Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (43)

plakát

A History of Horror with Mark Gatiss (2010) (seriál) 

Takhle vypadá dokument, když je vytvořen někým, kdo ví o čem mluví a je nadšencem. A když je tím hororovým fanouškem Mark Gatiss, skvělý britský komik a scénárista, má rozhodně smysl koukat. Provede vás třemi érami hororu, vypíchne své oblíbence a navštíví herce i místa natáčení, to vše s troškou jeho osobitého britského humoru a přetrvávajícím, skoro dětským nadšením. Podívala bych se klidně na další tři díly.

plakát

Bojovník (2015) 

I přesto, že od začátku víme kam film směřuje mi to ani trošku nevadilo,a užila jsem si spolu s Jakem cestu Billyho zpět na vrchol a za svou dcerou. Filmu nechybí dojemné scény, scény kdy byste hlavnímu hrdinovi chtěli ublížit a také napětí. Ano, je to sentimentální film s příběhem odvíjejícím se podle předem odzkoušené osnovy, ale herecké výkony a prostředí boxu stojí za to. Psychologická rovina je vynikající a myslím, že jak Billy a jeho truchlení, drogy a vztek, tak malá dcera, která je nešťastná a nedovede pochopit, co se vlastně děje a proč, jsou skvěle napsané.

plakát

Broadchurch (2013) (seriál) 

Broadchurch se vám dostane pod kůži. S jeho krásnými výhledy, šuměním moře a zdánlivě obyčejnými obyvateli. Každý máme nějaké tajemství a stačí dva policisté, abyste podezřívali i svého milovaného souseda. Skvělý seriál, první dvě série dokonalé, třetí mírně pokulhává, ale to se nic neděje. Ústřední duo skvělé vybrané.Tennant a jeho mimika a kouzlo „obyčejnosti" a Olivie Colman v kombinaci s jejich neustálým špičkováním mě neuvěřitelně bavili. Atmosféra seriálu je velmi dobrá a všechno hercům tak nějak automaticky věříte, psychologicky to skvěle působí. Po shlédnutí všech tří sérii mám dojem, jako bych sama v Broadchurch bydlela a všechny postavy byly mými přáteli a sousedy. A speciální bod za Tennantovu skotštinu, bez toho by seriál nebyl vůbec ono.

plakát

Císařovna Sissi (2009) (TV film) 

Krásné a realističtější, přesto stále zromantizované a nepřesné zpracování prvních let Alžbětina manželství. Krásná příroda a kostýmy, sympatičtí herci. Pominu-li jako historický nadšenec nepřesnosti, moc se mi to líbilo.

plakát

Dánská dívka (2015) 

Silný příběh, film se přesně drží knižní předlohy, oproti ní je ale záživnější. Eddie Redmanye měl dostat Oscara, protože po tom, co tady přededl se na něj nejde podívat a neviděl v tom usměvu Lili. Dokonale se do role vžil a nedovedu si představit nikoho jiného, kdo by ženu zahrál takto dobře, možná leda Jareda Leto, i když jeho ženská postava byla z jiného těsta. Hlavní dvojice herců si podle mě perfektně sedla a nevíte, s kým soucítit více. Neokoukané tváře ve vedlejších rolích, kostýmy, kulisy...všechno je skvělé, poetické a tvoří unikátní atmosféru.

plakát

Dobrodružství Sherlocka Holmese (1984) (seriál) 

Jeremy Brett nehrál Sherlocka Holmese, Jeremy Brett byl Sherlock Holmes... Nedovedu si představit lépe výstižné a přesné zpracování Doylových povídek a lepšího Holmese, jakkkoliv obrovskou fanynkou BBC Sherlocka jsem. Brett je Holmesem tělem i duší, ač si do něj přenesl něco svého, jeho dokonalý akcent a přednes, osobitý smysl pro humor, nepřekonatelná mimika, prudká gesta, tikavý úsměv, nadšené pobíhání, lezení po zemi a po nábytku, profil s orlím nosem a bystrý pohled z něj dělají živoucí obraz nejslavnějšího detektiva. Nesmím zapomenout ani na oba doktory Watsony, z nichž mám sice raději prvního, ale oba hráli svou roli na jedničku. Tenhle seriál má neopakovatelnou atmosféru a vždy si ráda pustím jakýkoliv díl třeba jen čistě pro to, abych mohla obdivovat Brettovu genialitu.

plakát

E.A. Poe: Podivný experiment (2014) 

Napínavý film s tím asi nejnečekanějším koncem. Celý film probíhá v mrazivé atmosféře, které nahrává prostředí léčebny, děsiví pacienti, kruté metody, ředitel, který je možná strašidelnější než jeho svěřenci a tajemství, které se před divákem pomalu rozplétá. Skvělý kousek z pera otce hororu.

plakát

Konec přehlídky (2012) (seriál) 

Divnější minisérii jsem snad ještě neviděla, a po každém dílu jsem to měla chuť prostě zahodit, ale ono ne, nějak mě to vždy přitáhlo zpátky, asi abych věděla, jestli se Christopher alespoň jednou usměje(a usmál! Úplně na konci) a jestli Sylvia konečně zahodí to zrcátko. Krásné kostýmy, prostředí Anglie, dobří herci... Velká část příběhu i dialogů se odehrává mezi řádky nebo vůbec a divák pak často tápe kdo, s kým a hlavně proč. I tak jsem se ale bavila.Postava Sylvie je úžasně napsaná a celkově mi to přišlo chvílemi jako nějaká absurdní parodie.Doteď nevím, jestli byla Sylvia prostě jen mrcha, a jestli byl ,,Chrissie" naivní gentleman nebo chladný mrzout. Pokud něco vyzdvihnout, tak skvělou Rebeccu Hall a její postavu, nezapomenutelnou mimiku Cumberbatche a všechny válečné scény.

plakát

Krásná pokojská (2002) 

Slaďárna. Jsem na tyhle filmy vysazená ale stejně u nich vydržím sedět až do klišé konce. J.Lou je okouzlující a Ralph je skvělý všude. Pohádka o popelce dá se říct. Přesto se vždy ráda podívám.

plakát

Labyrint (1986) 

Tři hvězdy za Bowieho.