Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (4)

plakát

Interstellar (2014) 

Slaboduchost zabalená do blockbusterovýho, epickýho kabátu. Z kina jsem odcházel jako po dvojitý lobotomii.Ač považuji Nolanovu verzi Batmana, Folloving i Inception za dobrý filmy, tak tady jsem absolutně nepochopil, proč by měl někdo Interstellar považovat za cool snímek. Příběh je (i přes stopáž na mezích únosnosti) vyprávěn velice útržkově. Samo o sobě by to nevadilo, ale v momentě, kdy se skutečně velká část záběrů věnuje brečícím postavám(synek dokončil školu...) a zvástům o lidstvu a jejímu velkému poslání ("lidi sice vznikli na Zemi,ale nezaslouží si na ní skončit"atd) se člověk musí chtě nechtě zamyslet, jestli něco není špatně. A ono špatně je v tomto případě skoro všechno. Od scénky kdy se táta farmář jede projet s dcerou a jen tak mimochodem nahackuje letícího drona jsem začal doufat, že alespoň "space" scénky nějak vyrovnají špatnej začátek...a ne, nestalo se. Loňská Gravitace byla vizuálně o několik tříd výš a především Sandra tolik nemluvila. Pamatujete si scénu z posledního Batmana kdy Bane řekne "i am true evil" nebo scénku na konci, kdy jde o záchranu nebohých dětí? Ano, u komiksu jsem ochoten pochopit tyhle žvásty, protože jsou tam super záporáci a přeci jenom...je to komiks. Tady v podstatě jiný dialogy neexistují (krom vtipnýho robota, kterej tam pravděpodobně slouží jako odlehčovač těch epických hlášek všech ostatních). Nerad bych do toho zabředal, ale zjednodušeně se mi na tom filmu nelíbilo vůbec nic...dlouhá, táhlá, epická, dramatická, pseudointelektuální a především slaboduchá nuda.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

No já teda nevím co si o tomto myslet. Na jednu stranu se skutečně jedná o skandinávskou variaci na Foresta Gumpa a musím podotknout, že ani FGumpovi jsem nepřišel 100%ně na chuť, ale jeho kvality jsem tak nějak chápal. Problém tohoto filmu u mě byl v tom, že hlavní postava je nesympatickej, alkoholem poznamenanej, vykastrovanej člověk. Vtipné scény tipu "zapoměl jsem člověka v mrazáku", "odpálím nálož, zabiju při tom člověka jdoucího na WC" jsou korunovány intulaktuálními výlevy typu "je zbytečné toho litovat, protože se to už stalo". Ne, že by se občas nějaký vtipný moment nevyskytnul - to bych filmu křivdil, ale já měl pořád pocit, že se dívám na dlouhý příběh o člověku, kterej je mi vlastně absolutně nesympatickej, příběh je absurdní ...Pokud se jednou dožiju 100 let, nechtěl bych být tenhle druh důchodce:) Nic moc jsem neočekával, nic moc jsem nedostal ...

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Za posledních hodně let jsem neviděl lepší horror. Žánrová lahůdka, stylová "retro" zápletka, luxusní lekačky, perfektní kamera. Překvapení a velká spokojenost až jsem dostal chuť podívat se na nějaký další horrory:)

plakát

Kid Cannabis (2014) 

Zvláštní snímek. Zprvu jsem si připadal jako v americký teen komedii (velká koncentrace povolných krásných holek v bikinách,občas skutečně šílený postavy - i když se to dá vysvětlit i tím, že to byli vesměs Kanaďani) a potom se film posunul do trošku vážnější roviny. Příběh v podstatě oukej. Ale jako film to svoje mouchy mělo a fungovalo to z mnoha důvodů jenom občas.