Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luca (George Pistereanu) je 20-ročný chlapec z rumunskej dediny, ktorý s využitím svojho imidžu zvádza mladé dievčatá. Dievčatá sa do neho obvykle zamilujú a následne sa ním nechajú zlákať k prostitúcii. Jedného dňa sa však Luca do jednej zo svojich potencionálnych obetí sám zaľúbi. Objektom jeho záujmu sa stáva mladé dievča Veli (Ada Condeescu), ktorú jej prísny otec (Remus Margineanu) nespúšťa z očí. Vzniká tak generačný konflikt medzi predstavami o tradičnej rodine a snami mladých ľudí, ktorí chcú žiť podľa vlastných predstáv. (Cue1)

(více)

Recenze (10)

flakik 

všechny recenze uživatele

Velice silný film s velmi zajímavým dějem. Kdo by to tušil, že nějaký loverboy vůbec existuje. Režisér i představitelka hlavní role studovali tyto lidi zhruba rok a to velmi zevrubně, což se také odrazilo ve filmu. Ten má díky tomu napůl dokumentární nádech, ale příběhu to nic neodebírá. Záběry rumunské krajiny s velmi dobrou kamerou vše doplňují. Jediné, co je poněkud znepokojující je závěrečný ostrý střih. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rumunsko je pekna europska krajina a spomina sa tam nejaky pusty rumunsky vidiek. Rumunska kinematografia lezi uplne mimo Hollywoodu, preto ju mam rad a objavujem mysticke zakutia tamojsej kinematografie. Co sa tyka rumunskej chudoby, za najchudobnejsie regiony sa povazuju severovychod Rumunska, mesta ako Botosani, Suceava, Roman, Piatra Neamt - vsetky su pri Moldavskych hraniciach. A este je aj druha cast Rumunska chudobna, a to juhovychodna cast - Galati, Braila, Tulcea. Rumunsku kinematografiu mam rad, co mi nahana absolutnu hrozu je Podnesterska, bieloruska kinematografia a macedonska : 75 % ()

Reklama

Bells 

všechny recenze uživatele

--- FebioFest 2012 --- Loverboy je policejní termín pro mladého muže, který začne naoko chodit s dívkou a poté ji přemluví k prostituci. Při besedě režisér filmu uvedl, že zhruba 80 % dívek se k prostituci dostane právě touto cestou. Zároveň je to nejpraktičtější způsob, protože role loverboye je v procesu obchodování s bílým masem velmi těžko prokazatelná a z toho důvodu většinou vůbec nedochází k trestnímu stíhání. Samotný film se snaží zobrazit, jakou roli hraje láska v těchto od začátku úplně chorobných vztazích. Působivý film se sympatickou hlavní hrdinkou a věrohodnými hereckými výkony. ()

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Z tohodle příběhu šlo vytlačit mnohem víc... Nebýt režisérova komentáře ihned po projekci, asi bych film vlastně ani pořádně nepochopil. Děj se po chvíli zcvrkne pouze na neustálé střídání dvou scén - souložící pár a výlet k moři (ještě že hlavní protagonistka je fakt kočka a tak se aspoň dá na co dívat). Naopak hlavní herec je hrůza - když se usměje, je tak slizký, že by ho nemohla milovat snad ani jeho matka. Škoda, protože to téma je fakt zajímavý. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Hledání lásky mezi lidmy, pro které je business. Dokumentární kamera, spousta slunce, moře a téma jednoduché jako život hrdinů filmu. Nejde o nic revolučního, ale dobrá zápletka, poctivá realizace a kvalitní herci zaručují zajímavou podívanou. Není to bez chyb, dočkáme se klasických momentů kdy se zastaví čas i děj a umění nečekaně nenastoupí, ale přesto ústřední pár udrží u děje a budete zvědaví, jestli nakonec zvítězí naivita nad realitou. Kameraman byl můj oblíbenec od začátku a režisér je zjevně pořádkumilovný, protože celý film má jasné schéma, víceméně jednotné tempo a rozumnou stopáž. Dvěma slovy; balkánský nadprůměr! Luka si vydělává "transportní službou se zážitky," stará se o dědu, čeká na matku v Itálii a sám neví jestli ještě dokáže mít resp. nějaké sny...70% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama