Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Recenze (362)

plakát

Příliš mladá noc (2012) 

Špatné to určitě není, dětské herecké výkony jsou bez jediné chyby, stejně jako v ateliérech vytvořený byt. I ten námět a vůbec příběh se dá skousnout. Ale tím to končí. Hodinový film mi v kině připadal jako věčnost (!) a našlo by se i pár školáckých chyb (např. záběr na vlak zvenku - střih - interiér vlaku - střih - vlak z velké dálky venku... a do celé téhle scény ševelí pořád jeden a ten samý zvuk mašiny, jako byste se nehnuli z místa).

plakát

Tam nahoře (2012) 

Britové to prostě umí - jak s humorem, tak s kamerou. Jo, je pravda, že z tohodle tématu by se dalo vymáčknout přece jen asi o nějakou tu kapku víc, ale i tak pro mě nejlepší soutěžní film FebioFestu 2012. Super masky, geniální nápad "duchové nejen že neumí procházet zdí, ale ani otevírat dveře" a sympatické herecké výkony.

plakát

Avé (2011) 

Roadmovies můžu vždycky. Avé pak patří rozhodně k těm lepším. První polovina (spíš komediálně laděná) nemá chybu. Ta druhá (naopak zase spíš dramatická) už je o něco horší, ale i tak jako celek Avé doporučuji. Jeden z nejlepších (ne-li nejlepší) soutěžních filmů na FebioFest 2012.

plakát

Budoucnost trvá věčně (2011) 

Film tak nudný, že jsem si začal všímat i takových detailů, jako jsou stojící bradavky hlavní protagonistky (mimochodem to byla asi jediná přednost téhle herečky). Kurdské ženy vyprávějící životní příběhy o svých zmasakrovaných rodinách stejným tónem, jako by četly recept na svíčkovou. Auto na dálnici vesele blikající na filmaře (nejspíš z radosti, že vidí kameru na kapotě) a nikdo to nevystřihl! Mám pokračovat? Kdyby tenhle film nebyl dvouhodinový, ale dvacetiminutový, byl by to možná trhák. Takhle dávám jen jediné plus za filmařinu jako takovou (pěkná kamera a výběr lokací - to se fakt povedlo) a druhé za diskuzi s režisérem po projekci, který svůj film ještě jakžtakž posunul trochu výš díky svým komentářům.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Musím uznat, že poslední Potter se povedl. Knihy jsem nečetl a neviděl jsem ani všechna filmová zpracování, ale tenhle díl jede od začátku až do konce a je vidět, že si s ním tvůrci vyhráli. Občas postřehnete, že některá ze scén je do filmu vtlačená tak nějak násilně (což zaregistrují hlavně nečtenáři, kteří netuší, o co má jako jít), ale těch je jako prstů na jedné ruce. PS - Všem dětem z kinosálu přeji pokud možno klidnou noc, protože já bych tenhle napůl horo v jejich věku rozhodně nerozdýchal:)

plakát

Hodný syn (2011) 

Film má spád, zajímavý příběh, moc pěkné exteriéry i režisérku. Vůbec nejlepší je pak nejmenší protagonista - mladší syn. Snad jen ten herec (nový přítel matky) je takovej úlisnej :) Vítězný film FebioFest 2012.

plakát

Jmenuji se Ki (2011) 

Ki mi připomíná přesně ty filmy, které se u nás posledních deset let točí jako na běžícím páse - prostě takový sympatický film se sympatickou herečkou, o kterém ale nevíte, jestli má být komedií nebo dramatem nebo romantikou nebo já nevím čím. Jen to kolem vás tak nějak propluje a nedá vám to vůbec nic.

plakát

Klidný život (2011) 

Na začátku filmu je snad minutový záběr na nějakou kůlnu a k tomu celou dobu hraje písnička od Abby - v tu chvíli si říkáte, co to zase bude za rádoby uměleckou schýzu... Naštěstí na kůlnu brzo zapomenete, protože film má spád a docela i baví, jenže když skončí, tak si pro změnu řeknete: "To si jako ta rodina nemohla v klidu sednout a popovídat si? Dyť se zase až tak nic hroznýho přece nestalo, ne? Všichni tam všechno řeší, ale nikdo to neřeší s tím jejich ockem - což by možná asi chtělo, ne? Hmm..." No a to asi ten film v lidech zanechat nemá.

plakát

Konec ticha (2011) 

On je to vlastně film vcelku o ničem - tedy rozhodně o nic nepřijdete, když ho neuvidíte. Jenže on je tak skvěle natočený, že bych o tu hodinu a půl života při jeho sledování klidně znovu a rád přišel. Navíc geniální herecký výkon Francka Falise, který se do téhle chvíle jen mihnul v nějakém seriálu a jinak nikde nehrál, stojí za to vidět.

plakát

Loverboy (2011) 

Z tohodle příběhu šlo vytlačit mnohem víc... Nebýt režisérova komentáře ihned po projekci, asi bych film vlastně ani pořádně nepochopil. Děj se po chvíli zcvrkne pouze na neustálé střídání dvou scén - souložící pár a výlet k moři (ještě že hlavní protagonistka je fakt kočka a tak se aspoň dá na co dívat). Naopak hlavní herec je hrůza - když se usměje, je tak slizký, že by ho nemohla milovat snad ani jeho matka. Škoda, protože to téma je fakt zajímavý.