Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční

Recenze (24)

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Pro mě byl bohužel tento film zklamáním. Naprosto jsem nepochopila prohození jmen dvou hlavních postav. Původně jsem si myslela, že se chtějí vyhnout tomu, aby Jacob miloval stejnou dívku jako jeho dědeček a tak prohodí postavy. Bohužel jsem zjistila, že prostě prohodili jména a nic víc. Tím pádem naprostá zbytečnost. Další věc jsou netvoři. Vím, že každý máme jinou představivost a proto ani není zcela možné vyhovět všem ale i tak mi přijde, že mohli být zpracování o něco lépe a temněji. Co se týče děje, který se tam odehrál, tak ten nemá s příběhem v knihách v podstatě nic společného a tak kdokoliv kdo knihu nečetl ale chystá se, se ani moc nemusí bát, že by narazil na nějaký spoiler. Abych ale jenom nekritizovala, líbila se mi Eva Green (přeci jenom je to jedna z mích oblíbených hereček) a také sirotčinec jak ho vystavěl Tim Burton. Krásné byli i kostýmy a to jak se slečna Peregrinová mění v ptáka. Bohužel to je asi tak všechno. Jak jsem řekla, film nemá s knihami co se týče děje skoro nic společného. Vlastně je spojuje asi jen ten začátek a cesta do Londýna ale neoslovilo mě to. Možná je to právě kvůli tomu, že jsem četla knihy a možná taky ne ale zkrátka a dobře dávám jen tři hvězdičky.

plakát

Jak vycvičit draky: Dar Nočního běsa (2011) 

Je zajímavé koukat na Bezzubku, když vedle vás leží černý kočikáč, který se v mnoha ohledech chová a tváří stejně. Každopádně tenhle krátkometrážní animák byl milým zpestřením k filmům a seriálu.

plakát

Jak vycvičit draka: Legenda o Kostikradovi (2010) (TV film) 

Tohle mě dokonale pobavilo a spravilo náladu. "Potom se z centra samotné země zjevil yak Kladivoun, jedoucí na Kladivounské velrybě." "Vypusť yaka." Tohle mě dostalo asi nejvíc.

plakát

Toy Story 3: Příběh hraček (2010) 

Musím se přiznat že do nedávna jsem neviděla ani jediný film Toy story. Tedy někdy jsem viděla útržky když je dávali v televizi ale tehdy mě to nějak nechytilo. Pak mě ale přítelkyně, která Toy Story miluje, filmy pustila a musím říct že už chápu proč je miluje. I já jsem jako malá věřila v to, že když odejdu z pokoje moje hračky ožívají. Byla to pro mě taková hezká připomínka dětství a nejenom to. Opravdu jsem si to užila.

plakát

Princ Egyptský (1998) 

Tento film jsem viděla poprvé jako malá a musím říct že i po těch letech neztratil svůj půvab. Je sice pravda že už je to delší dobu co jsem ho viděla ale stále mám v hlavě melodii písně, při které pouštěla matka Mojžíše po vodě. Myslím že čtyři hvězdy si opravdu zaslouží.

plakát

Divergence (2014) 

Musím říct že když jsem o tom prvně slyšela, zaujalo mě to. Byla jsem rozhodnutá si ale spíš přečíst knížky než vidět film. No na konec to dopadlo tak že jsem film viděla první ale zpět. Film sám o sobě mě tolik neohromil. Uznávám že je tedy lepší než Twilight ale musím souhlasit se svou přítelkyní že na Hunger Games to nemá. Když bych to pak srovnala se samotnou knižní předlohou tak jako vždy musím říct, že je kniha lepší. Také my nesedí představitel Čtyřky/Tobiase, kterému je v knize osmnáct a na to on rozhodně nevypadá na čemž jsme se taktéž shodli s přítelkyní. Zkrátka a dobře... nebylo to nejhorší ale nejlepší taky ne.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Tenhle seriál je pro mě přesně to pravé. Má správnou míru divnosti a stejně tak i ujetosti. První série mě ohromila a stejně tak i druhá a třetí. Jsem si jistý že stejně tak to dopadne i se čtvrtou sérii.

plakát

Přítelkyně pana ministra (1940) 

Já jsem místo filmů plných krve, vražd a násilí vyrůstala na těchhle filmech, i když hlavně na Burianovi a je s podivem že se mi neznechutili, ale nestalo se a i teď se na ně moc ráda kouknu. A právě tenhle film je pro mě jedním z těch, které mám opravdu ráda a na který se prostě jednou za čas podívám znovu. Navíc mám ráda i Oldřicha Nového, který hraje milovníky opravdu bravurně. Prostě příjemná a vtipná komedie, které já osobně nemám co vytknout.

plakát

Obchod pro sebevrahy (2012) 

Takový nápad je opravdu zajímavý a líbil se mi i styl animace jaký ve filmu byl. Taky se mi líbil začátek filmu ale jinak to trochu drhlo. Třeba mi nepřišlo úplně šťastné dát tam jak Alan sleduje tancovat svou nahou sestru. Poněkud to zavánělo incestem obzvlášť když ji pak ještě kreslil do sešitu. Také mi prostě přijde divné že začali být najednou všichni na konci tak šťastní a všude samá srdíčka a kytičky. Prostě jsem nějak doufala v lepší konec. Každopádně mi to nepřišlo ještě tak strašné a proto dávám 3 ★★★

plakát

Mortal Instruments: Město z kostí (2013) 

Kdysi jsem dostala první díl jako knížku a přečetla pár stránek než jsem našla něco jiného. Pak měl přijít film a tak jsem se rozhodla ke knize vrátit. Možná jsem to neměla dělat. Tak jak se mi knížka totiž líbila, sem film naopak nesnášela. Lilly Collins v roli Clary sice vypadá skvěle ale to je tak všechno. Popravdě kdybych první znala film asi by mě to od čtení knih odradilo. Protože něco málo se mi přeci jen líbilo ale protože mi přijde kruté dávat jednu tak jsou to prostě dvě ★★