Reklama

Reklama

Silicon Valley

(seriál)
  • USA Silicon Valley
Trailer
USA, (2014–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 27–48 min)

Hudba:

Jeff Cardoni

Hrají:

Martin Starr, Amanda Crew, T.J. Miller, Josh Brener, Matt Ross, Zach Woods, Kumail Nanjiani, Angela Trimbur, Christopher Evan Welch, Andy Buckley (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(53)

Obsahy(1)

Richard je introvertní počítačový programátor, který bydlí společně se svým nejlepším kamarádem Big Headem, nafoukaným Gilfoylem a sarkastickým Dineshem. Tihle tři asociálové žijí pod dohledem samolibého milionáře Erlicha, který jim nabídne bezplatné bydlení ve svém domě výměnou za to, že získá desetiprocentní podíl ve všech jejich projektech. Poté, co Richard vytvoří vyhledávací algoritmus milionové hodnoty, ocitne se tenhle společenský břídil ve smršti nejrůznějších nabídek a zpanikaří - se svými přáteli se rozhodne založit vlastní firmu. Děj seriálu Silicon Valley je zasazen do světa špičkových technologií ovládaného zlatou horečkou. A právě ti nejkvalifikovanější jedinci předurčení k životu v prosperitě se svým úspěchem vlastně vůbec nedokáží naložit. Tvůrce seriálu Mike Judge (Maléry pana Šikuly, Beavis & Butthead, Tatík Hill), který přináší prostřednictvím tohoto nového komediálního seriálu na obrazovky HBO svůj neuctivý způsob humoru, se nechal částečně inspirovat vlastními zkušenostmi ze slavného kalifornského údolí, kde koncem osmdesátých let působil jako inženýr. (HBO Europe)

(více)

Videa (51)

Trailer

Recenze (128)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Prostredie technologického startupu tu neslúži len ako prázdna kulisa pre vŕšenie humorných vtipoch o nerdoch, ale je spracované prekvapivo realisticky so všemožnými úskaliami, ktorými si tieto firmy skutočne prechádzajú. Komediálna rovina na to spočiatku trpí, lebo samoúčeného humoru miereného na prvú signálnu je tu minimum, na nerdov sa cieli len málo a na geekov vôbec. Keď sa človek po niekoľkých dieloch správne naladí a zvykne si na partiu, tak je to čoraz lepšie a lepšie. Od nejakej štvrtej série som ale zaznamenal úpadok, ktorý sa s každou ďalšou sezónou prehlboval. Seriál stratil smerovanie, startup viacnásobne zmenil vyvíjaný produkt ako aj biznis model, chovanie postáv sa stalo úplne náhodným podľa toho čo sa zrovna hodilo scenáristovi, problémy sa objavovali a mizli šmahom ruky. Seriál sa zmenil na guláš, v ktorom sa môže kedykoľvek stať čokoľvek, čo je krátkodobo zábavné, no dlhodobo to nefunguje. Nakoniec ostal len podivne ukončený slušný nadpriemer. 7/10 ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Vážně mě tato sebranka hodně bavila. Reagovali na současné technologie a skutečné firmy a neztrácelo to dech. Jakoby tam skutečně patřili. Dokonce se tam objevilo pár zajímavých a skutečných jmen. Bohužel nejspíš to po letech už nebude mít takovou hodnotu. Tak jak nemám rád trouby z TBBT, tak tyhle jsem si zamiloval. Jen Jin Jang mě sral a naopak mě mrzela ztráta Elricha a do poslední chvíle jsem doufal, že se tam třeba i v úplném závěru ukáže. Jak myslíte, že mě nemile překvapili? Jinak mě konec uspokojil. Myslím, že něco takového je velice těžké vhodně ukončit. Konec přišel náhle, ale měl váhu. Přestože je to nesmysl, tak byl dost nostalgický. ()

Reklama

dalziel 

všechny recenze uživatele

Práve som sa do toho zakúsol a dúfam, že sa to ešte rozbehne,lebo zatial je to nejaké nijaké...Trailer na HBO vyzeral veľmi vtipný a pôsobil veľmi lákavo tak uvídím čo z toho bude... Moje očakávanie naplnil až záver prvej sezóny, konkretne epizoda 8 "Optimal Tip-To-Tip Efficiency".Neskutočná hlina.Takmer mi hubu rozdrapilo čo som sa tak rehnil. Dúfam že dvojka bude šlapať v takom to super tempe. ()

Darill 

všechny recenze uživatele

Silicon Valley je velmi příjemné překvapení. Problémem je ale hlavně to, že "normálnímu" člověku, který se o technologie a startupy vůbec nezajímá, tenhle seriál asi mnoho neřekne (a bude mu připadat jako "nudná verze TBBT", jak jsem se tu dočetl v komentářích. Imho ale tohle srovnání moc nefunguje)... Osobně jsem ale velmi zvědavý na další sezónu! ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

No né, co to mé oči nevidí! Vcelku vtipný, geekovský sitcom, který dokonce nepotřebuje ani Cůcin výstřih k tomu, aby se na něj dalo koukat, a člověk se čas od času i ušklíbne. Neuvěřitelné, to snad dělá ta nálepka ejdž-bí-ou, nebo co. Dosahovat to alespoň zlomků kvality scénáře kolegů ze stejné produkce, to by bylo teprv žrádlo. Takhle je to pouhé, ale přesto vítané odreagování pro určité procento vyvolených (ne tohle procento, i když...), a rozhodně není zbytečné tak, jako rozvětvené konce Mass Effectu 3. 4* ()

Galerie (478)

Zajímavosti (27)

  • Vzhledem k tomu, že se seriál odehrává v Silicon Valley, byl seriál natáčen v Los Angeles a v San Franciscu. (Leopard105)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama