Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (16)

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Od komedie se neočekává žádné náročné umění. Očekává se humor. Od české komedie čekám milý, inteligentní humor. A ten tam přesně byl. Milý, příjemný film pro oddych po práci, náročném týdnu, nebo jen prostě pro odpočinek. Nakonec, kdo z nás tam nenašel alespoň úryvek, větu, hlášku ze svého života? Už víc jak měsíc vyprodává kina napříč republikou. Proč nejít do kina se zasmát a odreagovat? Od počátku vlastně tušíte, jak to dopadne, ale tak to vlastně chcete.

plakát

(Ne)obyčejný kluk (2017) 

Příběh, který prostě existuje. Existuje v různých podobách, v různých prostředích a různě se vyvíjí, podle kultury a místa, kde se právě odehrává. Ale není to vymyšlený příběh, jen ten konec trochu americky happy, ale to se dá snadno odpustit. Tak trochu se tu může najít každý, ten, co jinakost zažívá, ten,co odlišnost přijímá bez kompromisu, ten který ji přijmout neumí a nebo ten, který časem pochopí. You are really wonder.

plakát

Třídní sraz (2013) 

Zajímavé téma, obzvlášť v dnešní době , kdy je šikana skloňovaná ve všech pádech a to nejen šikana mezi dětmi,ale i šikana učitelů, kyberšikana ap. Asi je pro některé dospělé vzpomínka na školní léta otřesnou zkušeností a určitě nás všechny tak či jinak ta léta ovlivnila. Je omluvou "vždyť jsme byly děti" ?? Jak překvapivé, při představě, že bude film promítán veřejně, někteří měli potřebu ospravedlnit své chování. Dnes už jsem jiný člověk... Švédské filmy jsou téměř 100% zárukou kvality. Takže téma zajímavé, druhá polovina filmu, trochu nudná.

plakát

Otcové a dcery (2015) 

Film o velké lásce táty a dcery a opravdu jsem jim to věřila. Tak velká láska táty, která zdá se, že všechno překoná, ale ne vše překoná. Těžké životní zkoušky malé slečny, bohužel hodně komplikují její dospělý život. Ano, je to předvídatelné, ale rozhodně dost k zamyšlení. " ne každý, kdo tě miluje, tě opustí" .... těžko uvěřit, když to v dosavadním životě tak vždycky bylo. A tak jak to v amerických filmech bývá, láska přijde a je to ta pravá, ale člověk jí to prostě po tom všem přeje.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Na tak obrovský rozpočet ten film nevypadá, nicméně není zase tak špatný. Pravda, předabování do češtiny německých herců, nebo zasazení Lídy s maminkou do starých záběrů z Berlína, bylo trochu komické. Z historického hlediska velmi, velmi povrchní, přesto jsem se nenudila. Karl Markovics byl herecky rozhodně nejlepší. A že film ukázal, kdo a jaká opravdu byla Lída Baarová, myslím celkem ukázal.

plakát

Sowon (2013) 

Musela jsem film přerušit a chvíli rozdýchat. Silné téma pro silné povahy. Kromě hlavního děsivého příběhu, obsahuje ze všeho trochu . Komplikované vztahy, špatné sociální poměry, prohnilý právní systém, citlivou dětskou dušičku. Prostě plné všech možných emocí. Nakonec opět potvrzená pravda, že až nějakou těžkou zkušeností spoustu věcí pochopíme a třeba i změníme. Ale proč takhle strašnou zkušenost?? Ta neskutečně krásná a veselá holčička na začátku filmu a neskutečně smutná a utrápená holčička na konci.

plakát

Co by kdyby (2014) 

"Dobrý na mým novým životě je, že už mě nic nepřekvapí". Současnost doprovázená minulostí, týdenní nedobrovolný pobyt čtyř sourozenců po odchodu jednoho z rodičů, maminčiny historky a překvapení, bývalé lásky, současná dramata, úspěchy i neúspěchy. V první půlce filmu milý humor, druhá polovina rychle směřuje k americkému happy konci. Téma, ne sice úplně originální, ale mně film příjemně oslovil. Trošku humoru, trošku citu, trošku životní pravdy, trošku sentimentu. Sice žádný oskarový snímek, konec přesně v americkém stylu, ale pro mne milý film.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Nechápu, co jste všichni čekali? Ani knížka není žádné umělecké dílo, tak nemůže být ani film. A jestli to v některých ženách vzbudí romantické představy a nebo i něco jiného? Je to jenom oddychový film, pohádka pro holky. Možná trocha hysterie kolem toho, no a co. Vůbec mě nenapadlo od toho filmu očekávat víc. Tak proč na to chodíte? Taky nejdu na Babovřesky, protože to prostě vidět nepotřebuji.

plakát

S láskou, Rosie (2014) 

Příjemný romantický film, který byl vlastně romantický až na úplném konci. Co na tom, že v životě to tak nechodí? Ale ve filmu lze prožít cokoliv. Každý z nich prožil velký kus svého života jinde, s někým jiným a přesto věděli, že se mají a přesto se celá léta v myšlenkách k sobě vraceli. A že nejlepší kamarádi nemůžou být milenci? Kdoví? Možná, občas zapomínáme na své sny. Oddychový film s vtipem.

plakát

Noci v Rodanthe (2008) 

Kritika, zdá se převažuje. Možná i souhlasím, že je to kýč. Ale romantika v jiném, než náctiletém věku, zhodnocení života, který vstupuje do své druhé poloviny, potažmo konce. Popis dvou životů v běhu, kdy jsou často pomačkáni životem, ztrátou iluzí a trpící nedostatkem lásky. Navzájem se zachránili? Kdo by si to nepřál? Kýč? Možná, ale mně oslovil.