Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (73)

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Kryštofův výkon byl až neuvěřitelně přesvědčivý. Jeho postava se mohla zdát jako snadná ke ztvárnění, ale za mě tedy ne, zahrát drogově závislého takhle, to už je holt umění. Scénář fantastický, nejvíc se mi líbila autenticita filmu, okolí, prostředí lokací, hudba, postavy, všechno to skvěle sedělo a odpovídalo realitě. Závěr byl odpovídající celému příběhu a jen podtrhl jeden z výjímečných českých snímků.

plakát

The Gambler (2014) 

Obdivuji Markovo neuvěřitelnou snahu a píli, která byla opravdu viditelná. Nemyslím jen vzdání se 30 kg svalové hmoty, ale i styl jeho hraní, který byl tak jiný, že mi chudák hubeňoučký Mark, připadal neuvolněný a po celou dobu byl v takové nepřirozené tenzi. I přesto, že se snažil, mi to, bohužel, přišlo hodně průměrné. Z takového námětu se zkrátka mohlo vytěžit daleko víc.

plakát

Oldboy (2013) 

Zajímavý triller se skvělým rozuzlením a Joshovo přesvědčivým agresivním výkonem, kterého v jeho roli žene jediný cíl a s ničím jiným se nemaže ...Normálně jsem doslova alergická na tento typ snímků (trillery, kdy někdo někoho zachraňuje, někdo se změní a vzpamatuje se atd., pochopitelně vše s happyendem), ale tohle bylo jiné ! Netypické a nečekané finále s úžasnou závěrečnou scénou si zaslouží 4*.

plakát

Prodloužený víkend (2013) 

Vážně jsem netušila, co mě čeká, doufala jsem ve snímek, který neurazí ani nenadchne, čekala jsem klasické typické drama, kterým zkrátka jen zabiji čas... Opak byl pravdou, dočkala jsem se krásného filmu, během kterého jsem měla husí kůži a slzy v očích. Winslet to s Brolinem neskutečně slušelo, skvěle k sobě pasovali. Kate je paní herečka, která si potrpí na detaily a tak jí tu nervozitu a touhu- bože ta touha, věříte. Cuká každým koutkem těla, pohybuje očima, jako kdyby v té situaci vážně byla. Cítíte s ní a rostete s ní, protože její postava se plynule a skvěle vyvíjí, díky Brolinovi, kterému to s vousy zatraceně seklo. Má to emoce, náboj a celkově jde prostě o krásné romantické drama se skvělými herci. Nemám co vytknout, jelikož mé překvapení z nečekaného se projevilo dokonce na plném ohodnocení.

plakát

Whiplash (2014) 

To bylo famózní ! Simmons předvedl až děsivě přesvědčivý výkon, při každém jeho pohledu jsem měla husí kůži a sevřený žaludek. Ač nejsem zastáncem tohoto přístupu, tak ve filmu to prostě fungovalo a díky pocitům, které jsem při jeho sledování měla, si Whiplash bezkonkurenčně vysloužil pět hvězd.

plakát

Těžká váha (2005) 

Silný příběh si zaslouží kvalitní zpracování. Skvělá režie, hudba a herecké obsazení, které s Vámi celých 144 min mávají. Nemám ráda předvídatelné závěry snímků, natož pak nereálné či až směšné, to z toho pak nemůžu mít ani radost a cítím akorát vztek ...Ale u tohoto příběhu je to jinak, tento příběh se vážně stal a o to je to všechno silnější a emotivnější.

plakát

Miluj souseda svého (2014) 

Na Billa Murraye jsem se těšila a byla jsem zvědavá, jak roli zvládne, vzhledem ke svému osobnímu životu. Čekala jsem sentimentální drama alá komedie, ale byla jsem mile překvapena. Vůbec to nebylo přehnané a nahrané na diváky, bylo to mile dojemné a vtipné. Bill Murray byl skvělý a celý film bylo takové milé odlehčení. Za emoce, které mi během filmy proudily ven z očí, dávám 4 hvězdy.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

To přemýšlení nad detaily, maličkostmi, zvažování, plánování nebo snad neplánování a jen konání...Co třeba tohle a nebo zase tohle? Co bude lepší? Která varianta je ta "správná" ? Následky našich činů, kterých se nezbavíme, nikdy a nikde, ani na Marsu ne...Hudba skvělá, ale především střih a Leto za jedna !

plakát

Kurt Cobain: Montage of Heck (2015) 

Autenticita a reálnost, to jsou hlavní proudy tohoto dokumentu. Kurt měl složité dětství, kdy jako senzibilní a labilní jedinec utrpěl mnoho ran a bolestí. Od toho se vše odvíjí a vysvětluje nám to jeho následné činy a potíže. Láska k muzice a k sebevyjádření z něj silně vyzařuje po celý dokument (protože přesně takový on byl) a věřím, že se stále dotýká mnohých, i pokud nepatříte přímo mezi jeho fandy.

plakát

Lásky čas (2013) 

Oproti mé oblíbené"Lásce Nebeské" to bylo mnohem víc naivní a nerealistické, zkrátka pohádka. Ale za to krásná pohádka, kdyby to tak bylo, kdyby to tak fungovalo, jenže nefunguje...zkrátka a dobře tu prostě nemohly být dva dokonalé filmy o lásce, ještě od toho samého autora...Rachel i Bill se mi moc líbili, dále se mi velmi líbilo vyprávění hlavního hrdiny, které nás doprovázelo celý film.