Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film mě nezaujal. Sice jsem se dočkal filmu, který kromě neustále oslavovaného Jobse bere v potaz i jeho propojení s Gatesem, ale stále, dějově mi to přišlo poněkud neuspořádané a zmatečné. Ze začátku jsem si i zaměňoval postavy, protože to skákalo z jednoho na druhé. Navíc neustálé přechody se zatmíváním působily opravdu nehezkým dojmem a celkově, film bych kvalitou zpracování tipoval na 80. léta, než na téměř nové tisíciletí. 45% ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Je sice zajímávé sledovat, jak se utvářely jednotlivé počítačové firmy. Ale přece jenom to není moc zajímavé téma, tvůrcům se podařilo vystihnout to nejzajímavější, ale přece jenom je to "jenom" průměrný film. Trefou do černého je obsazení neznámých herců do hlavních rolí, kteří se svých úloh zhostili více než bravudrně, ale jak už jsme několikrát říkal, počítačový svět mě moc nezajímá a nebaví. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Apple vs. Microsoft čili Jobs vs. Gates, sice jen levná televizní záležitost, která je točená na hnusný vybledlý filmový materiál, jenže je to hodně poučná vzdělávací podívaná o vzniku dvou technologických gigantů, kteří vyrostli celkem agresivním způsobem pomocí kopírování, lží, podrazů. Bill Gates prý prohlásil , že tak nějak to bylo, což mne šokuje při jeho vykreslení v tomto filmu. Tak jako ostatní spolukomentující na mne nejvíc zapůsobila story ohledně vzniku počítačové myši. Tehdejší technologičtí giganti absolutně nedomysleli možné budoucí využití počítačů v domácnostech a vynález myši, který mezi nimi putoval od sedmdesátých let zavrhli jako ptákovinu. Pak přišel jeden mladík v kraťasech , vzal to a všem vytřel zrak. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Na pocest finalniho odchodu Stevea Jobse jsem se podival na Piraty ze Sillicon Valley a navzdory sve TV (ne)kvalite je to excelentni filmecek o zacatcich digitalni ery a softwaroveho vstupu do mainstreamu. Souboj dvou kolosu - Apple vs. Microsoft a dvou titanu - Steve Jobs vs. Bill Gates. Zhuleny hipik z garaze na ceste k vytvoreni nejvetsiho imperia dneska a vypocitavy nerd z Harvardu, ktery to dotahl na nejbohatsiho muze sveta. Z filmoveho hlediska v podstate takovy predchudce "The Social Network", jen to nereziruje Fincher a nehudebni Reznor, to by melo vetsi grady, pritom co se tematu tyce jsou Jobs a Gates urcite jeste mnohem zasadnejsi a vdecnejsi zradlo, nez Zuckerberg, tak co Finchere, co takhle remake? (kdyz uz ses posledni dobou dal na ty predelavky...) 7/10 ()

romajz15 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý životopis těhle dvou velikánů, podložený řadou pravdivých informací. Najdeme zde hodně podobného se současným filmem Jobs, ale pouze co se týče děje. Vizuální a hudební stránka už není tak dobrá, dnes se holt životopisy točí hlavně tak, aby upoutaly oko i ucho, a na pravdivé informace se až tak nehledí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)
  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)

Reklama

Reklama