Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (65)

plakát

Abstinent (2019) 

Důležitý film, memento, jak je snadné propadnout alkoholu. Výborný Josef Trojan, Bohužel, dosti nudné.

plakát

Ad Astra (2019) 

Film mne pohltil, vesmírný prostor mě pohltil, Brad Pitt mě uchvátil jak byl uvěřitelný v neuvěřitelných situacích. Existenciální a člověčí. Oslava odvahy a vztahů, ale je tam zbytečně moc mrtvých.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Polorobotka Alita s velkými emocemi, bojovnice která má potenci zachránit svět. To zní nadějně a dobře se na to kouká. Trikové exhibice, precizní zvuk. Zážitek.

plakát

Asteroid City (2023) 

Kdybyste si teď mohli dát cokoli filmového na zub, co by to bylo? Třeba Asteroid City? Je to film každopádně vybočující. Dialogy byly pro mne sice nějak zajímavější, než chvílemi vlekoucí se film a to hlavně díky vynikajícímu překladu Petra Putny. Dává mu retro švih. Kde jinde byste slyšeli slova jako hernajs nebo šmankote. V dialozích se také dozvíme, kolik lívanců a káv objednává táta pro sebe a své geniální princezničky - tedy pardon pro upírku, mumii a vílu, které to navíc umí prošátrat pod koberečky jejich zkolabovaného auta. Anebo co říkáte tomuto dialogu z jiné části filmu: tvoje máma se zajímá o astronomii?Ani ne. Zajímá ji hvězdná sláva. A to nemyslím nijak kriticky.Je to její práce. Být slavná. Jo, jo je to vtipné.

plakát

Až na dno (2017) 

Film má napětí i psychologický rozměr a chválím distributora za trefný název. Oba hrdinové se dostanou až na dno a je jim dána možnost se odrazit. Anebo ne?

plakát

Bábovky (2020) 

Mám ráda vztahové filmy a Bábovky není žádná rychle upečená bábovka, ale dobrá práce všech. Skvělé obsazení i režie. Jednu * přidávám za své oblíbence Lenku Vlasákovou a Ondřeje Vetchého. Šťastnou cestu do kin.

plakát

Babylon (2022) 

Filmařský večírek  Babylon mě bavil a úplně vcucnul. Bavil mne Brad Pitt, bavila mne jiskrná Margot Robbie, který chvílemi vypadala jako Sofia Lorenová, bavil mne Diego Calva, který zase trochu připomínal Mastroianniho(ach, to byl herec) a to všechno ve filmovém " La Dolce Vita.". Dekadence i euforie, humor i smutek a vyčerpání. Kdo filmu propadne, nemůže bez něj být. Je to ulítlé a je to podívaná. Dávám 6 hvězd, jo pardon, to nejde. Tak 5.

plakát

Balón (2018) 

Velmi dobrý film. Příběh o kuriózním, ale v tomto případě naštěstí zdařilém útěku na Západ v balónu. Výborné herecké výkony a dobře vybrané typy.

plakát

Bílý bílý den (2019) 

Než se to rozjelo, tak to trvalo věčně. Ne nezajímavé fotografie stále téhož místa, po chvíli začaly nudit. Když se rozjel příběh, byla to síla. Vůbec jsem to na chladném severu nečekala. Nádherná poslední erotická scéna. Skvělá je herečka, která hraje vnučku, je tak přirozená.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Herecké výkony = 5*, hudba =- 5*, je to pětihvězdičkový zážitek.