Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (15)

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Tak natočili druhou. Druhou přehlídku naolejovaných břišních svalů, zpomalených záběrů na krev cákajících po litrech, inspirativních proslovů a špatných CGI efektů. A nechybí ani porno, nekrofilie, otcovská láska a drsná Lena Headey, která nakonec všechny zachrání.

plakát

NON-STOP (2014) 

U tohoto filmu se nudit nebudete. Charismatický Neeson jako air marshall má v letadle zabijáka, co mu pomalu vybíjí cestující. Tempo po celou dobu vynikající, pořád budete hádat, kdopak je ten padouch. Moc hezky napsané, Neesonovi tyhle role sedí, parádní kombinace. Čtyří hvězdičky

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Zkouknul jsem první řadu a hned jdu na druhou. Pokud vás u Game of Thrones nudí stálé čekání, až se něco stane, chození z místa na místo a neustálé pletichaření, tady se nudit nebudete. Vždy se něco děje, v každém díle se něco stane a staří drsní vikingové řeší spory většinou sekerou zaraženou někomu do hlavy. Skvělé herecké výkony, jednoduchý, ale poutavý příběh, postavy, které vás ihned chytnou. Dávám pět hvězdiček a doufám, že až dokoukám druhou řadu, už vyjde třetí.

plakát

Památkáři (2014) 

Scénář Clooney, režie Clooney, hlavní star Clooney. Na můj vkus je tu trochu přeClooneyováno. Pan Clooney se tu snažil natočit příběh hrdinů, kteří neriskovali své života pro vlast, ale pro umění. No moc se mu to nepovedlo, výsledkem je film plný nepřesvědčivých promluv jako: Když ztratíme svou historii, ztratíme sami sebe, které mu nikdo nevěří. Celé to působí strašně vyumělkovaně, jediný Murray hrál, jak se dalo čekat, skvěle. Jenom kvůli němu dám tři hvězdičky.

plakát

Robocop (2014) 

Remake starého dobrého RoboCopa. Upřímně, akorát vyleštily jeho staré brnění do novější, lesklejší černé barvy. Nepřidali nic nového, je to v podstatě shot for shot remake, navíc mu chybí ta psychologická stránka věci. Herci mě taky nijak nepřesvědčili, rozhodně jsem čekal něco lepšího. Tři hvězdy a to jsem hodně štědrý

plakát

Jack Ryan: V utajení (2014) 

Průměrná špionážní akce, kde hrdina zachrání Ameriku a všichni budou tleskat. S ničím novým nepřišli, ten film je dobrý tak akorát na to, zabít si s ním 90 minut vašeho času. Dva a půl hvězdičky za dobré herecké obsazení.

plakát

Já, Frankenstein (2014) 

Nesmíte přemýšlet, co to proboha udělali s klasickým Frankensteinem. Prostě Hollywoodu dochází nápady a tak se kouká na existující díla, která by zpotvořil do filmové podoby. Tady vzniknul mix vizuálně Blade s příběhem Underworldu, ale pokud jste zrovna přišli z hospody po pár pivečkách, nechce se vám jít spát a nemáte na co jiného se kouknout, tak si to pusťte a třeba se u toho nebudete nudit.

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Nejsem rasista. Fakt ne, nemám problém s žádnou rasou. Ale nezlobte se na mě, ale tenhle film nemůžu hodnotit nijak kladně, a v Americe podle mě má takový úspěch jenom proto, že se všichni bojí říct, že se jim to nelíbilo, budou je mít za hrozný rasisty. Film na mě působil dojmem, že se McQueen snaží vyloudit uznání tím, že všem připomene, že běloši byli strašné ***** a že na to nesmí zapomenout. Ve filmu je jediná kladná bílá postava, a to kanadský amiš Brad Pitt, který tady má snad ještě horší přízvuk než McConaughey. Jinak všechni ostatní jsou zrádci, slaboši a krutí zlí bílí otrokáři. Ano, utrpení černochů ukázal opravdu přesvědčivě a z některých scén skutečně mrazí, ale chybí mi tam nějaká pointa. Snad kromě toho: Já jsem černoch, vy se styďte a dejte mi Oscara.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Tak tenhle film se rozhodně musí vidět. Scorsese se zase dal dohromady s DiCapriem a stvořili spolu další filmový opus. Skvěle odvyprávěný příběh a úžasné herecké výkony, prostě nechybí nic, co byste čekali. Minimálně pět hvězd, klidně bych dal i víc.

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Je tam sice znát trocha toho amerického patosu, jak hrdinní američtí patrioti překonávají všechny možná nebezpečenství, navzdory spoustě kulek, co do nich nastřílel zlý nepřítel. Ale jinak hezký válečný drama, kterému bych věřil, že to tam takhle opravdu chodí. Čtyři hvězdičky si to podle mě zaslouží.