Reklama

Reklama

Agent Carter

(seriál)
  • USA Marvel's Agent Carter (více)
Ukázka z filmu 1
USA, (2015–2016), 12 h 35 min (Minutáž: 41–43 min)

Kamera:

Edward J. Pei

Hrají:

Hayley Atwell, Chad Michael Murray, Enver Gjokaj, Dominic Cooper, James D'Arcy, Lyndsy Fonseca, Shea Whigham, Kyle Bornheimer, Meagen Fay, Bridget Regan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Píše se rok 1946 a nastanuvší mír uštědřil Peggy Carter silnou ránu, když je nyní zatlačována do pozadí muži vracejícími se z války za oceánem. Při práci pro tajnou organizaci SSR (Strategické a vědecké rezervy) tak musí Peggy vybalancovat své administrativní povinnosti s plněním tajných misí pro Howarda Starka. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (178)

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série: Tak to Peggy přes rozpačitý start přeci jen zvládla. Její vymodlená sólovka sice trpí mnoha neduhy a člověk se musí připravit na trochu rozpačitější rozjezd. Jenže jakmile se tvůrci rozjedou, servírují nám více než slušnou comicsovou jednohubku, která se navíc od konkurence odlišuje svoji povedenou retro stylizací a silnou hrdinkou. Jo, Hayley Attwell je k zulíbání a její hláškování se sympatickým mužským osazenstvem je k nezaplacení. Snad ta druhá sezóna, i když pouze opět jako výplňovka k Agents of SHIELD, nakonec vyjde. 70% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi príjemné prekvapenie. Marvelovský vesmír funguje s omnoho väčšou presnosťou ako ten od DC - pre mňa je to trochu škoda, lebo som väčší fanúšik práve DC. Agentka Carterová je spin off seriál k jednej z ústredných postáv prvého Kapitána Ameriky. Vracajú sa nejaké staré postavičky a pribúdajú nové. Výhodou seriálu je jedna dejová línia s Leviathanom a akýmsi dokázaním že žena po vojne má svoje miesto v mužskom svete. Skvelé herecké výkony - hlavne D´Arcy ako Jarvis a Atwell ako Carterová. Prvú sériu som zhltol okamžite a som veľmi zvedavý kde sa príbeh bude uberať. Dobová atmosféra je aj napriek rozpočtu zobrazená nadmieru dobre a pripomína samotný film. Uvidíme kam sa to celé bude uberať, ale po prvej sérií som nadmieru spokojný. 1. séria - 80% Prvá séria síce zaváňala televíziou ale mala spád a zaujímavý dej. Druhá motajúca sa okolo temnej hmoty a neustálych prekážok ale začala byť po určitom čase ťažkopádna. Dôvod je celkom jednoduchý. Zatiaľ čo v prvej bola Peggy Carterová postavená do pozície pochybnej úradníčky a robila všetko na čierno, čo ju skoro stálo život, druhá s ňou pracuje ako s plnohodnotnou postavou - až na to , že tu máme mafiánov, šialencov a tajnú organizáciu, políciu nevynímajúc a očividne každému je jedno, že Peggy so svojou bandou riešia prípad. Pár dobrých nápadov a stále zábavný Jarvis v podaní Jamesa D´Arcyho. Ale aj tá Atwellová akokoľvek šarmantná tu stráca niečo na svojej kráse. Neviním spracovanie, ani hercov, ale zápletku, ktorá potrebuje 10 častí aby vypovedala niečo o nezaujímavej látke, zatiaľ čo prvá to zvládla za 8 a nevedel som sa od nej odtrhnúť. Pevne verím že tretia sa znova nakopne, lebo toto som mal naozaj problém dopozerať. 2. séria 55% ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Agentka Carterová je dobrej seriál, sice se snaží hrát na retro, i když je jeho dobovost asi na stejné úrovni, jako digitálky na dvoře Ludvíka Filipa, ale alespoň snaha se tu cení, obzvlášť, když je tu díky časovému zasazení hromadu postav, které si mohou být tak trochu malá, šovinistická prasátka a zároveň mužní hrdinní agenti, což je docela osvěžující (sice by bylo zajímavější vidět tu mnohem víc rasismu, nebo všeobecné hajzlolivtosti, ale to do marveláckého filmového vesmíru stejně moc nesedí). Postavy jsou tu všeobecně dobře vytvořené, mnohem zábavnější a zajímavější, než které má větší bratříček Agents of SHIELD a rozhodně tu nejde jen o titulní Peggy, nebo Jarvise, pomáhá tomu i zajímavý příběh, který, díky bohům, jede jen jednu linii a není epizodický. Takže... Jo, povedlo se, navíc je velmi fajn, že se tvůrci odprostili jakékoliv postavy se super-mocí, pokud se nepočítá hyper-síla oslizlého knírku Howarda Starka. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

