Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (237)

plakát

Equalizer (2014) 

Jak reklama na Hornbach, se sloganem „Potřebujete postavit dům nebo zlikvidovat ruskou mafii, s naším nářadím zvládnete obojí. Zatímco na běžného feťáka postačí kamenické kladivo, s tuplovaným asociálním grázlem si hravě poradí pumpovací nastřelovač hřebíků. Objednejte nyní za zvýhodněnou cenu a jako bonus přidáme ostnatý drát na věšení nepohodlných kozáků a pytel hnojiva, se kterým rozhodně nic nepohnojíte“. Ale jo, docela jsem se bavil, a zároveň zděsil, kolik vražedného nářadí doma mám, včetně vývrtky na víno.

plakát

Hercules (2014) 

Oproti předchozímu Herkulovi z letošního roku to byl výrazný posun, i když ruku na srdce, to by byl asi každý film, a Dwayn, coby hlavní hrdina, který je tak trochu mišuge, se zhostil své role celkem přesvědčivě. Rovněž partička kolem něj mě celkem bavila, zvláště Tydeus (Aksel Hennie), který měl nějaké nevyřčené trauma z dětství, když jako jediný přežil vyplenění vesnice - no z výrazu tváře bych tipoval, že ho zprznila celá nepřátelská armáda, nebo mu někdo ukradl plyšáka. Každopádně je to film, který mohu fandům tohoto žánru doporučit.

plakát

Herkules: Zrození legendy (2014) 

Superman by si s ním vytřel zadek, Iron Man by se s ním ani nezahazoval nebo mu ze soucitu zaplatil nějaký kurz herectví a Hulk by zezelenal, jak by se mu z něj udělalo šoufl poté, co by ho omylem rozšlápl. Tak nějak bych začal obsah k tomuto filmu já. Co to bylo? Celou dobu to na mě působilo jako nízkorozpočtový snímek, což by dalo odpověď kapitánovy řecké formace při tažení, kdy se ptal, proč dostal jen osmdesát mužů místo slíbených sto šedesáti - jednoduše proto, že na komparz víc dotací neměli. Rovněž na kečupu dost šetřili, kdy ani naskrz propíchnuté princezně Hébé nic neteče, ale to možná jen nechtěli "krví" zašpinit bílé šaty z půjčovny. Působilo to tak béčkově, že by to povznesla snad i rozjuchaná seriálová Xena. No ale abych to jen nehanil, tak dvakrát jsem se u tohoto kulturního zážitku pobavil a to když se tři Řekové snažili udělat římskou formaci zvanou želva, a pak při vyslovení děsivých jmen dvou hrůzu nahánějících bojovníků Půltváře a Humbáby - ale třeba to byl jen špatný překlad a původně to bylo něco jako Půlxichtík a Hulbába.

plakát

Jack Ryan: V utajení (2014) 

To byl tak tajný agent, že ho vystopovala v Rusku i přítelkyně. Alespoň, že se tam při pohledu na Moskvu nemihly Hradčany nebo Pražský hrad, jak to vídám u jiných amerických snímků. Jako akční film to nebylo špatné, ale podruhé si to asi nepustím.

plakát

Já, Frankenstein (2014) 

Dějově trochu jinde, než klasika, ale jako akční fantasy to působilo dobře, včetně propracovaných masek chrličů, tedy až na královnu, jejíž maska vypadala tak trochu zvláštně. Rovněž bitvy mezi chrliči a démony působily efektivně. Jednu výtku bych měl k samotnému Frankesteinovi a jeho "masce". Pokud by byl sešitý z osmi těl, tak by měl vypadat trochu víc nesymetricky, zatímco u něj to maskéři odbyli pouze nalepením jizev.

plakát

Jízda švárů (2014) 

