Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (142)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Woooow. Cooožeee? A já, že takové filmy už dnes nevznikají. Dnes existuje kvanta filmů, které vám zážitek vždy nějak pokazí. Ať už něčím bizarním nebo hloupými vtipy. Toto je však film, který je toho všeho zbaven. Příběh se vší vážností. Bojové scény úchvatné. Lidské chyby jako z reálného světa přirozeně přítomné neboť většina neznáme budoucnost a následky našich činů nás mohou vždy překvapit. Duna se stává mým nejoblíbenějším filmem a nahrazuje tak Avatar, který u mě bohužel mírně klesl kvůli 2. dílu. Duna 2 byl opravdu nářez!! Úžasný zážitek!

plakát

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film) 

Hrozná blbost. Příběh o ničem. Celé takové prapodivné. Bača z fitka taky bomba... :D Ztráta času.

plakát

Čertova nevěsta (2011) 

Překvapilo mě tak špatné hodnocení... Pohádka je krásná. Štěpán se mi velmi líbil, že se dokázal ze všeho vykecat. Získat zrcátko od víly byl rétoricky mistrovský um. Jeho vlídnost byla taky skvělá. Fakt nechápu to hodnocení. Na autora jsem se díval až po shlédnutí. Troškovy díla taky nemusím, ale to neznamená, že budu předpojatý... 4 hvězdy a basta.

plakát

Anděl na horách (1955) 

Těžký komunistický propagandistický výmaz. Ta naivita... Vše dokáže spravit zájezd na hory!

plakát

Jsou světla, která nevidíme (2023) (seriál) 

Velmi hezký film z válečného prostředí druhé světové války. Němci jsou konečně bráni ne jako hlupáci, ale nebezpečný chytrý nepřítel a zároveň však na nich není nic k obdivu. Trošku se mi teda zdál divný ten "drsný výcvik"....Nevím zda to je to moc věrohodné. Nicméně podívaná skvělá. Vyzdvihována lidskost a inteligence a hrůza války. Za mě skvělý film a rozhodně doporučuji ke shlédnutí.

plakát

Napoleon (2023) 

Dlouho jsem se rozmýšlel nad tím, jak to budu hodnotit. Na jednu stranu Ridley ostatním nabídl i jiný než opěvující pohled na slavného vojevůdce, což je dá se říci dobře pro budoucí mír naší civilizace. Je třeba si vždy uvědomit, že jít za někým takovým většinou stojí především mnoho mrtvých. Nicméně na druhou stranu je vždy fér ukázat i to dobré. Jako například jeho intenzivní řízení jeho říše, kdy psal snad až 200 dopisů během dne. Nebo i vznik občanského zákoníku atd. Slavkov... No asi si zajdu zalyžovat :-)) Příště bych uvítal možná méně prázdného šoustání, kterého je dnes stejně všude mraky a je to jakýsi standard dnešních filmů, a místo toho viděl v příběhu důležitější a jiné věci. No nic moc. Čekal jsem to mnohem lepší. Ale znovu opakuji, že snaha ukázat vojevůdce i v černém světle není špatná, protože vždy to přineslo mrtvé.

plakát

Kravaťáci - Na průsery (2016) (epizoda) 

Sorry ale tímto mě to přestalo bavit. Do předchozího dílu to pro mě byl seriál za 4-5 hvězd, ale najednou se prostě režisér rozhodne, že to podělá podobně jako tomu bylo s Hrou o trůny v posledních dílech. Geniální Mike se začne chovat naprosto iracionálně a je z něj prostě blb a sorry, ale nemám zájem se dívat na seriál o blbovi... Taktéž mohlo být mnohem zajímavější se dívat na to, jak by se k tomu postavily všechny postavy, kdyby byl zproštěn obvinění. Na sledování tohoto shitu co z toho udělali, na to svůj čas fakt pálit nechci. Celé je to už takové zmatené. Postavy pořád mění názory co minuta a to už je hrozně otravné, ne-li až trapné. Takto se chovají akorát tak malé děcka, ne dospělí lidé!

plakát

Kravaťáci - 25. hodina (2016) (epizoda) 

Tento díl mě vyloženě vytočil.. Mike se změnil v naivního blbce, který navíc na Rachel totálně sere a sere co může. Upřímně já být Rachel, tak ho kopnu do prdele a hotovo. Idiot... Něco jí slíbí a pak je to zas jinak. Pochybuji, že by najednou tak otočil. Prostě kravina jen aby režisér nasral diváka. Vždyť ty postavy mění názory co vteřina. Už je to trapné

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Wow. Celkem zírám. Popravdě tohle jsem vůbec nečekal. Říkal jsem si, že 8 díl už nemůže nijak zaujmout a ukázat něco nového. No, mýlil jsem se. Neskutečně nadupané akcí a také hlavní prvek děje, kolem kterého se vše točí, poukazuje na riziko dnešní doby, které je stále aktuálnější! Dokonce místy i vtipné. Opravdu skvělá podívaná. Tom Cruise je stále třída!  Rozhodně doporučuji jít na to do kina. Výbuchy a proud svištícího vzduchu doma moc nezažijete tak jako v kině.

plakát

Arnold (2023) (seriál) 

Velmi pěkné. Prožil pěkný život a nespadlo mu to jen tak samo do klína. Musel dřít. Byl cílevědomý. Myslím, že si to zasloužil. Někdo si může říct, že nebyl moc empatický, ale k přírodě empatický byl. Velmi se mi na něm líbila snaha o snížení emisí. Kdyby to byl bezcitný hajzl a populista jako Trump a nezáleželo mu na ničem, tak nikdy nerazí zelená opatření. Pro svět určitě udělal dobrou věc a já mu to přeju.