Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (482)

plakát

Absolutní moc (1997) 

Supr detektivka. Přestože natočená 1997, dýchly na mě staré dobré sedmdesátky. Výborní herci. Žádné zběsilé střihy a honičky. Inteligentní záležitost. Rozhodně :).

plakát

Adamova jablka (2005) 

Všechno je v hlavě. V hlavě Adama. Bůh dlí všude. Nejen na nebesích. A nic není špatně a dostaneš-li facku, nastav druhou tvář, raduj se a poděkuj. To je asi tak v kocce co nechci okecávat, neb tento film je pohlazením, krásou, něhou, radostí. A to i přes to, že zde vystupuje nácek, alkoholik, atentátník a zloděj a šílený doktor a spousta jiných magorů :).

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Vy vy.....už musím běžet, aby mi neopadla pěna! To by mi dědeček vycinkal!....dědek jeden!!!!! Totiž...to říkal Kopecký pak, ne já. Ale každopádně - souhlasím! Je to dědek zpovykaná a já si vždycky přála, aby Květuš dostala trochu kuráže a na ten opodeldok se vykašlala. Snad jí nakonec Lady Matejka zachrání. Můj kultovní film a pět hvězd je setsakra málo!

plakát

Agent Carter (2015) (seriál) 

Takže, platí tady to stejné, jako u Saturnina: jestli máte doma někdo z vás Jarvise a můžete ho chvilkama postrádat, pls, půjčte mi ho! Dík. Peggy Carter je skvělá. Skvěle oblečená, chytrá, krásná, namakaná, mrštná, pragmatická a holky, nemusíte se mnou souhlasit, ale Enver Gjokaj je taky dobrej, trošku víc sexy ve dvojce. Obsazením Dominica Coopera do role Starka mi udělali Marvelove velkou radost, je fakt hustej. Celý seriál jsem doslova zhltala a - pozor bojler - jedna scéna, při které skoro všechny zůčastněné "nasává ta hmota", zavěšené za sebou, jako když tahají řepu, tak ta byla tak krásně komiksová, až mi blažeností běhal mráz po zádech. První i druhá série za 5.

plakát

Agora (2009) 

Hypathia byla podle dochovaných zpráv úžasná filosofka a astronomka. Film ztvárňuje nejen bouřlivou dobu, ve které žila, ale především ukazuje na nesmyslnost některých křesťanských dogmat, která v dalších staletích uvrhla téměř veškerý svět do bahna nevědomosti a tím pádem i strachu. Myslím, že nikdo jiný, než chlápek ze Španělska, ze země, která dlouhé roky výbojně obsazovala a pokatoličťovala zámořské národy, ze země, která po staletí pronásledovala Židy, by to nenatočil lépe. Výborně, Alejandro! Je to ale také film o lásce, odhodlání, touze, o lidské slabosti a v neposlední řadě o víře, bezbřehé nadutosti a hlouposti. PS: Max Minghella, kterého vůbec neznám, se mi moc líbil. Rachel - klasika, moc dobrá. Krásná výprava, opravdu zážitek.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Tenhle film mě děsí a navěky bude!......také si v jednom daném okamžiku vždy vzpomenu na pohádku o sedlákovi, který vyhodil svého starého psa na smetiště a pořídil si nového ....... Srdce mi usedá!

plakát

Albatros (2011) 

Kdo by to byl do té Jule řekl?..... Takže, dívala jsem se a chvílema poposedávala jak matka kvočna, v obavě a zároveň zvědavosti, jak to bude dál? A zároveň toužila být i rebelkou, i dcerou svých rodičů a vzpomínala na svou rebelii v těch sedmnácti.Mohlo být i hůř a vy se podívejte.

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) 

Alenka zase jede. Udělala dobře, že si tenkrát nevzala toho idiota Hamiše. Slovní i jiné hrátky se Sašou Časem jsou nádherňajsové. Přestaňte nadávat na Depku, je dobrej. RysaIfansa jsem vůbec nepoznala. Když jsem si ho přečetla v titulkách, musela jsem si to pustit znova. A královna Helena s obří hlavičkou je moje zamilovaná postavička, bez ní by to nebylo ono. "Všem jim usekněte hlaaaavuuuuuuuuu!" Bílá královna je tu trošku míň bílá a jakoby....hm...olezlá? Tak nějak. Se mrkněte.

plakát

Alibi na vodě (1965) 

Paleta příběhu přetéká plejádou prvotřídních protagonistů. Víc toho na "P" nedám a tak ještě jen dodám, že toto mi připadá příliš přepálené a není to jejich vina.

plakát

Amelia (2009) 

Mnozí lidé se domnívají, že ženská patří za plotnu. Já myslím, že za plotnu patří chlap. Uvaří velkoryse, nešetří pracovní prostor, ani ingredience a nezabývá se maličkostmi, jako je například vážení, odměřování, zdobení, mytí nádobí v průběhu vaření a tak. Když na to přijde. PS: nejsterilnější ze všech sterilních životopisných životopisů, pane! Ale, co už tak kurňa se dá natočit, o slavné, emancipované, věčně usměvavé letkyni.