Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbené seriály (7)

Mr. Robot

Mr. Robot (2015)

Sledování Mr. Robot potřetí přineslo nečekaný objev - ten příběh je mnohem hlubší, než jsem si předtím myslel. Není tolik o hackingu, superhrdinech a psychických poruchách, jako o bolesti. Těsně mezi řádky ukazuje poslední série všechny podoby bolesti - traumata, deprese, samotu, ztracenou lásku, prázdnotu moci, ztrátu moci, stereotyp, tělesné týrání, umírání. Tyhle podoby porovnává a ukazuje, jak tenká je hranice mezi padouchem a superhrdinou, obzvláště cítí-li oba stejné množství bolesti a touží-li oba po stejném množství moci. Všechny postavy jsou tak autentické, tak hluboké a tak emocionálně vypjaté, že nás to donutí s nimi cítit, ať stojí na kterékoliv straně zákona či morálky. Tenhle příběh přeci nemůže nikoho nechat nezměněného, pokud ho sledoval pozorně. Kontrola je iluze.

Dr. House

Dr. House (2004)

Dr. House. Kde kdo by si možná řekl, že to je na jedno brdo, že pořád řeší nějaké případy, všechno postupuje podle přesně dané šablony a šmitec. Ale to je lež. Greg vždycky vymyslí něco, čím seriál ozvláštnit, provede něco, co se pak několik dílů řeší a je to skvělé. Je House zlý nebo hodný? Je zlomený fyzickou nebo psychickou bolestí? Mnohokrát si zasloužil nakopat do prdele, ale častěji si zasloužit dostat metál za vyřešení případu, o kterém ostatní doktoři neměli ani potuchy. Jedna z nejlépe vypracovaných fiktivních postav stanula na plátně, aby vás rozesmála, rozbrečela, rozhněvala a donutila s ní soucítit. Scénář je velmi dobrý, herecké výkony (hlavně Laurieovy) skvělé a jejich pravá medicínská podstata? Koho zajímá, když nežvatlají absolutní, do očí bijící nesmysly?

Orange Is the New Black

Orange Is the New Black (2013)

BACHA, SPOJLER! Perfektní seriál. Postavy se v něm neustále vyvíjejí, zároveň se díky flešbekům dozvídáme o jejich minulosti a hlavně teda o tom, jak se do vězení dostaly. Vězení je samotnými vězeňkyněmi uměle rozdělené na rasy - bělošky, černošky a hispánky. Jelikož každá postava má něco do sebe, každá je jiná a o každé toho víte relativně dost, určitě si jich pár oblíbíte. Já jsem si například oblíbil Claudette (oni ji pak dali na maximálku, takže ze seriálu zmizela). Potom jsem taky měl moc rád Rosu (jenomže ona pak utekla...). Další úžasná postava byla Tricia (jenomže oni ji pak zabili) nebo třeba Nicky (tu taky dali na maximálku), takže sečteno a podtrženo z mých oblíbených postav zůstala jen Red, Lorna a Boo. Naopak krutě nesnáším debilku Chapmanovou (která je hlavní postava), protože je otravná, naivní vlezdoprdelka, která se tam jednoduše nehodí. Ve vězení je velmi rozšířená homosexualita, prakticky každá to s nějakou dělala a Nicky a Boo se dokonce předháněly, která jich dá víc. Ale ničemu to v seriálu nevadí (snad jen homofobnímu Healymu). No, myslím že pro demonstraci toho, jak jsou jednotlivé postavy rozvinuté a kolik jich tam je, to stačí. Nevím, jak to chodí v Americe s vězením, ale tohle mi přijde jako lepší letní tábor. Já osobně jsem na intru a máme tam mnohem méně práv než "inmates" v tomhle "prison". Kromě vězeňkyň se můžete těšit i na příběhy dozorců, hlavně tedy Samanthy Healyho, jehož tlustou zadnici jen vidím a chce se mi zvracet. Seriál je jinak velmi dobře natočen, každý si v tom najde své a za chvíli jako kdybyste mezi ně patřili. Je to napínavé, zajímavé a dovedené k co největší dokonalosti. 95%

Přátelé

Přátelé (1994)

Tak tohle je seriál, u kterého se zasmějete, uklidníte a hodíte se do pohody. Spíše odpočinková, zato ale velmi příjemná záležitost. 6 kamarádů prožívá ordinérní záležitosti a vypořádává se s tím svým vlastním způsobem. Možná mi vadí Chandler a Monika nebo Rachel a Ross, jak jsou pak spolu (hups...spoiler), ale i přesto si seriál drží své hvězdičky.