Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (231)

plakát

Hyde Park Civilizace (2012) (pořad) 

Daniela Stacha je jediný dobrý moderátor na ČT24 a tento, již tak zajímavý pořad, vyzdvihuje do nebes. Všichni ostatní by se od něj měli učit, určitě by to pozvedlo i jejich pořady, protože zatím většina ostatních pořadů vypadá, jak nějaká bulvární show z tv kanálu Blesku. Ten astronomický rozdíl mezi nim a ostatními byl vidět již v klasickém Hyde Parku.

plakát

Ve stínu (2012) 

Pozdě, ale přece. Tak tohle bylo SAKRA velký zjevení v jinak skomírající české filmografii plné různých nedomrdků. Sem tam, trochu prkenné dialogy, ale jinak, na česko prakticky dokonalý scénář. Dobrá režie a snad až na nevýrazného Jiřího Štěpničky dobré herecké výkony. Je smutné, že i dnes se tu najdou mladí komunisté, kteří když už nemůžou pohanit zjevnou kvalitu filmu, tak se snaží aspoň přijít s pohádkou o tom že je to nesrozumitelné a po detektivní stránce mizerné. V tomto směru se dá filmu vytknout pouze to, že je vše zřejmé možná až příliš brzo a divák už jen čeká, kdo že je to ten muž, co to celé provedl.

plakát

Vojna a mír (2016) (seriál) 

Já idiot sem se díky argumentům zdejších odborníku, rozhodl podívat na první část ruského podání vojny a mír. Musím vás poslat do prdele a proklínám vám za ztracenou hodinu svého života. Ano, ta sračka má samozřejmě víc jak 60 min, ale do konce sem rozhodně nevydržel. Okamžitě musím zvednout hodnocení tohoto seriálu na 5, protože to tu sračku překonává ve všem, tedy samozřejmě kromě počtu komparzistů, v tom tu hovadinu asi nikdy nic nepřekoná. Tomu to seriálu musím poděkovat za to, že se konečně dozvím o čem zhruba je to ruské veledílo, protože tu sáhodlouhou knížku bych nikdy nepřečetl. Musím mu poděkovat za dokonalou režii a úžasnou kameru, za dobré herecké výkony a za to, že to celé ve mě vzbuzuje emoce. Postavy mě zajímají a při sledování čtvrtého dílu jsem se dokonce přistihl, že některým postavám vyloženě fandím a spílám Lvovi, co že ji to té chudince chce udělat.

plakát

Zyma v ogni (2015) 

Takovýchto kousků by se mělo natočit mnohem víc a šlo by to prakticky v každé zemi, která měla tu smůlu a byla ovládnuta komunisty. I u nás ty mrdky za tech 40 let zabily stovky, možná i tisíce lidí. Těch 10% našeho národa co je volí by si tyhle věci měli pouštět místo večerníčku.

plakát

Kniha života (2014) 

Vyčítat něčemu co vám má ukázat část mexické tradice, že je to moc barevné a přeplácané je důkaz totální vymaštěnosti. Od knihy života dostanete přesně to co mate dostat. Barvičky, přeplácanost, hudbu, hravost a živočišnost. Je to oslava života. Proste nic pro českýho, sucharskýho, rádoby intelektuála, na kterýho si zde hraje podstatná část přispěvatelů.

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Po druhém zhlédnutí je to ještě větší pecka! Tenhle film zábavnou a přitom polopatickou formou ukazuje jak je celej současnej kapitalizmus, pro běžnou lopatu, která vytváří opravdový hodnoty totálně v prdeli a že hlavní slovo má banda sráčů, která nevytváří žádné hodnoty a přitom rejžuje neskutečný hromady peněz, bez jakéhokoli rizika, protože když se jim něco posere, tak to buďto zaplatí pravě ti obyčejní lopaťáci, nebo když už je to moc velkej průser, tak opět ti lopaťáci, jen se to protáhne přes stát. Největší prdel na tom je, že sou tyhle svině v suchu, protože lidi to zřejmě nikdy nepochopí a nic s tím neudělají a asi k tomu nedopomůže ani tento film. Ale rozhodně musím tvůrce za snahu jim to vysvětlit chválím.

plakát

Spotlight (2015) 

Thomas McCarthy smekám! Ani nemůžu uvěřit, že tohle natočili v Americe. Žádný lakovaní, žádný ždímaní emocí, prostě jen důležité věcné ořezané na dřeň. Tohle je prostě pro fajnšmekry a opravdově náročné. Škoda jen, že tohle a další případy všude po světě absolutně nic nezměnil. Hold ta pohádka o ráji do kterého se máte dostat po smrti je pro spoustu lidí tak lákavá, že je schopna strávit prakticky vše.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Viděl jsem to už dvakrát a je to prostě dobrý. Ty tři hodiny to utáhlo naprosto v pohodě. Ano je to jiný než Gauneří, Pulp Fiction a další jeho ranější filmy, ale on je taky o dost starší a tak je tenhle kousek v některých směrech prostě vyzrálejší. Odšéfoval to mistrně, měl k ruce dobré herce, teda až na Tatuma a samozřejmě hudbu a toho dokonale využil. O Samuelovi tu ani nemá smysl psát, ale třeba Jennifer Jason Leigh jsem zobal z ruky a to na ní mohla mít klidně hovno. O hudbě Enniho se tu rozepisovat nebudu, kdo se snaží mít chytrácke řeči o tom, že to není úplně ono a podobně je samolibej kokot.

plakát

Marťan (2015) 

Ty dvě a čtvrt hodinky sem zhltnul jak nic. Ridley tu opět valí, všechno šlape jak hodinky a já po většinu filmu jen zíral s otevřenou hubou a ani sem necek. Smekám i před Drew Goddardem, protože dobrých scénářů vzniká opravdu poskrovnu. Genialitu mistra podtrhuje i to, že to celé zvládl i když byl do hlavní role obsazen Matt Damon, u kterého se mu podařilo, aby vyloudil několik rozdílných grimas a tak to dokonce vypadalo, že snad i hraje. a neměl k dispozici žádnou sexy prdelku na rozptýlení pozornosti, což je samozřejmě škoda, ale ona proste nebyla třeba. Rozhodně SCI fi roku. Solidních pět a už se těším na další kousek :)

plakát

Věc (1982) 

Dal sem v poslední době asi tři rádoby horory rok 2014 a 2015, takže sem prostě musel dopsat komentář k téhle hororové lahůdce. U tohodle filmu sem se posranej strachy klepal pod peřinou a ještě týdny po zhlédnutí jsem měl při cestě na hajzlík rožnuto co se dalo a v třepotající se ruce svíral paličku na maso. Protože to mělo ATMOSFÉRU a to sakra pořádnou. né jak ty dnešní sračký co dokáží jen párkrát za film rychle zvýšit hlasitost a nebo na diváka vyklopit kýbl sraček a doufají, že mu to pohne s žaludkem. Tady prostě scénárista přemýšlel, režisér věděl co děla, herci hráli a podpořila to dobře použitá hudba. A to tenkrát kluci od triků dělali všechno hezky ručně. Dnes už může fanoušek hororů jen smutně vzpomínat :(