Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Cesta do fantazie (2001) 

Cesta do fantazie pro mě byla prvotina v oblasti anime, a řekl bych, že se jedná o dokonalý úvod a most do tohoto mnohdy až psychidelického světa. Tento film, přestože má příliš silný pohádkový odstín, přesto je brilantě vymyslen a nejedná se o slaboduchou pohádku, ale velmi vyvedené vyprávění, které kombinuje japonské mýty s Miyazakovými fantaziemi. Inteligentní a čarovná podívaná, doporučuju.

plakát

Animatrix (2003) 

Animatrix je svou kvalitou mnohonásobně lepší než druhý a třetí díl trilogie, protože nebyl tak hrozně ovlivněn komercializací a nejedná se o pokračování, pouze o samostatné příběhy, které sou originální pojetím i výtvarným stylem. Od realisticky zpracovaného Osirise, až po hrubě nakreslené Kid's Story. Pro fanoušky Matrixu a anime povinnost, pro ostatní "jen" výborně řemeslně zpracované dílko.

plakát

Byli jednou dva písaři (1972) (seriál) 

Pohodový seriál, který krásně profiluje obě postavy obou "myslitelů" a zároveň se vysmívá jejich přehnané horlivosti, to vše zabalené v laskavém humoru.

plakát

Bleach (2004) (seriál) 

Pokud jste anime pozitivní, Bleach se může brzy stát pro vás drogou i stylem života. Je to shounen podobně barvitý a rozsáhlý jako Naruto, podobný i samotným stylem. Škoda, že poslední díly seriálu upadají, stávají se více komerčními (nehledě na tolikrát proklínané fillery). Nicméně Bleach tu stále je a stále pokračuje vpřed podle své manga předlohy a jelikož je Tito Kubo (tvůrce mangy) znám pro to, že má rád překvapeníí, je na co se těšit.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Další ze série britcomů. Prostředí je neotřelé a výkony herců adekvátní (a zapamatovatelné, irského cholerika Bernarda Blacka v podání Dylana Morana nelze jen tak vypustit z hlavy), ale hlavně je postaráno o dobrou zábavu. Myslím, že v případě sitcomu je to hlavní surovina úspěchu.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Směsice šílenství, krve a chaotického "pořádku". Fight club má zajímavý vizuální styl, originální postavy a staví konzumní styl života do kontrastu s primitivismem, neoluddismem. Ukazuje temné obrázky ze života člověka, který je zmítán právě mezi těmito dvěma světy až do absolutního extrému. Myšlenka je to stará, ale prostě nemohu zapomenout na atmosféru toho filmu, když sem ho viděl poprvé.

plakát

Ukradené Vánoce (1993) 

Nečekal sem, že mě tento vesele temný muzikál zaujme. Slyšel sem na něj mnohé ohlasy, které se mnohdy rovnaly mánii. Jenže tento film mě dostal na celé čáře. Písničky z filmu od Dannyho Elfmana se mi ozývají pokaždé když jsem v tichu, groteskní postavičky mi byly hrozně sympatické a výtvarný styl animace mě oslovil. Dějová linka není možná nikterak složitá, ale zase má spád. Podle mě nejlepší vánoční film, který není navíc není "přeslazený".

plakát

Matrix (1999) 

Matrix je mozaika různých inspirací (námět samotný není příliš originální, docela dost vykrádá některé klasiky), má snovou atmosféru a zahrává si s tématem mě hrozně blízkým, existencionalismem. Uznávám, že v samotném filmu mohlo být využití těchto esencí mnohem větší, navíc má i režijní mouchy, ale na druhou stranu je možná relativně vyvážený mezi zábavou a myšlenkou. Dívat se na tenhle film pro mě bude něco jako zažít "filmový sen" a jelikož rád sním, nemůžu hodnotit jinak než za 5*.