Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (164)

plakát

Poslední vrchol (2010) 

Jsem křesťan-katolík. Jsou mi blízcí kněží stylu otec Pablo, a přijde mi, že mám na ty mladší a pozitivnější celkem štěstí. Jsem optimista a věřím, že tohoto ražení je kněží čím dál více. Očekával jsem spíše film na motivy života kněze, tady jde spíše o dokument. Celkem by mě zajímalo, kde brali ty respondenty - i když pravda, asi stačí vyjít jen ven a poptat se i v ČR a ten názor na církev je holt asi všude stejný.

plakát

Silicon Valley (2014) (seriál) 

Hodně těžké pro mě hodnotit. Téma je super, je mi blízké baví mě sledovat startupy apod. ALE strašně vadí velká sprostota, sexuální narážky všeho možného. Taky mi vadí jedna postava, která je satanista a ty věci kolem toho, to fakt jako křesťan sledovat nechci! Pro ty co čekají komedii ve stylu TBBT nebo IT crowd tak to tady opravdu ne, občas tam je nějaký vtípek, ale trhat se smíchy u toho nebudete. Je to spíše blízko nějakému dramatu, ale zase něco jako film The Social Network nečekejte, spíše něco jako Pirates of Silicon Valley, případně možná i jako jOBS. Pokud bych měl hodnotit hlavní téma a prostředí byl by to skoro plný počet, ale toho satanismu a halvně sprostoty je tam přespříliš...

plakát

Fair Play (2014) 

Svým způsobem nemám rád filmy týkající se komunismu, protože se u nich vtždycky naštvu a nechápu jak dodnes může tahle cháska sedět v parlamentu abýt placená z našich daní. Tady tomu nebylo jinak a obzvláště konec byl opravdu hodně krutý... Hlavní je však, že film samotný mě vtáhl a byl jsem zvědavý jak to skončí a to se počítá. Přitom opravdu nejsem sportovní fanoušek. Líbili se mi herecké výkony - obzláště stbák Bareš a i trenér. Nicméně přišly mi některé linie nedovyprávěné. Stejně tak nechápu, proč i zde musejí být erotické, sexuální a nahé scény...

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Od té doby co jsem se dozvěděl, že se má točit nové SW jsem byl napjatý a nadšený, ač jsem nebyl skalní fanda, ale mám je rád. Když jsem se dozvěděl, že to vezem do rukou J.J. Abrams těšil jsem se ještě více. Po dlouhé době jsem dnes usedl před plátno a jak se rozjeli titulky na začátku s hudbou dostavila se první husí kůže. I celý díl byla prostě pecka. Těžká nostalgie, ale nejen to, skvělé šlape celý film od začátku do konce. Je pravda, že mě celke mnudí dlouhé bitvy a tak když se ničila celá planeta, tak mi to přišlo už celkem únavné. Stejně tak mě trochu už iritovalo vtipkování Hana Sola, ač ho mám rád. A při scéně na mostě jsem jen čuměl! Parádní podívaná, stejně tak noví hrdinovémi sedí, povedené vtipkování, hrozěn se mi líbili scenérie z různých planet. Super a už aby byl další díl, protože ten otevřený konec je celkem naprd:-) Trochu výtka směruje k tomu, že ten motiv samotný je celkem poskládaný z epizdo IV-VI a obodbné principy tam, nicméně funguje to, a dále se jistě vymyslí něco nového.

plakát

Autobazar Monte Karlo (2015) (seriál) 

Některé díly povedené, ač tedy žádná řachanda to není. Ale některé jsou hodně slabé a plné zbytečných vulgáren, sexismu (a vlastně i pornografie...)

plakát

Český žurnál - Matrix AB (2015) (epizoda) 

Babiše opravdu nemám rád, ale bylo to hodně zaujaté proti němu a dát po promítnutí prostor k obhajobě to mi nepřijde jako poctivý dokument...

plakát

Nebe existuje (2014) 

Jsem křesťan (katolík). A proč tedy jen 3*? Zážitek maléhé Coltona je samozřejmě super, dechboroucí a nadějeplný. Ale není mu na můj vkus příliš věnováno a je tam hodně věcí, které od toho hlavního odvádí, přišlo mi tam hodně takových hluchých míst, které tam být nemusely. Ale chci si přečíst i knihu.

plakát

God's Not Dead (2014) 

Super, nemám slov. Trochu jsem se obával akademických debat, zda mě to neunudí, ale bylo to zajímavé. No a ten samotný závěr byl opravdu pecka a super. Výtku mám k tomu, že mi některé linie přišly nedotažené, a kdoví jestli všechny ty linky byly uzavřené, ale možná jsem byl jen nepozorný... Jen pro úplnost jsem katolický křesťan.

plakát

Marťan (2015) 

Chtěl jsem prvně přečíst knihu než půjdu na film. I jsem si ji koupil, ale nestihl se ani začíst. Na film byly velké reference, na knihu taky, tak jsem měl i velké očekávání. A odcházel jsem spokojen. Film šlapal, žádné dlouhé úvody, ale byly jsme vrhnuti přímo do děje. Matt Damon byl výborný a seděl mi tam pěkně. Kupodivu se mi hodně líbili různé vtípky a špičkování mezi posádkou. I ten určitý nadhled, kdy jste v háji a přesto zůstává humor. Bavila mě i hodně ulítla hudba. Jordánsko, kde se natáčelo má fakt úchvatné scenérie. --SPOILER--Vzhledem k tomu, že se snažil být celý film realistický, tak samotný konec a vlastně záchrana mi přišel celkem nereálný. Pochybuji už o samotném vrácení na Mars, kdy je větší ztráta než příadný jeden astronaut. Ale budiž, nicméně vrcholem mi přišlo Iron manovo ltání, kdy si propíchl skafandr a kyslíkem se pohyboval a doletěl k velitelce a zachytili se ve volném kosmu.... Taky mi přišlo absurdní, během několika minut mají udělat bombu, proč ne, to asi chemik zvládnout může, ale že by si dal práci s tím aby blikala? --KONEC SPOILERU-- Taky mi přišlo místami trochu hluchá místa. Celkově je to pěkných 90%, rád se podívám znovu, ale abych to řadil mezi TOP filmy u sebe, to asi ne.

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Byl jsem spokojen. Čekal jsem popravdě spíše něco ve stylu klasických komiksových filmů, pochipil jsem však, že jde tady hlavně o komediální stránku a bavil jsem se, účel splněn. Je pravda, že po necelém týdnu nevím, o čem tobylo, ale u tohohle je to celkem jedno.