Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 531)

plakát

Devs (2020) (seriál) 

De(u)vs je seriál, na který už jsem hodně dlouho čekal. Originální, vynalézavý, zároveň místy stěží uchopitelný. Je v něm toho obsaženo tolik, že snad ani nejde dost dobře zaškatulkovat, což je pro mě jen a jen dobře. Mám rád takové věci a výzvy a Alex Garlard mi tohle umožnil, za což má u mě veliký dík. I přes lehce rozmělněný konec nakonec mířím úplně nejvýš, hlavně za ten nápad a kulervoucí první polovinu. A hlavní hrdinku, tu si budu pamatovat až do konce života….

plakát

Nový papež (2020) (seriál) 

Je to trošku jiné, víc provokativní, více sexuální, ve finále pak (skoro) stejně dobré, jako jeho mladší předchůdce. Law, Malkovich a Orlando naprosto skvělí a to trefování do Vatikánu je tady dovedeno ještě k větší dokonalosti, nebo možná propracovanosti. Paolo Sorentino nebude asi nikdy filmovým režisérem mého srdce, ale co se týká těchto dvou seriálů splnil svůj úkol téměř na výbornou, takže si dám klidně do budoucna další, třetí chod. Pokud tedy nějaký vůbec bude.

plakát

Výjimeční (2019) 

Výborný film, se silným a hlavně kvalitně natočeným příběhem. Žádný Rain Men, nebo jiné podobné snímky, jen každodenní mravenčí dřina s těmi, co se ne vlastní vinou dostali až na samotný okraj společnosti. Neradostné, ale hodně pravdivé s výbornými, přirozenými herci, kde nemá cenu vůbec nikoho nějak extra vyzdvihnout. A že je v žánru tohoto filmu komedie, na to ale vůbec neberte zřetel. Za to tvůrci tohoto výtečného dramatu rozhodně nemůžou.

plakát

Bažina (2018) (seriál) 

Tak tohle mi vážně moc sedlo. Od začátku až skoro do úplného konce. Nebýt úplně závěrečného odhalení, tasil bych možná známku nejvyšší. Perfektní zobrazení doby, dobří herci a velice zajímavý příběh, který neustále kličkuje a odhaluje pořád nová tajemství. Žádný Učitel, nebo Wataha, Bažina je spolu s Oslněni světlem jasným adeptem na seriál desetiletí made in Poland.

plakát

Karel, já a ty (2019) 

Nenápadný, konverzační skvost, který mi dnes sedl po všech stránkách. Jednou za čas je třeba příjemná, vítaná změna, čehož je tenhle snímek jasným důkazem. Bohdane, díky za takové maličkosti. Díky za tenhle skvělý film.

plakát

Ozark - Season 3 (2020) (série) 

Celkem zklamání, i přes mé vysoké hodnocení. Vlastně až do posledního, našláplého dílu se to pořád motalo v předešlých sériích. Neskutečně mě vytáčel bratr Wendy a vlastně jeho celá, dějová linka. Co naopak potěšilo, bylo kromě ústřední dvojice možné, další dodavatelsko-odběratelské vztahy navázané v Ozarku úplně na konci a pak hlavně závěrečná dvouminutovka, která do slova a do písmene rozstřelila střet, ke kterému to v poslední třetině celé směřovalo. Jasná pozvánka na další pokračování, ve kterém bude určitě na co navázat a k čemu se vracet. (oblíbené postavy: Marty, Wendy, Charlotte, Darlene a psycholožka, jejíž "ending scene", byla možná úplně to nejlepší z celé, třetí série)

plakát

Lammbock - Alles in Handarbeit (2001) 

Kdyby nebylo posledních, zhruba deseti minut, šel bych možná i do plných, tak se mi tahle netradiční "pizzerie" líbila. Spousta vtipných a hlavně naprosto odlehčených situací, které držely tuhle málo viděnou komedie hodně vysoko. Namátkou bych jmenoval třeba narozeninovou scénu s vysavačem, nebo večerní sex, který se po probuzení změní v horor. Taková typicky pohodová klasika made in German a zcela zasloužené čtyřhvězdí.

plakát

Dopis pro krále (2020) (seriál) 

Ve finále mnohem lepší, než bych na začátku čekal. Seriálu určitě prospěly nádherné, přírodní lokace a také na rozdíl třeba od Zaklínače působí Dopis pro krále malinko ucelenějším dojmem. To se týká obstojných efektů, vhodně vybraných mladých tváří a pak také naprosto dostačující délky, která nezadržitelně směřuje k předvídatelnému, ale za mě dobře natočenému konci. Jen mě trošku mrzí, že spousta známých, starších herců, zde dostala jen opravdu malé role, což mě mrzí asi nejvíc v případě "šíleného" mnicha v podání mého oblíbeného Kima Bodnii, jehož part na mě nechal zdaleka největší dojem.

plakát

21 mostů (2019) 

Sympatická věc, jejíž největší síla tkví v postavě hlavního hrdiny a největší slabinou, dá-li se to tak vůbec říct, je příběh, který už jste mnohokrát předtím viděli. Klasická hra na hodné a špatné policajty, která snad ani dost dobře nemůže dopadnout jinak. V rámci žánru lehký nadprůměr, který se hlavně kvůli Chadwcikovi a kvalitním, akčním scénám určitě vyplatí vidět.

plakát

Stíny - Série 3 (2019) (série) 

Celou dobu to balancuje kvalitativně mezi třemi a čtyřmi hvězdami, až se mi z toho zamotala hlava. Tohle na(ne)štěstí rozseknou poslední, dva díly, které to přikloní na plný výkon s jasnou narážkou na čtvrtou řadu a hlavně další příběhovou větev. Nevím, Relu, jestli jsi si neukrojil moc velké sousto a jestli tohle vše ustojíš, protože, zhrzený rumunský policajt nezapomíná a kolumbijská mafie, ta nikdy nespí....