Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (8)

Telefonní budka

Telefonní budka (2002)

Telefonní budka je můj absolutně nejoblíbenější film. Mrzí mě, že jsem ji neviděl v kině, ale na DVD jsem ji viděl třikrát po sobě (doslova). Výborná kamera, scénář i herci. Nevím, co dodat. 98%!

Na Hromnice o den více

Na Hromnice o den více (1993)

Absolutně vydařená komedie. Viděl jsem to asi 50x a může klidně znovu. Komedie, která neomrzí, a přitom je chytrá i hezká.

Ostrov

Ostrov (2005)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Michael Bay to ale pokazil v akčních sekvencích, což by se mu stávat nemělo. I když... jeho akce byla vždy stejná. Tehdy to ale ještě nikomu nevadilo. Rychle prostříhávaná třepající se kamera v detailech, to je odjakživa jeho styl. Jenomže divák nemá absolutně páru, co se vlastně děje. Kdyby k tomu přidal aspoň tvrdou hudbu, ta tam chybí celý film. Co se týče hereckého obsazení, hrají tam mí nejoblíbenější herci. - Ewan McGregor - v jednom záběru sice působí trapně, ale jinak hraje bezvadně. Scarlett Johansson - nemám, co vytknout, navíc je prostě sexy. Sean Bean - on je jeden z nejlepších herců na celém světě. Dokáže zahrát neuvěřitelné parchanty a tady jsem s ním dokonce sympatizoval. Steve Buscemi - ten se snad líbí každému. Michael Clarke Duncan - jako herec mě nepřestává udivovat. Ethan Phillips - ten hraje vždycky nějakého "magora". Djimon Hounsou - toho, přiznám se, moc neznám. Celkový dojem z filmu je ohromný, kulisy i dekorace jsou úchvatné. Tento scénář považuji za nejlepší na celém světě.

Svět podle Prota

Svět podle Prota (2001)

Upozorňuji, že tento text ti, co film neviděli, mohou někteří považovat za mírný **SPOILER**.Tento film ocení především ženy a diváci, kterým nevadí, že budou muset trochu přemýšlet. Jedno z nejhezčích dramat, s dobrým hereckým obsazením a nedokončeným scénářem. Autor příběhu - Gene Brewer a scénárista Charles Leavitt určitě dlouho přemýšleli, jak to má skončit. Skutečná verze neboli "správné řešení" nejspíše neexistuje, a proto konec naznačuje obě možnosti skutečné totožnosti hlavního hrdiny. Ty si bohužel navzájem odporují, ale aspoň se můžete rozhodnout, čemu chcete věřit a nemusíte být ze závěru zklamaní. Dobré herecké výkony a dabing (bohužel jsem v originálu film neviděl) ještě doplnila psychotická hudba. Ještě teď mi hraje v uších.

Příšerky s.r.o.

Příšerky s.r.o. (2001)

Při pohledu na monstrum-kiklopa jsem měl vždycky strach, co to bude, ale konečně jsem se na to podíval a zjistil jsem, že je to super. Někteří z vás píší, že je to moc pro děti, ale dle mého je tam humor i pro dospělé. Scénář má jeden velký nápad, jež tvůrci šikovně zpracovali a rozvinuli charismatickými postavami. Jde o film, který je chytrý, vtipný i hezký. Jeden z nejlepších animáků.