Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (8)

plakát

Osm hrozných (2015) 

Nádherná hromada sněhu. Spousta záběrů mě u Tarantina překvapila, jako třeba záběr na nohy koňů, které se při běhu zabořovaly do hlubokého sněhu. Zpomalený záběr a zvuk vrzajícího sněhu. Málo postav, každá jiná, všechny herecky vyrovnané. Pustil se do detektivky s vlastními prvky, díky čemuž se opravdu nic předvídat nedalo, jako u většiny amerických režisérů. Kdo ale není připravený na zdlouhavé mezihry a ještě zdlouhavější dialogy, pro toho to není. Já s tím počítal, a proto jsem si to užil.

plakát

Na cestě - Na cestě po italské Basilicatě (2016) (epizoda) 

Itálie mě moc nezajímá, ale tenhle dokument byl nádherný. A u spousty míst bych ani neřekl, že je to právě odtud, ale spíš z jihoamerických And. Krása.

plakát

Chceš pěstí? (2013) 

Začátek byl super v tom, že člověk rovnou vpadne do děje, který už je rozběhlý a my jen přihlížíme a hledáme, co se tam vlastně děje. To je ale fajn. Co fajn ale není, že v polovině filmu začne člověk přemýšlet, co tím vším chtěl básník říci. A přestože jsem se na tenhle film těšil, vlastně jsem zmatený z celého scénáře. Proč? Jak? Co?

plakát

Interstellar (2014) 

Film, který člověku nabídne zamyšlení se nad životem. Přes různé obrazy, které často nemají slovní vyvětlení, nám ukazuje "co je za oponou". O černých dírách toho moc nevíme, co ale může být, to nám ukazuje tento velmi dobře zpracovaný film nejen po estetické, ale i scénáristické stránce. Kdo chce letět vesmírem, ale nemá moc peněz, tomu tento film vřele doporučuji.

plakát

Ant-Man (2015) 

Obávám se, že tenhle film se vůbec nepovedl na to, jaké měl finanční zázemí. Hodně primitivní, 100x ohraný hollywoodský scénář, ze kterého každého musí bolet hlava. Tedy toho, kdo si žádá za ty peníze v kině něco, co v něm vydrží déle, než se začátkem závěrečných titulků. Jediná věc hodna obdivu byla schopnost maskérů ubrat Douglasovi 30let.

plakát

Memento (2000) 

Úžasný film, který si s naší hlavou hraje tak, že je nutné si všechno pamatovat a nejen to, s každou další scénou je třeba si všechno zároveň přetočit naruby, neboť sledujeme retrospektivní snímek. Když se nad tím zpětně zamýšlím, tenhle snímek byl důvodem, proč jsem začal sledovat i další Nolanovy filmy.

plakát

Nevědomí (2013) 

Umělecky velmi dobře zpracované od Kosinskiho, ještě aby ne, když se jedná původně o architekta a tvůrce reklam, než filmového režiséra. Cruise předvádí svůj klasický nadstandard, ostatní postavy jsou nevýrazné, ovšem kdo hledá vizuální a akustickou stimulaci, což bylo i mým důvodem, proč se na to podívat, tak tomu to vřele doporučuji.

plakát

Železná srdce (2014) 

Příběh americké tankové posádky, která netouží po ničem jiném, než ukončení války a odstranění nacistů z povrchu země. Velmi autenticky natočeno, ovšem poslední scéna byla možná až moc přehnaná, a tak nevím, jestli jí to neuškodilo na kráse.