Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 192)

plakát

Triumf vůle (1935) 

Je mi jedno, jestli nějaké záběry byly z jiných akcí, než vlastního sjezdu. Z hlediska propagandy je to učebnicové dílo - pěstuje se zdravé kamarádství mezi fyzicky zdatnými nadlidmi, promluvy prázdných floskulí jsou odměňované bouřlivým potleskem atd. Kdo se zajímá o dění v poválečném Německu, musí uznat, že tu propagandu měli nacisté zpracovanou bravurně. Když jsem jako turista místech sjezdu stál, naprosto jsem chápal, jak monstroznost akce musela tehdy plně pohltit. Vinu za to všechno nenesou jen Němci, ale všichni - Versailleskou smlouvou počínaje. Budiž to poučení i v dnešních časech.

plakát

Nebe (2021) 

O ostrůvku lidskosti v zemi nelidskosti.

plakát

Dámy v černém (2018) 

Film jsem viděl týden pro Barbie a z mého pohledu pro myšlenku rovnoprávnosti udělal víc. Citlivě momenty, kdy se my muži po právu máme zastydět a zamyslet se nad svým chování. Příjemná oslava žen.

plakát

Barbie (2023) 

Mé hodnocení na CSFD: Vizuálně výborné, poselství důležité, ale jinak takové nějaké plytké, nemastné, neslané. Příchod do reálného světa skýtajících obrovský prostor pro "nastavení zrcadla" maskulinímu světu a šovinistům, ale místo toho rychle zpět do Barbie Landu utopit to v příliš komplikovaných dialozích. Rovněž váhám, nakolik kdo z mineálů ocení úvodní aluzi na Vesmírnou odyseu, Kenüv pásek s fontem dnes již vyčpělé Metallicy či závěrečná coververze Barbie hitu z devadesátek Jakoby nejistota, kdo vlastně má být cílová skupina diváků.

plakát

Osada (2021) (seriál) 

Sleduji podruhé a válím se smíchy. Úplně z toho cítím atmosféru u strýce na chatě.

plakát

Řekni to psem (2022) 

Film o nezodpovědných pejskařích, kteří pustí jejich psy na volno bez košíku v parku plném lidí. Tedy edukační film to není.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Film o nIčem, o kterém spousta lidí v touze být intelektuálem tvrdí, že je o nĚčem. Jestli byl Kubrick v něčem geniální, tak ve schopnosti ošálit diváky s touto touhou.