Už jsme si zvykli na hru zlej polda a hodnej polda. V tomto případě to byl zlej polda a dementní polda. Asi museli jít v Americe s dobou, protože každou chvíli v televizi vídáme drsné americké poldy, kteří shazují nebezpečné vozíčkáře z křesel poté, co jim zákeřným útokem ze zálohy najedou na botu, nebo rozstřílí maminu v autě s dítětem, protože si při jízdě spletla před Bílým domem směr. No, tvůrci prostě musí jít s dobou a své filmy přiblížit realitě, tak se na ně nezlobme.

plakát

Kráska a zvíře (2014) 

Klasická pohádka o tom, jak zchudlý kupec cestou domů vleze do zámku svého souseda, vyjí mu celou ledničku, pak ukradne, na co přijde, a přestože jeho koník pod tíhou nákladu sotva leze, tak mu to nedá a začne devastovat jeho zahrádku, přičemž lohne ještě jednu růži, což naštve majitele, v tomto případě zviřátko s podobou lva nebo dlouho neholeného bezdomovce v drahých šatech. Pak se má jet rozloučit s rodinou, kdy se ale doma zmíní, že v zámku bydlí pěkný zvíře, což jeho nejmladší dcera asi pochopí ve smyslu pořádného hřebce (teď nemyslím koníka), nasedne na koně (teď myslím opravdu koníka) a rychle uhání na zámek, aby se zklamala a zjistila, že se jedná opravdu o zvíře, sice s dlouhým ocasem, protože je to lev, ale pořád jen zvíře. Kdybych to měl porovnat s naší Pannou a netvor, tak ta byla hororovější a tohle je více pohádkovější, ale také hezky zpracované.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Trochu mi to připomínalo Hladové hry, jen s tím rozdílem, že tady chybí holky a tak se musí chlapci honit sami po labyrintu a přitom za to ani nedostanou žádného bludišťáka. I když úplně sami tam nejsou, protože společnost jim dělá plechová Odula, kvůli které se z noční procházky bludištěm ještě nikdo nevrátil, a přitom by stačilo schovat se za břečťan, který je tam všude, a nešustit. Pro oživení pak ale chlapci přece jen dostanou do klubu jednu roštěnku, která se jim brání šutry-nehty do chvíle, než si uvědomí, že ti tupci bez příbalového letáku stejně netuší, jak se používá a co patří do které zástrčky, takže může třiceti klukům v klidu dělat ségru. Pak už jen čekáte dokonce filmu na vysvětlení, proč jsou zavření v bludišti, a když to konečně vysvětlí, tak se asi zeptáte "a proč je tam to bludiště?". Už se nemohu dočkat dvojky :oD.

plakát

Lucy (2014) 

Už žádné vtipy na téma hloupé blondýnky. Scarlett v roli Lucy nastiňuje, jak by to vypadalo, kdyby lidský mozek jel na 100%, i když pochybuji, že by z toho vznikl flashdick. Jinak Lucy, která v letadlech trpí lupénkou, hýbe předměty, poslouchá cizí telefonáty a dělá spoustu dalších vylomenin na rozdíl od delfína, který jede jen na 20%, a tak se zmůže jen na trapný sonar, který je pořád ještě cool v porovnání se schopnostmi běžného člověka, který trapčí s 10-ti % a hraje si na pána tvorstva (při kontaktu s některými jedinci pochybuji, že se dostali nad 5 %). Jako filmu tomu nemám ale co vytknout, děj je strhující, vizuálně zajímavý, s vynikajícím hudebním doprovodem, takže mohu jen doporučit.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Na začátku hlavní hrdina umře. Nebojte, není to spoiler, koukněte a uvidíte sami. Něco jako Na Hromnice o den více, jen místo sviště Phila je tu svišť Cruise a nedohlédne až do jara, ale jen do druhého dne, respektive do už načatého dne. No a jako správný optimista vidí jen smrt. Efekty a tempo dobré, emzáci také ujdou, jen trochu připomínají sentinely z Matrixu, ale proč stále vymýšlet něco nového.