Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Recenze (362)

plakát

Můj soused zabiják (2000) 

Už jsem tu několikrát psal, že Matthew Perry je ve všech svých filmových komediích prostě pořád jenom ten Chandler z Přátel a ne všude se to zrovna hodí. Ani v Můj soused zabiják tomu není jinak a mě se tu nelíbí snad víc než v jakémkoliv jiném filmu - tady to přehání opravdu hodně. Vzhledem k tomu, že hraje hlavní roli, tak ať chci nebo ne, nemůžu dát filmu víc než tři hvězdy. A ty tři hvězdy jsou především za dva hlavní ženské herecké výkony (jsou to hezké ženské a... a... no... hm... to mi vlastně na tři hvězdy úplně stačí).

plakát

Statečné srdce (1995) 

Statečné srdce byl snad můj první film, u kterého jsem brečel. A nic na tom nezmění to, že mi bylo nějakých 13 let. Navíc i to, že jsem v tomhle věku vydržel koukat na film od začátku až do konce (3 hodiny zůstat v klidu je pro takového předpuberťáka nadlidský úkol) vypovídá o tom, že Statečné srdce je prostě film s velkým F.

plakát

Kult hákového kříže (1998) 

Edward Norton v jeho životní roli. Dokonalé, drsné a výmluvné drama. Kéž by si z Dereka Vinyarda vzali příklad všichni nácci, přišli k rozumu a našli si v historii jiného kultovního "hrdinu", jehož učení by zasvětili život - třeba Masaryka ;)

plakát

Bohové musí být šílení (1980) 

Důkaz, že i v Bohem zapomenuté Africe může vzniknout božský film (a ještě s Bohem v názvu).

plakát

El habitante incierto (2004) 

Asi bych film rozdělil na třetiny - 1) První z nich je opravdu slibně se rozjíždějící horor. Jde na vás příjemné mrazení, u kterého očekáváte čím dál silnější gradaci a připravujete si na křeslo čisté spodní prádlo, protože tohle bude opravdu síla. 2) Buch. A ono nic. Sice i druhé dění začíná opět vcelku slibně, ale po pár minutách se přeměňuje v komedii. Chybí snad už jen nějaká ta veselá hudba na pozadí. 3) A zase buch. Komedie skončila a všechno do sebe najednou skvěle zapadne. No vidíte, tak nakonec to vůbec žádný horor nebyl. Ale zajímavý film, se skvělou pointou stoprocentně.

plakát

Králova řeč (2010) 

Králova řeč je příjemný film, který ovšem (jak už tu bylo několikrát řečeno) stačí vidět jednou do roka. Nepodlomila se mi z něj kolena tak, jak jsem si sliboval, ale bezesporu jde o chytrý kousek z horních pater filmových žebříčků, který dokáže zaujmout a dokonce i pobavit. A právě ten suchý britský humor je na filmu asi to nejlepší.

plakát

127 hodin (2010) 

Boyle je zase zpátky! Po troše zklamání z Milionáře z chatrče (především kvůli na můj vkus až moc velkému podobenství s Městem Bohů) jsem zase rád, že můžu dál prohlašovat Dannyho za jednoho z mých nejoblíbenějších režisérů. Dalo by se polemizovat, že jsme podobný příběh mohli vidět už v Pádu do ticha, ale tentokrát to Boylovi odpustím, protože obojí vzniklo na základě svého skutečného příběhu. Takže díky Danny Boyle, díky Jamesi Franco, hodně se těším, co ukážete zase příště.

plakát

Rychlé šípy (1969) (seriál) 

Ze začátku jsem se smál - zpracování, hereckým výkonům (které jsou zde podle mě ještě o řád horší než ve filmovém bratříčkovi z devadesátých let - a to dokonce i výkony v té době už velkých herců) a vůbec všemu. Ale pak jsem si pustil druhý díl, třetí, čtvrtý... najednou mě to chytlo a já za jediný večer zkouknul všech devět dílů. A kdyby jich bylo víc, koukám snad až do teď. Už jen to, že celá Stínadla byla postavená z kulis a přesto splňovala pořádnou temnou atmosféru, je něco neuvěřitelného. Jen opravdu škoda těch hereckých výkonů no :( PS - Doufám, že jste pochopili, kdo byl předlohou pro Vřískot a zároveň zakladatelem adrenalinového parkourového běhu - Širokko na Hrad :)

plakát

Záhada hlavolamu (1993) 

Jak už tu bylo několikrát zmíněno, největší slabinou filmu jsou herecké výkony - pro mě jsou ale slabinou jedinou. Po filmařské stránce je film totiž natočený na české poměry téměř geniálně. Atmosféra, hudba, nápady, zpracování, lokality... všechno jednoduše super. Škoda, že se nenatočilo pokračování, o kterém jsem v dětství slyšel (asi nebyly peníze) - když vidím, co za braky dostane peníze od sponzorů, tak se mi otevírá kudla (z KPZtky vytažená:) v kapse.

plakát

Nickyho rodina (2011) 

Mináčovi předchozí dva snímky jsem bohužel neviděl, o to víc mě dostal jeho zatím poslední - Nickyho rodina. Takhle si představuji prvotřídní dokument. A to, že vznikl v ČeskoSlovensku, to je ještě další bod k dobru. PS - Kdo ještě neviděl, tak kapesník v pohotovosti! I já měl co dělat.