Reklama

Reklama

Řekni to psem

  • Slovensko Povedz to psom
Trailer

Obsahy(1)

Dita (Berenika Kohoutová) místo vytouženého miminka dostane od svého přítele Filipa (Igor Orozovič) mladou border kólii, přestože nikdy žádného psa nechtěla. Navíc Ditě pejskařská komunita připadá směšná a nesnáší psí exkrementy. Celý příběh začíná tím, že do jednoho šlápne. Opravdu to znamená štěstí? (CinemArt)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

klukluka 

všechny recenze uživatele

…a já si myslím, že se to Robertu Sedláčkovi a paní Obermannové moc povedlo. I když to má pro mě osobně nepochopitelných 49 procent. Ale jestliže se na Netflixu v jeden den objeví dva zdánlivě identický, protože málem přes kopírák stejně obsazený filmy, a sice Za vším hledej ženu a Řekni to psem, tak já tvrdím, že je to ve výsledku o parník ve prospěch filmu, kde se lidi chovají jako lidi, kde se k sobě navzájem chovají jako lidi, a kde se to jako bonus navíc hemží pejsky, protože ti jsou neodmyslitelnou součástí našich životů a přitom jsou v české kultuře až na pár většinou ne příliš zdařilých výjimek celkem opomíjení. Tohle je milý film, vůbec mi nevadil a bavil mě charakter, který vtiskli postavě ztvárněné Berenikou Kohoutovou. Obešel bych se bez scén s kopulujícími pejsky, snažil bych se, aby postava Veroniky Žilkové nebyla tolik Veronikou Žilkovou, ale jinak mi to přišlo vážně hezký a podařený. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že Berenika Kohoutová ve filmu neštěká. Kdyby ano, byl by to nejzábavnější moment filmu. Autorkou scénáře je její maminka Irena Obermannová a patrně se rozhodla pro svoji dceru záměrně napsat děsivý scénář. Hlavní hrdinka psům nehoví. Přesto jednoho dne dostane border kólii. A rázem se ocitne ve světě pejskařů, kterým tolik opovrhovala. A to ještě netuší, že v příštích dnech zažije rozchod se svým přítelem (Igor Orozovič), skončí i kamarádství s její nejlepší kamarádkou (Hana Vagnerová), bude trpět z nadvlády své máti a nebude mít práci, ovšem spásu nalezne ve svém sousedovi (Štěpán Benoni), který je majitelem feny border kólie. K hroznému scénáři se připojila i režie Roberta Sedláčka. Patrně si byl vědom, že v minulosti už režíroval lepší záležitosti, než čtyřnohé přátele člověka. A pokusil se film zachránit prostřednictvím Veroniky Žilkové, která v roli podnikavé, zvyklé na vysoký životní standard a věčně kritické máti vykazovala komediální rozměr. Jenže její účinkování představovalo pro film jen pár minut. A dále se režie potýkala s velkou bezradností a amatérismem. Asi nikoho nepřekvapí, že nástup hlásila velká předvídatelnost a hlavně celý film se propadl do naprosto nezajímavého celku. Berenika Kohoutová v hlavní roli nebyla až tak nesympatická, snažila se, i když její postava také ničím extra nevynikala. Většina postav působila nepřirozeně a moc realistický rozměr nepobrala. Žánr romantické komedie tenhle bezvýrazný snímek určitě nespasí. Vždyť v něm nefunguje vůbec nic - vtip veškerý žádný, pardon, objevily se dva dobré gagy, romantika se kamsi vytratila, přeskočila mezi seniory, vášnivé pejskaře Taťjanu Medveckou a Jiřího Lábuse, jak se diváci přesvědčí, a scénář s režií jsou jedna velká podprůměrná bída. Tenhle nepodařený film moc neštěkal a tím pádem ani zábavně nekousal. 3/10 ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

OrozovičKohoutový kopačky a psa na rozloučenou a ve stejném baráku bydlí Benoni se psem stejné rasy, ale opačného pohlaví. Dějově toť vše a zbytek je předvídatelná klišé vztahovka jakože komedie bez vtipu. Pozitivem budiž pejskařská téma a že to nepůsobí tak křečovitě jako konkurenční české výtvory. Jedna hvězda navíc za Burianovu (aka Kapitán Demo) titulní svěží pozitivní melodii, ke který něco nazpívala hlavní hrdinka. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Dita se právě rozešla s přítelem a zůstala jí po něm deprese a pes, kterého nechtěla. Ale zbavit se ho nehodlá. Díky němu postupně získává ztracený optimismus a navíc se seznámí s trochu trhlým, ale milým sousedem. A život by zase mohl stát za to. Řekni to psem je starosvětsky pojatá romantická komedie, která není zbytečně komplikovaná ani vulgární, zároveň ale není ani ničím překvapivá nebo originální. Fajn herci a nadprůměrné řemeslo ji však bez problémů řadí mezi to lepší, co u nás v žánru vzniká. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Místo dítěte mi dal psa." Po sto páté recyklovaný model romantické komedie + tentokrát oživen psy. On trapný ňouma myslí na ni. Ona dominantní žena nemá zájem o ňoumu. Na konci si padnou zamilovaně do náruče protože si tak nějak na sebe zbyli. Žilková je filmově zralá už na odstřel. Trapnější krávu prostě nenajdeš. Jedna hvězda za hezké Border kulie. 2/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Autorka scénáře Irena Obermannová o své inspiraci k napsání příběhu dodává: „Tenhle scénář jsem začala psát, když jsem byla totálně zoufalá a řekla jsem si, že bych potřebovala vidět nějaký milý, romantický film o lásce, kde všechno dobře dopadne. Takže na začátku toho celého byl pocit. Potřeba filmu, který pohladí. Řekni to psem ale nevidím jen jako film o pejskařích. Ostatně já sama psa nemám. V pejskařské komunitě totiž komunikují i ti, co to neumějí. Samotáři, morousové i podivíni, staří s mladými… Je to příběh o nás, co si často neumíme říct ty nejobyčejnější věci – třeba: ‚Mám tě rád.‘ V tomhle příběhu to nakonec za ty dva řeknou jejich psi.“ (rakovnik)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama