Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Romantický
  • Dobrodružný

Recenze (4)

plakát

Zmizení (2013) 

Silné téma filmu skvěle doplňuje ponurá atmosféra, která dodává příběhu na dramatičnosti. Celkový dojem pak umocňuje profesionální kamera Rogera Deakinse, jedenáctkrát nominovaného na Oscara (vynikající práci odvedl u filmů jako Vykoupení z věznice Shawshank, Tahle země není pro starý nebo Předčítač). Kombinace místy až nesnesitelně napínavého děje, poutavého scénáře, zmíněné kamery a životních hereckých výkonů vás nenechá vydechnout a vy si tak budete moc naplno vychutnat perfektní spojení detektivního thrilleru a kvalitního psychologického, místy až filozofického dramatu, který v roce 2013 natočil kanadský režisér Denis Villeneuve.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Baz Luhrmann, režisér romantického dramatu Velký Gatsby, už jednou uhranul diváky i filmové kritiky podobným dílem: muzikálem Moulin Rouge. Geniální herecké i pěvecké výkony herců, oslňující hudba a dva Oscary za výpravu a kostýmy. To bylo přesně před třinácti lety. V roce 2013 si velikán americké kinematografie střihnul repete se snímkem Velký Gatsby, rovněž oceněným za výpravu a kostýmy. Klenoty pro tento film exkluzivně navrhl šperkařský dům Tiffany & Co, proto bude vizuální stránka filmu pastvou pro oči především dámám. Nic ale nepředčí samotný příběh, jenž byl nastíněn výše v textu, a který je nedostižný, jelikož vyplynul z mysli jiného amerického giganta, konkrétně spisovatele Francise Scotta Fitzgeralda. Vezmeme-li v potaz, že na jeho druhém filmovém zpracování se podílelo tolik talentovaných lidí, od režiséra, přes herce v hlavních rolích, jimiž byli Leonadro DiCaprio, Carrey Mulligan a Tobey Maguire, anglického skladatele Craiga Armstronga, který měl na starost hudbu, až po designéry a kostyméry, pak je jasné, že se můžeme těšit na velkolepý koktejl, který potěší diváka vším, co může nabídnout. A že je toho opravdu mnoho.

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Woody Allen jako vždy vsadil na relativně jednoduchý děj, jehož zápletku sofistikovaně a nenuceně posouvá kupředu tak, že divákovi nezbývá, než bedlivě sledovat vše, co se na plátně odehrává se zatajeným dechem. Tenhle um doplnil o důležitou schopnost správně zvolit představitele rolí: výjimečná herečka Cate Blanchett excelovala, ostatně jako vždy. S rolí Jasmine se dokonale sžila a z jejího autentického výkonu budete mít při určitých scénách husí kůži. Za zmínku stojí i představitelka sestry hlavní hrdinky, britská herečka Sally Hawkins, která za ztvárnění vedlejší role v tomto filmu byla nominována na několik cen.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

James Wan se v roce 2013 rozhodl, že natočí horor, v němž bude figurovat řada již stokrát viděných prvků pro filmy tohoto žánru typických, ale přesto diváka odzbrojí a uhrane tak, že po zhlédnutí jeho díla nebude ještě měsíc spát. A to se mu povedlo. Atmosféra sedmdesátých let, pozvolna se rozvíjející děj, autentické výkony Lili Taylor, Very Farmigy nebo Patricka Wilsona vás dostanou - častěji než na plátno, se možná budete dívat na špičky svých bot. Děj je velice prostý, prakticky v něm není nic, co bychom už někde neviděli - starý dům vládnoucí temnými silami, naivní rodina, která doufá, že v něm prožije šťastný život, mrtvý chlapeček, co si rád po večerech povídá s nejmladší dcerou a démoni bažící po tom, někoho posednout. Přesto všechno se ale spousta kritiků usnesla, že se jedná o jeden z nejlepších hororových filmů uplynulé dekády. A já nemohu nesouhlasit.