Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Nemyslím si, že někdo natočí lepší film, než je Klub rváčů. Aspoň v mých očích. Film, který se dal natočit na spoustu způsobů (Palahniukova předloha je mnohem depresivnější, s trochu jiným dokreslením postav), se zaměřuje na přeměnu člověka v někoho, kým opravdu chce být. A to Fincher vystihl dokonale. Člověka, který se nedokázal začlenit do společnosti a tak si hledá cestu ven skrz to, že zničí vše, co společnost symbolizuje. S pomocí své dokonalé představy sebe samého se mu to pomalu začíná dařit. Film nabízí takové množství námětů k přemýšlení, že kdyby se člověk nemusel zabývat ničím jiným, měl by do konce života vystaráno. Takhle se určité věci jen nakousnou a nechají být, což je škoda. Svět si zaslouží změnu, ne násilnou, ale pochopení sebe samého a možností využití systému ve prospěch celé společnosti. Norton, Pitt i Bonham Carter jsou skvělí. Dovětek: Klub rváčů je skrytá a brutální óda na buddhismus. Společnost nejde tou správnou cestou a tak je potřeba ji zničit.

Pro ptáčky

Pro ptáčky (2000)

Má to všechno, co má každý správný kraťas mít. Jednoduchý vtip a dokonalé zpracování. Nejlepší animovaný kraťas všech dob.

Room

Room (2015)

Kniha byla pro mě jedním z nejsilnějších zážitků v životě, několikrát jsem musel přestat číst, protože jsem přes slzy neviděl. Stačilo někomu vyprávět o příběhu a draly se mi do očí znova. Na film jsem šel s obrovským očekáváním, zda se podařilo naplnit potenciál a z kina odcházel zklamaný. Neříkám, že je to špatný film, má několik silných scén (u kterých mi tekly slzy), jen se ani z daleka nepodařilo vytěžit maximum z radosti, lásky k životu a hlavně nevinností dětského pohledu na svět, kontrastující s utrpením matky, která se snaží dávat svému dítěti i v zoufalých podmínkách to nejlepší. psychickém teroru, který se snaží skrývat i když to ne vždy jde. A to i po útěku, kdy je pro matku život mimo pokoj mnohem těžší, než pro dítě, které jen začíná poznávat, jak je svět kolem nás nádherné místo, když máme možnost si neomezeně užívat všeho, co nám nabízí. Mám chuť napsat scénář a natočit to po svém. Po druhém přečtení knihy a druhé návštěvě kina musím uznat, že se jedná o mimořádně silný zážitek. Ale k dokonalosti knihy pořád něco chybí, možná časem ...