Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Nedivím se, že tento počin drží v první místo v žebříčku kvality. Dle mého názoru opravdu asi nejlepší film všech dob. Je zaměřen na přátelství, naději a sny. Spojení Morgana Freemana a Tima Robbinse bylo jedním z nejlepších rozhodnutí režiséra Franka Darabonta. Skvěle se doplňují. Byl jsem opravdu ohromen, vřele doporučuji všem filmovým opozdilcům.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Skvělý film, který se pohybuje v přiměřeném tempu a dospívá k velmi nečekanému konci. Tom Hanks podává další vynikající výkon, jeho sekundantem je zejména David Morse, který ve skutečnosti posiluje a podporuje jeho roli ve filmu. M.C.Duncan je kapitola sama pro sebe. Pamatuji si opravdu velmi malé množství momentů, které jsem prožil v situaci, když tento muž s velkým M svými magickými robustnými dlaněmi zbavil Paula (T. Hankse) té urputné bolesti. Na konci při závěrečné popravě jsem měl opravdu co dělat, aby neukápla nějaká ta slza. Opravdu dechberoucí příběh - vůbec ne to, co jsem očekával, ale mnohem víc.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Beze sporu nejlepší Zemeckisův film. Oscarem obdařený Tom Hanks předvedl svůj nejlepší herecký výkon, což pro mě není lehké říci, neboť má ve svém háremu další blaze proslulé počiny. Soundtrack patří taktéž ke špičce - jemný, probouzí v lidech kladné pocity, které jim při sledování rozhodně přijdou vhod. Nevím, co se děje, ale dostal jsem nezastavitelnou chuť na krevety.

Terminál

Terminál (2004)

Řekl bych až lahodný film. Děj jemně plyne a omotává kolem diváka pomyslné lano zdůrazňující tu vtaženost do filmu, i když nenásilně. Nesnaží se ochromit, neklade důraz na větu "Tohle vás dostane." A když tak kráčíte po stopách, ať už herecké geniality Toma Hankse, či se unášíte na vlnách nápadu a tvořivosti Stevena Spielberga, zjistíte, že spolu upekli takovou lehkou nadýchanou laskonku. Ještě bych zmínil hudbu Johna Williamse, která je do filmu zasazena jednoduše a bez zbytečných příkras. Příběh Viktora Navorského ve mně paradoxně vyvolává pocit bezpečí a jistoty, což je vskutku příjemné.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Krví prosáklý, granáty spacifikovaný a ochromený, střepy z rozbitých armádních vozů pořezaný a akčními scénami s pravými americkými mariňáky, krčícími se za bezduchými ruinami zmasakrovaného Mogadiša, nasycený filmový zážitek byl pro mě jako oáza, sloužící bloudícím filmovým fanatikům k napájení. Když se do nějakého projektu pustí Hans Zimmer, vím, že to v drtivé většině případů nebude propadák. Soundtrack samotný je pro mě naprosto geniální. Režii vedené Ridleym Scottem patří stejné ohodnocení jako hudebnímu mágovi filmového průmyslu. Sláva černému jestřábu.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Mám rád Clinta Eastwooda. Tohle byl jediný důvod k tomu, aby zhlédnul tento film. Můžu objektivně říci, že svou práci odvedl fantasticky. Z pozice starého zachmuřeného amerického starce neustoupil až do svého konce. Prolínání satiry, černého humoru, komických i dramatických situací způsobilo mé opětovné sledování tohoto filmu. Rád se k němu vracím.

Král Artuš

Král Artuš (2004)

Na tenhle film nedám dopustit. Pravda, nebyl dokonalý, byly tam chyby, nicméně pro mě je to srdeční záležitost. Clive Owen s Keirou Knightley mě velmi bavili. Legenda rytířů kulatého stolu podpořena epickou hudbou Hanse Zimmera, mágem filmových soundtracků, je jako balzám na rány utrpěné v boji.