Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (237)

plakát

Pach krve 4: Krvavý počátek (2011) 

Parta dementů neustále povykuje, ječí a zmateně pobíhá po psychiatrické léčebně a celkově působí, že měli všichni společné rodiče, kteří byli současně i sourozenci. No a tuhle partičku třicetiletých puberťáků se snaží zabít trojice psychopatických "bratrů" (pohlavím si nikdy nejsem jistý), která objevila nový kulinářský zážitek ve fondue. Z prostředí se dalo vytěžit více, ale to by tam už dvacet let nesměla každé úterý a čtvrtek docházet uklízečka. Jinak z filmu plyne i ponaučení, že zahýbat se nemá, opět blbě zahnuli a jak dopadli. Na druhou stranu jsem jim ani trochu nefandil a chystal jsem se dát jednu hvězdičku, ale naštěstí to trochu zachránil happy end, takže nakonec za tři, ale spíše 50 %. Ve snímku se v hlavních rolích představili: Kikina Vylízaná, Trapačka Ujetá, sourozenci Blbka a Blb Dementní, Trapka Střelená, Dementka Uječená, Lezba Votravná a zbytek byl komparz bez hereckého nadání, stejně jako hlavní postavy - a umírat umí kdejaká labuť na jezeře.

plakát

Pach krve 3 (2009) 

Námět sliboval rozhodně něco lepšího, a čekal jsem, že když se banda vrahů dostane do křížku se skřetím papouškem z koncentráku, tak se z toho vytěží víc. Jenže co je to za vrahy, když z pěti metrů netrefí poskakujícího Jóžina a to opakovaně, kdy v podstatě polovina filmu je o tom, jak jsou leví a druhá o tom, co všechno může takový kašpárek vydržet, když už se zadaří - zásah sekerou, nožem, průstřel, kůl skrz na skrz hrudníkem...Většinou ve filmech nevyhledávám chyby, ale tady mě vyloženě mlátily přes oči, jak kdybych byl nějaký hlemýžď - autobus neustále projíždí tu samou zatáčku, je vytlačován autem, které v jednom záběru na silnici vůbec není, a to na svodidla, která se objevují a mizí jak se jim zlíbí. Být to londýnská linka do Příčné ulice, tak to chápu, ale to je jiný příběh. Jo a Janet musela pěkně smrdět, když jí ten čokl vystopoval až k chatě, přestože se celou cestu vezla autem. Jedním slovem zklamání.

plakát

Hory mají oči 2 (2007) 

Zajímavě pojatý sitcom. To byla elita armády nebo jelita z ústavu, který by se do konce filmu klidně zvládli odrovnat sami i bez těch záporáků. Myslel jsem, že zbraně dětem do ruky nepatří. Teď už chápu, že ve Vietnamu dopadli, jak dopadli. Tak to dopadne vždy, když amíci nepoužijí kobercové nálety a podobné vyhlazovací taktiky předtím, než pošlou na věc pěchotu. Navíc tihle byli zoufalí: "Musíme zůstat pohromadě"..."Hm, tak se mějte, já jdu sám"..."Když budeme držet pohromadě, tak přežijeme"..."Já jdu sama čůrat až na druhou stranu skály, aby jste mě neslyšeli, až budu crkat a hlavně pak volat o pomoc"..."Nelezte do tunelů, umřete"..."Jé tunel, jdeme tam a budeme volat haló, aby o nás každý věděl"..."Hlavně potichu"..."Jejky jejky bojim bojim...PAVOUK!!!". No a pár vět těsně před smrtí: "Co je to tam za zvuk, jdu se podívat", "Nikdy mě nedostanete", "Je to v pohodě, nic tam není"...Jo a Daniella Alonso si z tohohle filmu odskočila na natáčení filmu Pach krve 2 a ani se nemusela převlékat.

plakát

Hory mají oči (2006) 

No kdyby hned na začátku některý z těch Sauronových skřetů zabil a pak sežral (nebo klidně i obráceně) toho nesympatického Bobbyho, hned bych tomu dal plné hodnocení, ale takhle. Budiž jim omluvou, že to byl nechutný, protivný spratek, který by jim nejspíš dlouho ležel v žaludku tak, jako mně, a možná by jim přivodil i dávivý reflex. Taky mě točí do vrtule nelogičnosti, jako když přehlédnu, že mi hned vedle hlavy v karavanu, dvoumetrový chlap, znásilňuje dceru a já společně s dalšími ignoranti vyběhnu ven a ještě prohodím něco jako pohlídej malou. Do noci se pak rozléhá z karavanu ječení ženských a nemusím být Einstein, abych pochopil, že se tam něco děje, ale ne, já poběžím dál do tmy jak nějaký lumík a budu křičet "kde jste!!!". Zásadním nedostatkem filmu jsou pro mě postavy, kdy asi nejsympatičtější mi byly červená karkoolka, hafan Netvor a koukatelná Brenda. Co jsem nečekal, že se na konci objeví v závěsu za skřety ještě Gandalf Šedý, který ale neví, že si nemá hrát se zápalkami. Jinak kladem filmu je atmosféra umělých vesniček pro jaderné pokusy.

