak mě to neštve. Zatím dobré 4*, možná ještě vyšplhá na 5.

plakát

Gravitace (2013) 

“příběh” ** , atmosféra ****** = > **** “Příběh” je neskutečně zflikovaná nereálná slátanina, kde zamrzí, že se to dalo velmi jednoduše udělat líp – jenže on Cuaron potřeboval aby tam byl tenhle záběr a tenhle záběr, a taky vymyslel takový záběr, pročež si jen domyslel nějakou vatu mezi tím. Vatu, která dává místy větší – nebo častěji menší smysl komukoliv, kdo si někdy přičichl k fyzice a kosmonautice. Ale stejně – chtěl jsem se podívat do kosmu a teď se to povedlo:). Napsat reálnější příběh, jde o film roku.

plakát

Ponorka (1981) 

Director's cut je přece jen trochu dlouhý.

plakát

Terry Pratchett: Choosing to Die (2011) (TV film) 

Úžasně uměřený dokument, kde jsem se obával jednostrannosti pohledu - zbytečně. Umím si představit někoho s názorem pro kdo změní názor na proti, stejně jako naopak.

plakát

Revival (2013) 

Šel jsem na film kvůli Krobotovi a přes hromadu kritiky na product placement, pitomost scénáře apod. Ještě že tak, opět jsem si připoměl, že zdejší osazensto je nutno taky brát s rezervou. Produkt placement – netrapný. Scénář – jo, předvídatelný, jako u 90% filmů. A pobavili jsme se skvěle, Krobotovy vražedné hlášky s poker face mě asi ještě pár let bavit budou, Geišberga jsem neznal(!), hodně si to užíval. Polívka paradoxně nejmíň hláškující role - a sedla mu. 4* s přehledem, nicméně za ojedinělost (česká komedie na kterou se nemusím stydět jít) a tak trochu na vykompenzování pseudointelechtuálských pindů zde v některých komentářích +1*.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

90%, trochu uberu za místy pitomější dialogy a absenci závěru který by mě sfoukl ze sedačky... Cool akce je na rozdíl od jedničky už opravdu cool a zajímavě zmutovaný příběh původní Shattnerovské Enterprise dává dobré pozadí - bohužel právě kažené některými klišoidními dialogy. Thumbs up for Simon Pegg and Karl Urban. :)

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Prozatimní hodnocení po 10 dílech první série :)

plakát

Karamazovi (2008) 

Výborná hra ještě získala jiný level okamžitými přechody mezi realitou a hrou.