Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Jedinečné dílo, které nikdy neomrzí a je užasné ve všech ohledech; perfektní hudba, příběh, boje mezi hrstkou hrdinů a zástupy nepřátel, životní moudra, herecké výkony, emoce, efekty, kamera,.... Tenhle film zůstane navěky jedním z nejlepších a je to jeden z mála filmů, při kterém mi dochází, že film je opravdu něco velkého a krásného, co můžeme za život každý zažít.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Kdykoliv sleduji nějaký můj oblíbený film, který se mi líbí natolik, že ho považuji za nejlepší na Světě a stojím si zatím pevnou vůlí. Ale jakmile se podívám na tenhle, tak svůj názor ihned měním a se slzami v očích sleduji a chápu, proč je tenhle filmu prostě nejlepší ze všech. Když se Vás někdo zeptá, proč je nejlepší, tak prostě nedokážete odpovědět, to každý, kdo má dobré srdce pozná sám. Na tomhle snímku se mi ještě líbí, že si nemusíte lámat hlavu nad složitým příběhem nebo se nudit u nelogických akčních scén, ale jen si svobodně užíváte nejlepší scénář všech dob a tím taky zůstane.

Warrior

Warrior (2011)

Tohle je naprosto famózní zážitek pokaždé, když se na to koukám, a že se na to koukám hodně často. Tenhle snímek ještě spolu s jedním zápasí o první místo mých naprosto nejoblíbenějších filmů. Už když člověk vidí prvních pár vteřin začátku filmu je mu jasné y že uvidí něco nezapomenutelného. Naprosto suprové výkony všech herců, za mě Toma Hardyho ten zatím nejlepší ze všech, které kdy předvedl. Opravdu hodně silnou stránku tady má hudba, která je dost netradiční a nikde jinde takovou nezažijete, ale navždy se vám vryje do paměti. Naprosto nádherný dojemný příběh, který prožíváte společně s hlavními aktéry, cítíte jejich životní situaci a každému z části fandíte. K tomuhle dílů jde říct tisíc slov a zároveň žádné, protože pocity tady z tohohle lze jen stěží popsat. Ještě bych snad podotknul, že cvičící/trénující scény prolínající životy obou hrdinů společně s Beethovenem se stala jednou z mých nejoblíbenějších a hlavně tou nejmotivovanější v historii filmu, díky které mám chuť se hýbat a pracovat na sobě.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Triumfální zakončení série je tím nejlepším, co ve fantasy žánru dosud vzniklo. Tenhle film mě vždy dokáže rozbrečet štěstím a vždy během sledování tohoto filmu zapomínám na skutečný Svět a užívám si ten vymyšlený, kde jsou opravdoví hrdinové a vždy vyhraje dobro. A jakmile Sam zavřel dveře, skončilo to nejlepší a nejúžasnější dílo, které kdyby bylo vytvořeno.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Většinou, když se dívám na nějaký nový film a po celou dobu jeho trvání mám chuť mu dát 4*, tak se spoléhám na jeho konec. Podle něho se rozhoduji (většinou to dopadne, tak, že mu tu 5.* dám). A konec u tohohle film se mi tak zalíbil, že se stal mým nejoblíbenějším (čímž ale nechci říct, že zbytek filmu je na pouhé čtyři hvězdy, jenom poznamenávám, že konce tohohle filmu je nejvíc pěti-hvězdičkový ze všech). Ale jinak nádherná hudba (jedna z nejlepších od mistra Zimmera, u které pokaždé brečím dojetím) i režie, brilantní herecké výkony a emoce. Děkuji Ridleymu Scottovi, že dal fandovi historických filmů, jako jsem já, nezapomenutelný zážitek.

Počátek

Počátek (2010)

Snad nejlepší dílo Hanse Zimmera všech dob! Leonardo DiCaprio opět zvládl hlavní roli na 100%. Naprosto úžasný scénář, který snad ani není napsaný člověkem. Genialita, napětí, vtip... Prostě nádhera, kterou každý divák musí ocenit...

Interstellar

Interstellar (2014)

Přenádherný a citlivý příběh, který je náročný na pozornost a porozumnění. K tomuhle filmu musíte mít dobrý vztah, jinak ho nedokážete ocenit, což je velká škoda. Tenhle film je ten nejzáživnější ze všech, které jsem kdy viděl a pochopil jsem, že tohle je opravdová realita. V tomhle díle, kterého si nejvíce cením je uplně vše, co si divák může přát: láska k nejbližším, napětí, dobrodružství, genialita, kouzelná hudba, neočekáváne události, možná nemilá budoucnost atd. Kdykoliv se Christopher Nolan a Hans Zimmer spojí, vytvoří naprosto nadlidské dílo, které si prostě nezaslouží míň, jak pět hvězdiček a místo v nejlepších filmech. 110% zážitek.

Le Mans '66

Le Mans '66 (2019)

Za mě naprostá jednička za rok 2019 a zároveň jeden z nejlepších filmů celé dekády. Velmi příjemné herecké obsazení, kterému to šlapalo jako snad nikde jinde ve filmu. Opravdu nádherné stroje s luxusními zvuky samotných vozů, kdy je člověk víc a víc zatnutý, když víc a víc ručička na tachometru stoupá a čím víc stoupá, tím je člověk do toho zatažený až po všechny citové vjemy, které vlastní. Zkrátka a jednoduše řečeno, tohle mistrovské dílo má to to cosi neurčité kouzelného, po čem se člověk po celou dobu sledování rozplývá.

Batman

Batman (2022)

Nolanovu trilogii zbožňuju, ale do tohohle jsem se zamiloval. Tohle je prostě splněný sen. Robert Pattinson každému svým hereckým výkonem zavřel ústa a stal se tímhle pro mě nejlepším Batmanem. Sice ne Brucem Waynem, ale to bude i tím, že v tomhle filmu neměl čas jej ztvárnit, což se jistě napraví v dalších dílech. Ale není to jen Robertem, ale i ostatní casting je naprosto skvělý a svou postavu každý dokázal zahrát a vžít se do ní naprosto brilantně, ale nejen svými gesty, ale obrovský podíl na tom mají i jejich hlasy, zejména Riddlera, ze kterého mě mrazí do teď. (If you are justice, please do not lie.) Zatímco u Nolanova Batmana je hudba geniální a tak nějak osudová, tady je jednoduše čistě epická a skladba Something in the way, nabírá úplně jiný rozměr. Temná a pochmurná atmosféra po celou dobu filmu taky neskutečně přidává na kvalitě a pro tuhle postavu se to více než hodí. Navíc zdejší ztvárnění Batmana jako mladíka a ne tak bojeschopného, kdy dostává rány, dělá z něj daleko lidštější postavu než se jeví v jiných filmech. Nevím, co k tomu dodat víc. Naprosto všechno je tady z filmařského hlediska fenomenálně odvedené a každá scéna či detail je tady skvostně, ať všichni záporáci, Batmanovy těžké kroky nebo i houpavá chůze za doprovodu klubové hudby a osvětlení. Je tomu už rok, co tenhle film vyšel a já jsem ho viděl asi 7x a úplně pokaždé si jej užívám stejně se vší parádou.