Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (73)

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Drsné a nepřátelské prostředí zpracované tak, že byste se tam chtěli podívat a zažít ty emoce, ten sebezáchovný pud a tu neuvěřitelnou sílu po pomstě na vlastní holou kůži. Leonardo mě nepřestává překvapovat, hraje pohledem, celým svým tělem. Nepotřebuje komplikované dialogy, vcítí se do své postavy tolik, že se jí stává a Vy nemáte sebemenší důvod mu nevěřit.

plakát

Prodloužený víkend (2013) 

Vážně jsem netušila, co mě čeká, doufala jsem ve snímek, který neurazí ani nenadchne, čekala jsem klasické typické drama, kterým zkrátka jen zabiji čas... Opak byl pravdou, dočkala jsem se krásného filmu, během kterého jsem měla husí kůži a slzy v očích. Winslet to s Brolinem neskutečně slušelo, skvěle k sobě pasovali. Kate je paní herečka, která si potrpí na detaily a tak jí tu nervozitu a touhu- bože ta touha, věříte. Cuká každým koutkem těla, pohybuje očima, jako kdyby v té situaci vážně byla. Cítíte s ní a rostete s ní, protože její postava se plynule a skvěle vyvíjí, díky Brolinovi, kterému to s vousy zatraceně seklo. Má to emoce, náboj a celkově jde prostě o krásné romantické drama se skvělými herci. Nemám co vytknout, jelikož mé překvapení z nečekaného se projevilo dokonce na plném ohodnocení.

plakát

Whiplash (2014) 

To bylo famózní ! Simmons předvedl až děsivě přesvědčivý výkon, při každém jeho pohledu jsem měla husí kůži a sevřený žaludek. Ač nejsem zastáncem tohoto přístupu, tak ve filmu to prostě fungovalo a díky pocitům, které jsem při jeho sledování měla, si Whiplash bezkonkurenčně vysloužil pět hvězd.

plakát

Těžká váha (2005) 

Silný příběh si zaslouží kvalitní zpracování. Skvělá režie, hudba a herecké obsazení, které s Vámi celých 144 min mávají. Nemám ráda předvídatelné závěry snímků, natož pak nereálné či až směšné, to z toho pak nemůžu mít ani radost a cítím akorát vztek ...Ale u tohoto příběhu je to jinak, tento příběh se vážně stal a o to je to všechno silnější a emotivnější.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

To přemýšlení nad detaily, maličkostmi, zvažování, plánování nebo snad neplánování a jen konání...Co třeba tohle a nebo zase tohle? Co bude lepší? Která varianta je ta "správná" ? Následky našich činů, kterých se nezbavíme, nikdy a nikde, ani na Marsu ne...Hudba skvělá, ale především střih a Leto za jedna !

plakát

Kurt Cobain: Montage of Heck (2015) 

Autenticita a reálnost, to jsou hlavní proudy tohoto dokumentu. Kurt měl složité dětství, kdy jako senzibilní a labilní jedinec utrpěl mnoho ran a bolestí. Od toho se vše odvíjí a vysvětluje nám to jeho následné činy a potíže. Láska k muzice a k sebevyjádření z něj silně vyzařuje po celý dokument (protože přesně takový on byl) a věřím, že se stále dotýká mnohých, i pokud nepatříte přímo mezi jeho fandy.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Po shlédnutí 1.série můžu říci jen- Páni ! Od perfektního scénáře, skvělého temného prostředí (velmi vhodně vybrané lokace), precizní kamery, až po bravůrní herecké výkony 100 %- především pak Matthew McConaughey a jeho Rust Cohle- postava, která mi sedla každým činem, každým slovem, precizně promyšlený charakter s vnitřní filozofií básníka a zarputilostí toho největšího dříče, obohacen o černočerné myšlenky, které mě leckdy rozesmály. Jeho vztah s Martym- Woody Harrelsonem byl netypický a přesto jsem z nich cítila naprostý soulad. Děj je pozvolný a ukazuje nám i ten nejmenší krůček, který musí detektiv ujít, aby byl blíže k dopadení pachatele. Přesto je to svižné a nenechá Vás vydechnout. Úvodní intro spolu s písní je perfektní a do seriálu jako je True Detective Vás uvede s uctihodnou vážností, zvědavostí a nadšením. 2.série ? Coline, Vinci, pojďte do mě, těšim se na Vás :)

plakát

Nepřítel (2013) 

Smekám nad vší tou symbolikou a tajemnem. Tento snímek se mi zavrtal opravdu hodně hluboko. Po přečtení několika článků, všech možných vysvětleni a shlednutí x videí o filmu, nemůžu jinak než dát pět hvězd.

plakát

Zrůda (2003) 

Charlize Theron byla opravdu neuvěřitelná, pohyby, gesta, mimika- jako kdyby se převtělila do skutečné Lee.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Django byl neuvěřitelný !!! Ač westerny nejsou mým oblíbeným žánrem, tak western od Tarantina byl natolik originální a propracovaný, že mě naprosto nadchnul. Hudba byla skvělá, téma silné a některé velmi emotivní momenty mi opravdu nedělaly dobře...Ale to tonu dávalo tu neskutečně reálnou krutost a bolest! Waltz, Foxx, Dicaprio, Washingto- všichni se se svými rolemi perfektně zžili a dodávali už tak skvělé režii ještě větší šťávu.