Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (142)

plakát

Houbaření (2012) 

47. KVIFF - Během projekce jsem pozoroval krásnou věc, tedy onen 'ostrůvkovitý smích', který dokazuje, že si vtip s divákem rozumí individuálně. Film o vážném tématu, ztraceném politikovi v lese, braný s krásným nadhledem a humorem. I thrilerová místa zapůsobila. Závěrečná řeč, nádherně vygradovala z filmového patosu v politikův patos.

plakát

Národní klenoty (2012) (seriál) 

Nevídaná profesionalita u českého televizního dokumentu. Miroslav Táborský je jako průvodce ideální, nedělá chytřejšího než je a dává přednost památkám samotným. Uchvátila mě také nádherná kamera, která se konečně u takovéhoto formátu nebojí jízdy a jeřábu.

plakát

Na slaměné cestě (2012) 

47. KVIFF - Těžko hodnotit tento film. Krásně jsem se u něho bavil, dostával jsem na balkoně Velkého sálu záchvaty smíchu a bylo mně pak krásně. Bohužel se zde jedná o kouzlo nechtěného. Snímek na mě působil snahou zaujmout za každou cenu a zdůraznit formu (bídnou) nad obsahem (nesmyslným). Detaily typu balíky slámy, parabela a strojově pletený svetr v roce 1908 tomu dodávají zvláštní říz.

plakát

Pod africkou oblohou (2012) 

47. KVIFF - Malinko přetažený dokument o krásném a kontroverzním počinu Paula Simona. Hudební význam je větší než politický.

plakát

Probudím se včera (2012) 

Nemohu si pomoct, mně se to moc nelíbilo. Film, která nemá příliš silné (nebo žádné) sdělení, by, si myslím, měl být alespoň řemeslně na úrovni. Zde se o tom však nedá mluvit. Herecké výkony zejména z přítomnosti nejsou dobré a uvěřitelnost či logičnost příběhu kulhá na všechny strany. Během sledování vyvstávají logicky otázky typu: "co se dělo s tělem Petra, když byl v minulosti," a jiné. Ruší i dobové nedokonalosti jako například plastová okna, satelity na domech, i přiliš hezké a moderní vzezření mnoha dívek ve filmu. Snímek tak zachraňuje pouze silně charismatický Jiří Mádl a Eva Jozefíková, která mě po Signálu mile překvapila.

plakát

Signál (2012) 

Tomáš Řehořek se snaží, ale stále to není ono. Fandím mu, je to čerstvá krev, nicméně jakoby jeho filmy jen klouzaly po povrchu.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Síla Aloise Nebela tkví zejména v atmosféře, která je silná a hutná. I jako doslova zkreslená dobová sonda zaujme a mnohé napoví. Vůbec ne černobíle.

plakát

Cigán (2011) 

46. MFFKV - líbila se mně autenticita (resp. přišlo mně to věrohodný), ale nemělo to nějak vůbec tah na bránu, a konec byl nějakej zbrklej, jako by si scénarista řikal, šup šup ať už můžem točit... škoda, ale jinak se mně to moc líbilo

plakát

Czech Made Man (2011) 

Moc jsem nevcěděl co si o tom myslet. Líbilo se mně, že to bylé své, líbila se mě forma. Ale působilo to na mě, jako kdyby někdo vystříhnul každou druhou scénu. A nějak se mně při tmo v hlavě furt zjevovalo Ulovit Miliardáře a Akumulátor. Proč, to nevim.