První série byla zábavná a dobře napsaná oddychovka (jak píše arachneuss "feministický diktát"), kde se Peggy vyrovnávala s Rodgersovým zmizením a prací v mužském kolektivu. Její nejleší zbraní pak bylo to, že jako žena byla nenápadná a podceňovaná a jedna z nejlepších scén je právě její výslech, kdy objasňuje svým kolegům, jak si ji celou dobu škatulkovali. Navíc má k ruce skvělého Jarvise a nesmírně milou Angie, ke kterým se občas přidá Howard Stark. 4/5* Druhá série přináší několik podstatných změn. Zaměňuje NY za LA, nechává Angie v propadlišti dějin (chyba) a hlavně strká Peggy mezi dva chlapy. Romantická zápletka mezi Peggy, Sousou a Wilkesem je neuvěřitelně otravná na hranici nesnesitelnosti. Paradoxně s příchodem Dottie Underwood se ukáže, že mezi ní a Peggy funguje mnohem větší chemie než mezi Peggy a celým mužským osazenstvem. Větším problémem je ale slabá zápletka celé série. Nulová hmota a Whitney Frost jako hlavní záporačka se okoukají už zhruba v polovině a podstatná část dílů recykluje ty samé nápady. Whitney něco chce/má/dělá a Peggy jí to jede zarazit s velmi proměnlivou úspěšností. Uzavření několika nevyřešených podzápletek se navíc ani nedočkáme, protože ratingy Agent Carter letěly opět dolů. Po zhlédnutí celé série ale musím říct, že celkem zaslouženě. 2/5* ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Lahůdka, na kterou jsem se po shlédnutí krátkého filmu s agentkou Carterovou hodně těšil a která mě rozhodně více než mile překvapila. Miluju všechno, co zavání retro atmosférou Ameriky 40. a 50. let, postavu Peggy jsem si v prvním Kapitánovi hodně oblíbil, je to prostě kus :-) a nejvíc mě na tom bavila ta milá béčkovost, která tomu nijak neubírala na napětí nebo na příběhu. Prostě si to všechno krásně sedlo. Dalším překvapením byl Shea Whigham (nedávno jsem na něj koukal v seriálu Boardwalk Empire a ani tady nezklamal). Další věc, kterou musím ocenit je, že to nebylo nijak zběsile přetechnizované nesmyslnými vynálezy a ani přeplněno šílenými nekončícími přestřelkami, hulkovskou smash destrukcí a megavýbuchy jako tolik superhrdinských filmů v poslední době. Všeho tu bylo prostě tak akorát. ()

Galerie (596)

Zajímavosti (29)

  • Jeden z padouchů nemůže mluvit a dorozumívá se skrz malý přístroj. Tomuto přístroji propůjčil hlas vědec Stephen Hawking. (PotterMan999)
  • Film Spanish Tower (1934), na který chce jít opakovaně Whitney Frost, je fiktivní. (NinadeL)

Související novinky

The Boys se dočkají animovaného spin-offu

The Boys se dočkají animovaného spin-offu

06.12.2021

Drsnému komiksovému seriálu The Boys aka Banda se na Amazonu extrémně daří. Seriál se brzy dočká již třetí série, streamovací gigant mu ale rovněž chystá i několik spin-offů. Tím prvním hraným bude… (více)

Kdo se vydá na Krypton?

Kdo se vydá na Krypton?

04.09.2016

Celovečeráky od DC teď možná trochu zaostávají za těmi od Marvelu, na malé obrazovce je ale situace opačná. Marvelu se daří jen u Netflixu a s Agent Carter a Agents of S.H.I.E.L.D zásadní úspěchy… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Marvel obsadil nové superhrdiny

Marvel obsadil nové superhrdiny

25.12.2014

Benedict Cumberbatch v roli Doctora Strange je pro Marvel velká výhra. Comicsový gigant ale roztahuje svoje sítě i na televizní obrazovce, kde se už v lednu objeví Agent Carter, a také na internetu.… (více)

Reklama

Reklama