Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (43)

plakát

Oklamaný (2017) 

Líbilo se mi to, dobrá atmosféra i herecké výkony obou hlavních ženských protagonistek. Alicía mi lezla na nervy i přesto, že moc scén neměla a naopak malá Amy byla kouzelná. A náš voják? V prvé řadě sympaťák, Colina mám ráda a role mu sedla, ale nedovedla jsem se rozhodnout, komu vlastně fandím, komu věřím a koho lituji. Jako celek to bylo dobré, ale být aspoň polovina filmu taková, jako poslední půlhodina, byla bych nadšenější.

plakát

Noční recepční (2016) (seriál) 

Vynikající série se skvělými herci. Laurie je padouch jedna báseň, nemusel ani nic říkat, postava Hollandera byla prostě skvělá s každou jeho replikou a Hiddlestona beru jako příštího Bonda, jediná Colman mi tam neseděla se svým věčně naštvaným obličejem, ale to je čistě můj dojem. Bylo to hrozně napínavé, a i když jsem čekala konec trošku jiný, pocit satisfakce mi nechyběl.

plakát

Pokušitel (2016) 

Skoro neznámé filmy s neokoukanými herci? Rozhodně! Vše dopadlo tak, jak dopadnout mělo a přesto po vypnutí necítím jediné bodnutí svého cynismu. A tak to má u podobných filmů být. Dostala se nám životní moudra, ale hlavně důkaz toho, že nic není černobílé. Hlavní hrdina Ned a jeho skvělý výkon v ruku v ruce s okouzlujícím přízvukem a úžasně expresivní Andrew Scott dělají z tohohle filmu dojemný a hluboký kousek. Protože, some boys don't play rugby.

plakát

Sacrifice (2016) 

Dobrý thriller, kde se ale největší akce odbyje v posledních patnácti minutách. Přesto to bylo fajn.

plakát

The Family (2016) (seriál) 

Vynikající seriál, velká škoda že není druhá série, poslední scéna vypadala dost slibně. Výborný příběh, matení diváka fungovalo, bavily mě i skoky v čase, jen jsem se nemohla rozhodnout co si o každé postavě vlastně myslím, nejsympatičtější mi byl snad Danny. Perfektní série.

plakát

V kruhu koruny - Jindřich VI. (2. díl) (2016) (epizoda) 

Slabší díl než Richard III. ale stále skvělý. Herecké výkony byly vynikající, a ani královna Margaret mi nevadila jako spoustě lidí. Ano, hrála spíše jako na divadle, ale nijak mě to nerušilo. Velmi dobrý výkon v roli krále Henryho, jehož neschopnost a styl mluvy mi pak lezly na nervy asi stejně jako jeho manželce, a za zmínku stojí i skvělé bitevní scény, občas jsem se už nechtěla koukat, jak syrově a přitom velmi dobře byly natočené. Chválím výběr herců, bratři vážně působí jako bratři, byť každý jiný. A pak konec filmu...ten je velmi mrazivý, Richard nám dává ochutnat z dalšího dílu a také ze svého vynikajícího výkonu, který nás čeká.

plakát

V kruhu koruny - Richard III (2016) (epizoda) 

Tak tenhle film mě nadchl. Skvělé kostýmy, kulisy, hudba a herecké výkony. Nejsme tady abychom soudili reálnost příběhu či nakolik souhlasí s tím, jak se věci vážně udály, ale abychom ohodnotili příběh který nám Shakespeare předložil. A ten hodnotím výborně. Oceňuji že se dialogy držely originálu, dobře herecké výkony, z ženských hrdinek bych vypíchla královnu Alžbětu, z mužských koho jiného než samotného Richarda. Bavily mě jeho monology s divákem a Cumberbatch jako by se pro Shakespeara narodil. Ke konci filmu mi Richard začal tak lézt na nervy že jsem se na slavný výrok ,,my kingdom for a horse" nemohla dočkat, jinak bych se z něj a jeho neustávajícího klepání zbláznila. Skvělý film.

plakát

Bojovník (2015) 

I přesto, že od začátku víme kam film směřuje mi to ani trošku nevadilo,a užila jsem si spolu s Jakem cestu Billyho zpět na vrchol a za svou dcerou. Filmu nechybí dojemné scény, scény kdy byste hlavnímu hrdinovi chtěli ublížit a také napětí. Ano, je to sentimentální film s příběhem odvíjejícím se podle předem odzkoušené osnovy, ale herecké výkony a prostředí boxu stojí za to. Psychologická rovina je vynikající a myslím, že jak Billy a jeho truchlení, drogy a vztek, tak malá dcera, která je nešťastná a nedovede pochopit, co se vlastně děje a proč, jsou skvěle napsané.

plakát

Dánská dívka (2015) 

Silný příběh, film se přesně drží knižní předlohy, oproti ní je ale záživnější. Eddie Redmanye měl dostat Oscara, protože po tom, co tady přededl se na něj nejde podívat a neviděl v tom usměvu Lili. Dokonale se do role vžil a nedovedu si představit nikoho jiného, kdo by ženu zahrál takto dobře, možná leda Jareda Leto, i když jeho ženská postava byla z jiného těsta. Hlavní dvojice herců si podle mě perfektně sedla a nevíte, s kým soucítit více. Neokoukané tváře ve vedlejších rolích, kostýmy, kulisy...všechno je skvělé, poetické a tvoří unikátní atmosféru.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Vlastně stále ani nevím, jak tenhle film hodnotit. Ocitnete se v krásném barevném světě nádherných kulis a kostýmů a já chvíli pochybovala, jestli to náhodou nerežíroval Tim Burtnon. Čekala jsem, ze kterého koutu na mě vyběhne Willy Wonka nebo Kloboučník a přidá se k „Alence” Wisikowske a jejímu pobíhání po velmi zvláštním domě. Oceňuji odkazy k Torovu předchozímu hororu Ďáblova páteř a také k jednomu z králů hororů, Cushingovi. Herecké výkony byly skvělé, místy mi přišly až jakoby na divadle, ale to právě dodávalo atmosféře grády. Co se týče děje samotného, za sebe musím říct, že byl mírně převídatelný a nedotažený, chyběl mi pořádný motiv, nikdo mi nemůže tvrdit že celá emoční zápetka je postavená na sestře co má svého bratra raději, než se sluší. I přes slabší příběh to ale bylo příjemné, celkem brutálně krvavé, gotické pokoukání.