Reklama

Reklama

Obchod pro sebevrahy

  • Francie Le Magasin des suicides (více)
Trailer 1

Představte si město, kde se žije tak smutně, že lidé ztratili veškerou chuť k životu. Představte si město, kde prosperuje jediný obchod - ten, který prodává jedy, provazy a další sebevražedné pomůcky. Majiteli tohoto obchodu se právě narodilo dítě, které je ztělesněním životního optimismu. Rozklad rodinné živnosti pomalu začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

salalala 

všechny recenze uživatele

V rámci možností originální animák, který má svůj styl a toho se drží celou nedlouhou stopáž. Moc se mi líbil humor, na který tvůrci vsadili a skvěle vyvážili hranici mezi černým a tím "běžným" humorem. Postavičky byly sympatické a neměl jsem s nimi žádný problém. Hudební čísla mi přišla tak akorát a ač muzikály rád nemám, tak tady mi to nějak extra nevadilo. Pohřební a morbidní tématika se mi taky hodně líbila, tudíž jsem se dost bavil. Je tak velká škoda, že když je ten film určený dospělým, nesnaží se o nic víc a malinko nepřitvrdí. Všechny zvraty dáme dohromady v podstatě v průběhu první čtvrthodiny, což opravdu mrzí, protože pak už nás nic nepřekvapí. Možná, že chvílemi se film začne nepříjemně opakovat, ale to se dá přežít. Celkově vzato příjemné překvapení, které ale mohlo být lepší a hlavně kontroverznější. Takhle je to hodně smířlivé. 70% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Neuspeli ste vo svojom živote? - Uspejte vo svojej smrti! Blízka budúcnosť, kde je v "móde" páchať samovraždy. Ľudia by asi neboli luďmi, keby z tohoto nechceli profitovať. A tak je tu pre nich obchod - obchod pre samovrahov. Každý zákazník odchádza spokojný a už nikdy sa nechodí stažovať. Prvotný nápad nie je zlý, chýba tu však akási nadstavba, ktorá by ťahala príbeh. Pretože ten zakrpatieva veľmi rýchlo. Animácia nie je síce tip-top, ale dá sa na ňu zvyknúť. Humor je všadeprítomný, ale nič, čo by vytáčalo kútiky úst - skôr ide o dvojzmysly, sem-tam paródia. Výtáčalo ma množstvo, ale fakt množstvo pesničiek, ktoré boli navyše vždy o tom istom. Naopak, prekvapila erotická scéna, ktorá však bola len takou malou vsuvkou. Hodnotenie: 60% ()

Reklama

Liznic 

všechny recenze uživatele

Strašné zklamání, strašné. Film je vizuálně naprosto nádherný! Kamera výborná a nápaditost tvůrců rozsáhlá. ALE příběh o ničem, písničky nezajímavé (až asi na dvě), připadaly mi velmi podobné a právě tyto scény i vizuálně o mnoho slabší. Moc jsem tomuhle filmu fandil a při sledování mne hrozně bolelo jak je to na jednu stranu vizuálně NÁDHERNÝ, ale to je všechno... zatlačil jsem slzu. Film na 2*, třetí je navíc, protože chci. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

dosti zábavné, písničky měli skvělej spád a vtip, což v "normálních" pasážích trošičku drhlo. Výtvarná stránka je dost příjemná a černý humor za přizvukování cynismu mě bavil (leč se postupem filmu trochu vytrácel). Samotnej závěr byl... Mno... Bez spoilerů - nelíbil se mi. Se spoilerem: knihu sem nečetl, ale dle slov páně tvořitele klubu filmového končí jinak, kéž by závěr nebyl tak nechutně kýčovitý a šťastný a srdíčkovatý A... A.... A fujtajbovitý..._____PS: Taneček sem si užil skoro stejně jako ti kluci (O=´ ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nápad skvělý, začátek skvělý... a pak to jde poněkud dolů. Hlavně mi ten nápad přišel strašně nevyužitý. Obchod pro sebevrahy - vždyť to je tak skvělý nápad, který by se dal využít pro víc, než na ty nejobyčejnější druhy smrtí. Vůbec bych se nebál zajít do absurdity, myslím, že by to neuškodilo, spíš naopak. Tady se ten nápad totiž moc nevyvíjí, spíš si jede co nejobyčejněji svůj děj a postupně tak dojde ke svému snad až trochu přeslazenému a naivnímu konci. Někdy se i opakují již předtím použité nápady a celý film je natahovaný zbytečně velkým počtem písniček, které sami o sobě nejsou nic moc. A je to škoda, protože se na to dobře kouká a nudil jsem se minimálně, navíc jsem se těšil na to, jak to finále bude vypadat, ale bohužel tam nastalo mé zklamání. Ale i tak to za zhlédnutí stojí a i animace je povedená. A revolucionář Alan je taky místy celkem sympatický. Lepší 3* ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle světového bestselleru "Potřeby pro sebevrahy" Jeana Teulého. (Mamba)

Reklama

Reklama