Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Češi jezdí na chatu. Jezdí tam proto, aby byli v pohodě. A v pohodě budou, i kdyby se kvůli tomu měli zabít... Komediální epizodický seriál Osada zkoumá s velkým nadhledem český fenomén chataření. Kde jinde se mohou potkat tak různorodé a odlišné postavy než v chatařské kolonii? Milionář, který tají svůj majetek, aby zůstal v osadě oblíbený. Spisovatelka románů červené knihovny. Nepraktický ajťák, který i dříví seká podle návodu na internetu. Voják speciálních jednotek v záloze, který ve skutečnosti pracuje jako kadeřník v salonu své ženy. A další svérázné figury, které mají společné jen jedno – chataření... Do chatové osady Záhoří jezdil už jejich děda, jejich rodiče a budou jezdit i jejich děti. Platí neměnná pravidla a tradice. Přestože se svět mezitím změnil. Někdo zbohatl, někdo naopak. Stali se z nich pravičáci i levičáci, Pražáci i Moraváci, liberálové i milovníci tradičních hodnot, staří i mladí. Vzdálili se sobě na hony. Kdeco vidí jinýma očima. Neshodli by se v práci, u televizního programu ani u voleb. Vůbec by se totiž nepotkali. Podle toho to od pátku do neděle v osadě vypadá. Ale nakonec se všichni nějak vrátí k tomu nejdůležitějšímu, co vnímají společně: na chatě je pohoda. Pohoda, i kdyby to mělo stát všecky zbytky sil. A to je taky nejrozumnější evangelium, které by Češi mohli darovat rozhádanému lidstvu: jezděte na chaty a na světě místo válek zavládne pohoda! (Česká televize)

(více)

Recenze (124)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

LEČO LÉČÍ. Seriál s tak vzestupnou tendencí jsem už dlouho neviděl, prvnímu dílu bych bez váhání vpálil odpad a ten poslední se na nadprůměrné hodnocení dostal s přehledem. Ze začátku karikaturní a přehnané ad absurdum bez sebemenšího smyslu, v průběhu seriálu se však například jednorozměrná postava v podání Radka Holuba změnila v charakter, zatímco Martin Myšička na tom byl úplně obráceně. Vizuál v pohodě, po čase Bajgar zase nerežíruje svůj scénář, takže to není nablblé až tak moc, ale angažovaný osten satiry sem tam bodne, občas trapněji, občas míň. Jestli závěrečná sebereflexe téměř všech zúčastněných patří ke kladům či záporům Osady, se zatím nemůžu rozhodnout. Dejte mi chvilku. ()

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii: Kolečko se nezapře, směs bizarních postaviček s absurdními hláškami v absurdních situacích. Obsazení je prima, i když některé postavy dost přehrávají, děj až na výjimky odsýpá. Kvalita dílů kolísá, občas dialogy šustí papírem, ale celkově se tomu ty tři hvězdy dají udělit, je to taková jednohubka, u které se člověk chvíli směje, chvíli nevěřícně čumí. Pobavila mne ta znojemská sýrárna, to jsem nevěděl, že tady nějakou vyhlášenou máme, nejbližší krávy jsou někde v Alpách :) ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Vlastně dost příjemná oddychovka, kde každá postava má něco (povětšinou vtipnýho až karikaturního) do sebe a sem tam se to dokonce snaží i o jakejsi přesah, třebaže lehkej a jdoucí po povrchu - to asi aby se nenarušila ta chatařská pohoda. Ale i když to má sympaticky ujetej humor, působí to pořád tak nějak vlažně. Herecky pro mě ovšem opět (po Ochránci) překvapivě dost slušný a nejvíc dává samozřejmě Radek Holub, jehož postava si každou scénu naprosto krade pro sebe. ()

bourec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přesto, že jsem docela prskal, zejména u postavy Standy Majera, která mi byla silně nesympatická,  tak mi je líto, že seriál končí. Vlastně i přes nevyrovnanost kvality jednotlivejch částí, a zbytečná linka pokusů o teen sex, ten seriál nebyl tak špatnej. A vlastně se i vymyká všem těm hovnům, který na komerčkách běžej. Takže 60% si to u mě obhájí. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Dobrej odpočinek od všech těch zahraničních seriálů. Navíc to je hezky relaxační a hezky české. Je tady moje oblíbená Pavla Beretová s jejím krásným úsměvem. Je tady Stanislav Majer, jehož policejní vychcánek byl tak blbej, až byl zábavnej. A je tady hlavně Radek Holub, kterého je těžké přehlédnout, protože má tak specifické herectví, že mu tu jeho chatařskou zažranost věříte v každé situaci... až je to komické (i když chápu, že někdo jeho výkon bude hodnotit spíše jako trapný... ale není, je super!). Těch komických situací se tam objeví několik a dá se tomu docela laskavě od srdce smát. Akorát Tomáš Hanák s tou svou česko-americkou angličtinou je tam trochu jak pěst na oko a do ledvin. Všechny ostatní postavy jsou obsazené k plné spokojenosti. Akorát dějově je to někdy až moc přeplácané (šlechtic, žid, milionář z chatrče atd.). Blbé je, že v ukázkách z příštího dílu (na konci každé epizody) je toho prozrazeno zbytečně moc. ()

Galerie (476)

Zajímavosti (30)

  • Epizoda byla nejsledovanějším pátečním pořadem po 20. hodině v divácké skupině starší 15 let, premiéru třetího dílu sledovalo 1,06 ml. diváků. (rublik05)
  • Když na začátku Ivana (Pavla Beretová) vystupuje z auta, v záběru zevnitř auta si odepne pás. V zápětí je záběr zvenku, jak auto zastavuje a pás si odepíná znovu. (Brain)

Reklama

Reklama