plakát

Pach krve 2: Cesta nikam (2007) 

Jak se mají v klidu množit a plodit mutantíky, když jim tam neustále zevlují protivní lidé z města. Oni při tom chtějí jen v klidu žít s přírodou, občas si uvařit nějaký dobrý žvanec jako Knedlo zelo Venco, Pepa se šesti, Tom na smetaně, či Lucy alá bažant. A co nesní, z toho udělají mňami hami marmeládu. Dokonce jako dobří hostitelé se chtějí s hosty podělit i o guláš z Lojzy, jenže Nina pro to nemá pochopení, také ještě aby žrala člověčinu, když je veganka, že. Navíc přibylo i trochu erotiky v podání jednoho skřeta, co zdrhl z filmu Pán prstenů, a co si venčí lachtana při sledování spoře oděné dívky na pláži, která vypadá o něco lépe, než jeho stará, protože je vyšší postavy a tak. No žárlivá scéna stojí za to, ale smiřování je k zblití, tak dobrou chuť, pokud právě obědváte. Parta nesympatických děcek tedy dostává na frak, ale naštěstí je tu sebevražedné komando, zastoupené drsným mariňákem, co si v rámci maskování napatlá na xicht medvědí lejno a jde do akce.

plakát

Pach krve (2003) 

Jejich maminka a zároveň sestra jednoho dne požádala jejich tatínka a zároveň dědečka, aby svým ratolestem poradil, jak na holky. Bylo to toho dne, kdy měli synáčkové své první stání a maminka je přistihla při vzájemném leštění bambusu. Tatínek si tedy vzal kluky za trnkový keř a tam jim stylem vidláka, odkojeného jupíkem, povídá : "Až jednó potkate takovó roštěnku, že vám z ňo slyna potééče, tak nemóžete hr na ňu. Nejprve ju musáte nadbíhat, potém ju k sebe přitáhnut a potém, když je z vás povolná, přefiknót jí móžete" (tohle je jen přibližný překlad, v originále to byla doslova "Haga grrrr, ugabda dulu tulu hagr drteg fikfik šuk"). Jenže jejich geny z nich udělaly degeny a tak si tatínkovy rady vysvětlili po svém. Ženským nenadbíhali, ale po lese je naháněli, ostnatým drátem si je přitáhli a pak je přefikli...sekerou, což bylo jediné, co smočili. Z jedné roštěnky tak udělali několik roštěnek, trochu karbanátků, prsíčka na grilu s americkými žebírky na medu a i na silný vývar pár kostí zbylo. Takový to byli trumbelíkové a zvlášť u Emmanuelle Chriqui to byla škoda.

plakát

Den mrtvých (1985) 

Vědátor se snaží naučit zombíka sociálnímu chování a zaznamenává pokroky - po roce se naučil na povel šťourat v zadku a za další půlrok úspěšně vydloubne prvního holuba z nosu, ale i tak je lepší střelec než ti šmudlové ve vojenských mundůrech, co tvrdí, že jsou vojáci a přitom si nejsou schopni ani nabít zbraň. Neustále si stěžují na nedostatek munice, ale klidně střílí v dávkách a úplně mimo. Bub by je mohl učit, jak se má chovat správný voják, a co na tom, že je to zombík, když je tak slušně vychovaný, když ani svého vědce nesežere a ještě pro něj roní slzy. Jinak si umím představit jednu ženskou, jak by v bunkru plnila úlohu vědkyně, když je sama mezi deseti chlapama, z nichž více jak polovina je tak primitivní, že si při čůrání plete podlahu s mísou.

plakát

Collateral (2004) 

Pokud chcete sbalit sexy holku, tak jí dejte pohlednici romantického ostrova, kam se nikdy nepodíváte, a hned vám dá na oplátku svoje číslo. No, a když před ní pak rozstřílíte nějakého člověka, tak se jí už zaručeně nezbavíte. Jinak dobrý thriller jen kdyby nebylo těch klišé, jako že v nejméně vhodnou dobu nemáte v mobilu signál, nebo došla baterie.

plakát

2Bobule (2009) 

Zatímco Bobule byly něco jako Sauvignon, ročník 2010, tak 2Bobule byly spíše krabicák, ročník 2014, navíc ještě načatý nějakým bezdomovcem, který tam přidal pár ingrediencí. A ani Tereza na tom nemohla nic změnit, protože zápletka s Krampolem a Kornem byla jak z nějakého Kameňáku 4. Vyloženě mě to nepohoršilo, ani neodpudilo, proto nedávám odpad, ale je to spíše na jednu hvězdičku, kdy ta druhá patří Tereze.

plakát

Zachraňte Willyho 2 (1995) 

Willy už zase skáče přes kaluže a přibral i několik kámošů, ale ani to na dobrý film nestačí. První snímek byl něčím originální ale to nebyl důvod natáčet další díl. Jo a když už rodiče pouští Jesse na vodu za dravými divokými kosatkami, tak by ho mohli alespoň naučit plavat - ušetřilo by to pár dementních zápletek, a navíc by se o ně nemusela zajímat sociálka.