Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (13)

plakát

Firefly (2002) (seriál) 

The greatest space story never told.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

Seriál pro fajnšmekry, kterej se v Čechách minul účinkem. I na Festivalu fantazie trvalo několik let, než se lidi fandům přestali smát a podívali se na to. Já si stojím za tím, že je to fakt dobrý. Je málo seriálů, který maj kick-ass ženský postavy. Je málo seriálů, který se zlepšujou a hlavně vyvíjejí. Je málo seriálů, který dokážou skončit, dokud ještě mají co říct. A je ještě míň seriálů, co dokážou udržet moji pozornost až do finále. Whedon se strefil ve všech bodech. Mimochodem, další počin, díky kterýmu jsem získala kamarády, co se s nima sejdu v pekle.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Jednu hvězdičku tomuhle filmu přidal pohled na Hurleyho odcházejícího z kina. A teď vážně. Fakt to bylo nutný? Proč? Hezký vobrázky, trocha romantiky, trocha dojetí a nic. Nostalgie až na kost. Jenomže celou dobu vás ve skrytu duše užírá fakt, že kdyby to byl jeden film, mohlo to bejt skvělý. Nebylo. Ani s přimhouřenýmo vočima.

plakát

Číslo 9 (2009) 

Připadala jsem si jako u počítačový hry v čínštině. Je to hrozně pěkný, barevný, hejbe se to, ale nemluví to jazykem mýho kmene, takže vůbec netuším o co tam jde. Vlastně bych to raděj viděla v čínštině, abych si mohla představovat, že tam fakt o něco šlo. Nicméně, ten film je vnitřně tak čistej, že mu fandím.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Čím míň filmů ročně vidím, tím míň mi stačí ke štěstí. Je to film, kterej si můžete pustit s chlapem co dělá pro Disney a sestrou, která není geek, v poušti na Novej rok a všichni budou spokojení. True story.

plakát

Mroží muž (2014) 

Kevine! Musíme si promluvit. Je fajn, že jsem se naučila nové užitečné slovíčko walrus. Za těch spousty let angličtiny jsem ho neměla tu čest potkat v praxi. Po tomhle filmu jsem si to vynahradila na milion let dopředu. Nenudila jsem se. Pamatovat si to budu dlouho. Můj vnitřní fanda céčkovejch filmů chvilkama plesal. Jenomže. Čekala jsem chlapa co natočil Clerks. Je jasný, že tohle je jinej kluk, jiný hřiště a jiný bábovičky a lopatička. Bohužel, místo uchechtnutí nad mrožákem se dostavil facepalm a nepříjemná repetice what the fuck did I just watch. Ale nezoufej, třeba se za pár let zvedne fandom vlna rebelujících teenagerů proti komerci a ocení tvou strukturální poctu Psychu.

plakát

Princezna Nevěsta (1987) 

Nevím, jak se to mým rodičům povedlo, ale jako nemocnýmu děcku mi přinesli kazetu s tímhle skvostem. Nepředpokládám, že ten film někdy předtím viděli, ale tah to byl geniální. Nejdřív Kevin a Colombo, potvrdili moji teorii o tom, že knížky jsou lepší než videohry a pak jsem zjistila, že až vyrostu, musí ze mě být pirát. OSA to asi neocení, ale já si tuhle pohádku pouštím do dneška . Dobrý den. Jmenuji se Inigo Montoya. Zabil jste mi otce. Připravte se zemřít.

plakát

Mladí muži za pultem (1994) 

Tohle je film, který Vás donutí litovat, že u rozhovorů s kámošema nemáte kameru. Všechny postavy jsou vlastně hrozní dacani, ale milujete je. Já ještě miluju tu muziku a jdu držet minutu ticha za všechny dělníky na Hvězdě smrti.

plakát

Mortal Instruments: Město z kostí (2013) 

Ne. ne. Tohle je ukázka špatně udělaných omalovánek. Všude spousty postav, které plnily pouze funkci přijít z bodu A do bodu B a přitom cestou zapomněly posbírat charakter, motivaci, minulost, přítomnost, mozek nebo cokoliv, co by mě donutilo koupit si jejich akční figurku. Víte, co mě na tom štve nejvíc? Jsou v tom upíři, čarodějové, děti co si hrajou na vojáky a New York. Čekala jsem, že to bude mít alespoň cool vizuál a ehjle. Je to jako film natočenej rodičema, kteří vědí, že upíři, drogy, sex, gayové a kytary zničí svět. Výsledek je tmavej, rozplizlej, nesympatickej a smrdí mýdlem. New York je ve skutečnosti o dost dobrodružnější, než tenhle film. Jsou tam místa, kde za bílýho dne potkáte lidi, kterým byste věřili, že po nocích hrajou karty s ďáblem, což o těchhle děckách říct nemůžete.

plakát

Pátrání po Sugar Manovi (2012) 

Když si v patnácti koupíte kytaru, chcete hrát, bejt slavnej a balit na to ženský. Když to jde hodně dobře, vyděláte si peníze. Když máte ale fakt rádi hudbu a máte respekt k tvoření čehokoliv, je za tím podle mě sen, že uděláte něco, co změní lidem v pozitivním slova smyslu život, nějak je to ovlivní. Sere pes na peníze, rozhovory v late night show, titulky v bulváru a zfetovaný holky pod dvacet. Přijde mi to geniální. Tenhle týpek se stal legendou, aniž by mu to zničilo integritu. Ta hudba je sama o sobě tak silná, že nepotřebovala oficiální establishment, aby lidi poznali její cenu. Na druhou stranu černoch, co řekne, že je mu JAR u zadku, protože maj 40 tisíc obyvatel, mě bude strašit ve snech. Tenhle film je o jednom divným týpkovi a hudbě. Obojímu fandím. Fandím tomuhle filmu a fandím těm, co Sugar mana hledali a našli.